Hírlevél


Gyakran Ismételt Kérdések

Gyakori kérdések és válaszok azoknak, akik szeretnének belevágni az amerikai futballba, és szülőknek akiknek a gyermeke szeretne elkezdeni a sportot.


Mit tegyek ha jelentkezni szeretnék a csapathoz?

Vedd fel velünk a kapcsolatot az info@wolves.hu e-mail címen keresztül, vagy írj nekünk a Facebook-on erre a linkre kattintva: https://www.facebook.com/messages/budapestwolves

Írd meg a neved, korod valamint e-mail, illetve telefon elérhetőséged és továbbítjuk az illetékes edző felé.

Ha van sportmúltad azt is írd meg, mert hasznos, de nem kötelező információ. 


Mi az a tryout?

A tryout nem más mint olyan nyílt próbaedzés, amin az egyesület edzői és tapasztalt játékosok segítségével, a résztvevők kipróbálhatják az amerikai focit és a cheerleadinget. Ezeken a próbaedzéseken egyszerű és előképzettséget nem igénylő, bevezető jellegű gyakorlatokat végeznek a résztvevők. A Wolves általában évi 2 alkalommal tart ilyen próbaedzést. A részvétel ingyenes.  A tryout alatt részletes tájékoztató brosúrákat osztunk ki a résztvevőknek, melyek tartalmazzák a csapathoz való csatlakozás további feltételeit.

 

Milyen felszerelésre lesz szükségem a tryout-on?

A tryout csak az első lépés. Ebből kifolyólag még nincs szükség sisakra, vállvédőre és stoplis cipőre. Érkezz az időjáráshoz illő sportos öltözékben, nagyjából úgy hogy mintha kocogni indulnál. Ha korábbi labdarúgó múltadból kifolyólag van stoplis cipőd, azt nem árt ha magaddal hozod, de csak akkor ha műfüves használatra való. A természetes fűre való stoplisok használatát tiltják a műfüves pályák üzemeltetői, így nálunk sem szabad őket használni.  A tryout alatt részletes tájékoztató brosúrákat osztunk ki a résztvevőknek, melyek tartalmazzák a csatlakozás további feltételeit.

 

Mi történik a tryout után?

A tryout után minden résztvevőnek lehetősége lesz becsatlakozni a Wolves normál edzéseibe. Ki-ki a tapasztalati szintjének megfelelően. Ilyenkor rendszerint indítunk egy kezdő csoportot és a társaság nagy része oda kerül. Ezek felszerelés nélküli, főleg kondícionáló jellegű edzések, nem kezdünk el ütközni az első hetekben. Természetesen, tapasztalt játékosok, edzői döntés alapján, csatlakozhatnak a felszereléses edzésekhez is. A tryout alatt részletes tájékoztató brossúrákat osztunk ki a résztvevőknek, melyek tartalmazzák a csatlakozás további feltételeit.

 

Mit csináljak ha lemaradtam a tryoutról?
A korosztályodnak megfelelő edzésre bármikor lejöhetsz és csatlakozhatsz az aktuális programunkhoz. Keresd az edzőt a pályán, aki segít neked.


Hol vannak az edzésk?

A Wolves különböző csapatrészei a Rozsnyai utca 4 alatt található Angyalföldi Sportközpont műfüves pályáján edzenek.

https://goo.gl/maps/isgDffaH5tp

Hol vannak az öltözők?

Zuhanyzási lehetőséggel rendelkező öltözőket használunk, melyek az Angyalföldi Sportközpont műfüves pályája mellett találhatóak.

 

Mikor vannak az edzések?

Wolves Felnőtt (1998-ben vagy előtte születettek)
Edzésnapok és időpontok: kedd, szerda, péntek 19:00-21:00


U19 (1999, 2000, 2001) U17, U15 (2001, 2002, 2003 )

Edzésnapok és időpontok: hétfő (változó) 17:30 vagy 18:00, szerda 18:00-19:45, péntek 18:30-20:15


U13 (2004-ben vagy az után születettek)

Edzésnapok és időpontok: hétfő (változó) 18:00 vagy 18:30, szerda 18:00-19:45, péntek 18:30-20:15

 

Wolves Ladies

Edzésnapok és időpontok: kedd és csütörtök 19:00–21:00

 

Túl fiatalnak gondolom a focizni vágyó gyermekem. Hány éves kortól lehet elkezdeni?

Már egészen fiatal, 10 éves kortól tudunk foglalkozni gyermekekkel. Ennél fiatalabb korban jelenleg sajnos nem tudunk megfelelő képzést biztosítani az érdeklődőknek. Az U13-as csapatunkba kerülnek a legfiatalabbak, akik már indulnak hivatalos bajnokságban. A kezdetekben flag footballban van lehetőségük megmérettetni magukat a játékosoknak és fokozatosan, a megfelelő biztonság és tudás mellett ismerkednek meg a tackle, vagyis az ütközős futball világával.


Mielőtt belevágnék, szeretnék beszélni egy edzővel. Kit hívhatok fel?

Ha az itt leírt gyakori kérdések és válaszok között nem találod a választ a kérdéseidre, akkor az utánpótlás nevelésért felelős edzőnket Miakich Gábort hívhatod a 0670 5243285-ös számon, vagy egy edzésen személyes megbeszélésre is van mód.


Hogyan történik a fiatal játékosok szüleivel a kapcsolattartás?

Rendszeresen tartunk szülői értekezleteket a fiatal játékosaink szüleinek. Az utánpótlás nevelésért felelős edzőnk Miakich Gábor civilben pedagógus és egy általános iskolában tanít. Van tapasztalata az ilyesmiben. A szülői értekezleteken túl, van egy Facebook csoportunk is erre a célra. Ott szoktuk megosztani a napi tudnivalókat, és megbeszélni a felmerülő kérdéseket, hogy senki ne maradjon le a fontos információkról.

 

Mennyivel a kezdés után lesz szükségem felszerelésre?

Bőven ráérsz még gondolkozni ezen a kérdésen. Hagyunk időt hogy belerázódj mielőtt sisakot és vállvédőt húznál. A fokozatos terhelésnövelés jegyében az első hetekben felszerelés nélküli edzéseken lesz lehetőséged részt venni. Nem lenne bölcs dolog mindjárt az elején elkezdeni ütközni. Az a rész csak később jön.

 

Mennyibe kerül a felszerelés és hol lehet megvenni?

Használtan már 30-50 ezer forintért lehet szerezni felszerelést. Az újonnan vásárolt felszerelések ennél jóval drágábbak. Erősen javasolt anyagában fekete sisakot és ugyanolyan színű sisakrácsot vásárolni, még akkor is ha ezek esetleg drágábbak, mert ezek utólagos feketére festése macerás és a végeredmény soha sem esztétikus. Nem éri meg a vele járó macerát.

 

Jó kiindulási pont a Boráros téren található Touchdown Store.

www.american-football.hu

Itt van a csapattagoknak kedvezménye is.

 

Mi történik ha rövid időn belül kiderül hogy ez mégsem az én sportom?

Ez bizony előfordul néha. A fokozatos terhelésnövelésen túl, ez a másik oka annak hogy eleinte nincs szükség felszerelésre. Az első időkben, viszonylag hamar el fog dőlni hogy ki akar maradni és ki nem.

 

Tudnak a Farkasok az érettségihez szükséges 50 órás foglalkoztatást biztosítani és igazolni?

Igen, tudunk ilyen igazolást biztosítani!

 

A bajnoki címek adnak plusz pontot a felvételihez?

Igen, járnak plusz pontok és tudunk erről igazolást adni!

 

Milyen gyakoriak és súlyúak a sérülések?

Általánosságban elmondható hogy kellő fizikai felkészültség mellett és megfelelő védőfelszerelést használva az amerikai foci nem sérülésveszélyesebb mint bármely egyéb kontakt sportág. Természetesen az előbb említett kellő fizikai felkészültség és megfelelő védőfelszerelés hiányában senkit sem engedünk veszélyes szituációba. Nem fordulhat elő hogy felszerelés nélküli kezdő egy tapasztalt játékossal kerüljön össze edzésen, és mérkőzésen nem engedünk pályára senkit akiről úgy gondoljuk hogy nem áll készen. Mindezek tudatában azt azért le kell szögeznünk hogy ez egy kifejezetten erőszakos sportág. Sérülések sajnos történnek, de jelen sorok írója például súlyosabb sérüléseket szerzett kosárlabdázás és síelés közben mint 10 év focizás alatt.

 

Van-e edzőtábor? Kötelező-e a részvétel?

A szezon kezdete előtt szoktunk edzőtábort tartani. A részvétel erősen ajánlott, de nem kötelező, mivel a táborok önköltségesek.

 

Felajánljató-e az egyesületnek az adó 1 %-a?

Igen, a Budapesti Farkasok Közhasznú Sport Egyesületet fogadja az 1% felajánlásokat.

A nyilatkozaton kitöltendő adataink a következőek.

Kedvezményezett neve: Budapesti Farkasok Közhasznú Sport Egyesület

Adószámunk: 18117046-2-41

 

Miben tudnak a szurkolók, szülők segíteni az egyesületnek?

A Wolves egy amatőr sportegyesület, így sokféle formában lehet segíteni a mindennapi működést. Akinek van ideje/kedve önkéntesként nekünk dolgozni, segíteni, kérjük vegye fel a kapcsolatot a honlapon található elérhetőségeken a vezetőséggel. Minden apró segítség nagyon sokat jelenthet. Előre is köszönjük.


Akit pedig csak a szabályok érdekelnek annak ajánljuk ezt az oldalt:

Hajrá Farkasok!!!Telfs Patriots
Wolves Ladies

Telfs Patriots Wolves Ladies
Időpont: 2018.10.6. 15:00
Helyszín: Ausztria
Adó 1% felajánlás