Hírlevél


Hírek


WU16Farkas szemmel a világ...16 évesen osztrák junior bajnokként

wolvesl81 - 2014.1.27. 14:34

Kiadó felület 660x82

A következő visszatérő rovatunkban szeretnénk nektek néhány játékosunkat bemutatni. Mind a négy csapatrészünk több játékosát megkérdeztük a civil- és farkaséletéről és élményeiről a csapatnál. Elsőként az U17-es csapat egyik meghatározó tagjával Bartók Tamással beszélgettünk, aki linebackerként már az U19-es csapatban is bemutatkozott.

Farkas szemmel a világ...16 évesen osztrák junior bajnokként
Mikor csatlakoztál a Docler Wolves csapatához és miért döntöttél az amerikai foci mellett?

Két és fél éve már. Pont szeptemberben lesz három, ami nem véletlen. A TV-ben láttam először amerikai focit, egy NFL mérkőzést és bár szinte semmit nem értettem belőle, egyszerűen csak tetszett a játék. Akkor sokkal egyszerűbbnek gondoltam, de mára már tudatosult bennem, hogy legalább annyira meghatározza az ész, mint a fizikalitás. Viccből kerestem rá interneten, hátha van lehetőség Magyarországon is játszani és bejött! Elmentem egy edzésre, és ott is ragadtam.

Mit szólt a környezeted, hogy ezt a sportot választottad? Szüleid nem féltettek a sérülésektől?

De, ez még most is nagy problémát jelent köztem és anyukám között. Édesapám büszke rám, és bár a család többi része sem repdes az örömtől, maximálisan elfogadják, hogy ez tetszik és csinálom. Szélesebb körben, például a barátaim nagyon menőnek találják.Az U17-es csapatban Sári Márta a vezetőedzőtök. Nem volt ez eleinte furcsa? Okozott bármikor problémát, hogy nő irányítja a csapatot?


Nem volt furcsa, hiszen szerintem az amerikai focihoz való szakértelmet egyáltalán nem határozza meg az, hogy nő vagy férfi az edző. Ha fegyelmezni kellett, akkor azért kapott segítséget a többi edzőtől is. Szeretem Mártit, jó munkát végzett velünk, fantasztikus csapatot dobott össze.

Ez volt az első szezonotok az osztrák bajnokságban. Hogyan értékelnéd? Sikerült összeszoknia a csapatnak?

Azt kell, hogy mondjam, hogy az utolsó meccs második félidejére sikerült. Büszke vagyok a srácokra, hiszen ez volt az első szezonunk, ahhoz képest jól teljesítettünk. Tökéletesen összeszoktunk így a végére és várjuk szeretettel a következő kis farkasokat, hogy velünk küzdjenek.Hogy látod, idén meddig lesz képes eljutni a csapat a bajnokságban?


Amennyire tudom, most nehezebb szezon vár ránk, mint tavaly. Ha úgy veszem, hogy keményebbek lesznek a meccsek, ugyanakkor mi is már jobban játsszuk a saját játékunkat, szerintem érhetünk el sikereket. Természetesen a döntőt tűzöm ki célul, aztán kiderül.

Szerinted milyen újonc játékosokra van szüksége az U17-es csapatnak a következő szezonra?


Legyenek kitartóak és elszántak, ezek a legfontosabbak. Ha fejben ott van az ember, akkor a többivel sem lesz baj.

Ha te is szívesen csatlakoznál hozzánk, gyere és tedd próbára magadat a TryOut-on!
Részletekért kattints ide.

Képek: Bratincsák Péter
Kiadó felület 660x82


Wolves Junior U19
Tatabánya Mustangs

Wolves Junior U19 Tatabánya Mustangs
Időpont: 2018.10.21. 15:00
Helyszín: Tatabánya, Olimpikon úti műfüves pálya
Adó 1% felajánlás