Hírlevél


Hírek


WU19Farkas szemmel a világ...kellő motivációval minden megvalósítható

wolvesl81 - 2014.4.15. 11:50

Kiadó felület 660x82

Következő interjúalanyunk Pető Dániel volt, aki jelenleg még "kis farkasként" a juniorok sorait erősíti, mégis elszántságát sok felnőtt játékos is megirigyelhetné.

Farkas szemmel a világ...kellő motivációval minden megvalósítható
Mikor és hol találkoztál először az amerikai focival? Mikor döntötted el, hogy te magad is kipróbálod?

2004-ben találkoztam először az amerikai focival, amikor kimentünk egy Wolves meccsre. Akkoriban még bátyám is játszott, és meg is tetszett a sport. Bátyámtól tudtam meg, hogy van junior csapatrész is, de akkor még csak 8 éves voltam, és külföldön éltünk, úgyhogy nem tudtam elkezdeni. 14 évesen azonban, amikor elég csúnyán el voltam hízva, akkor eldöntöttem, hogy ezen változtatni kell. Versenysportot szerettem volna, mert mindig is szerettem versengeni és mindig én akarok lenni a legjobb, ezért hát 2011-ben lementem egy junior edzésre, és már ott beleszerettem a sportba, ezért is folytattam.Magyarországon is egyre népszerűbb a sport, Budapesten is több csapat van. Miért a Docler Wolves-ot választottad?

Azért választottam a Wolves-ot, mert maximalista típus vagyok, és amit csinálok, abban a legjobb szeretnék lenni. Úgy gondoltam, hogy mivel a Wolves a legjobb csapat itthon, ezért itt van a legtöbb esélyem fejlődni, a legjobb edzői csapattal dolgozni, és ez így is lett.

Jelenleg is tanulsz és mellette jársz edzésekre. Mennyire könnyű összeegyeztetni a sulit a sporttal? Emellett jut időd más hobbikra is?

Eleinte nagyon nehéznek bizonyult, mert nem sok szabadidőm volt, és nem is voltam hozzászokva ahhoz, hogy ilyen zsúfolt legyen egy napom. Ez is egy fontos dolog amit megtanultam az amerikai foci révén, hogy be tudjam osztani az időmet. Ahogy telt az idő, egyre jobban be tudtam osztani, és a szólás is úgy szól, hogy arra van időd, amire szeretnéd. Persze, jut időm másra is, mint például, hogy heti  ötször kondizzak, csináljam a jogsit, stb.Mi volt az eddigi legemlékezetesebb élményed a csapatnál?

Az, amikor megnyertük a 2012-es junior bajnokságot. A sok edzés, a befektetett idő és erő kifizetődött. Elmondhatatlanul jó érzés volt, és életem végéig emlékezni fogok rá. Remélem, hogy még sok ilyen pillanat vár rám!

Mik a jövőbeni terveid sulit és a sportot tekintve?

Ha Magyarországon maradok, akkor szeretnék továbbtanulni, még nem igazán tudom, hogy milyen irányba. Amellett szeretném folytatni az amerikai focit, ameddig csak lehet.
Ha pedig sikerül kijutnom külföldre, akkor pedig azon leszek, hogy profi legyek, és eljussak egy főiskolára (college-ba), onnan pedig tovább.

Végezetül, kiknek ajánlanád az amerikai focit?

Mindenkinek. Az amerikai foci pont az a sport, amit bárki űzhet, hiszen mindenkinek meg van az adottságaihoz való posztja. Azoknak, akik tudnak csapatban dolgozni, és van bennük elég kitartás hogy küzdjenek a végsőkig.

Képek: Bratincsák Péter
Kiadó felület 660x82