Hírlevél


Hírek


WU16Egyszerű, mint az 1 X 1; Bulldogs - Wolves 0 – 41

Wolves - 2015.2.4. 9:08

Kiadó felület 660x82

Egyszerű, mint az 1 X 1; Bulldogs - Wolves 0 – 41

Aktuális hétvégénken a Junior Bajnokság elődöntőjét izgulhattuk volna végig a Keleti csoport győztes Újpest Bulldogs és a Nyugati kvartett másodikjaként végző csapatunk a Docler Wolves közreműködésével. Ahhoz, hogy egy nagyon sima mérkőzésen intézhessük el a pályaválasztót, mindkét együttes hozzátette a magáét: amellett, hogy „bulldogok” elképesztően gyenge napot fogtak ki, „farkasaink” védelmének ötcsillagos teljesítményén felül a támadó egység által majd’ hétszer annyi pont össze hozatalával mostuk le ellenfelünket saját pályájáról, mint amennyit az alapszakasz során összesen sikerült a többi riválisnak szerezni e csapat ellen.

 A kezdőrúgás után saját 5 yard-os vonaluktól kezdhették meg az Újpest Bulldogs fiataljai az egész mérkőzés folyamán átívelő vesszőfutásokat és a negyedik kísérletre elpunt-olt labdával Ratkovics András szlalomozott nagyjából 30 yard-on át az ellenfél end zone-jába. A nyitó hatost Sziráki Bálint is megtoldott eggyel, így egy a felnőttektől elsajátított, villámgyors Wolves-os kezdésnek lehettük szemtanúi, már ha valaki nem maradt le első, 0-7-es állást eredményező akciónkról.

A folytatásban is áthatolhatatlannak bizonyult a farkas-defense, külön öröm, hogy vendéglátónk pedig false start-okkal lopta nekünk a távolságot, a Bulldogs negyedik és passz játéka után pedig már Wéber Levente interception-jének örülhettünk.
A negyed további részében egymásnak adogatták a támadás lehetőségét a felek. Mi több variációt is meghúztunk az előre jutás érdekében: hol Szabó Bence kapott Gombos Bencétől jól irányzott átadásokat, olykor pedig Ratkovics és Sziráki szánta el magát általában rövidebb futásokra. A túloldalról talán egy újabb Bencét, vezetékneve Környei (QB), lehetne kiemelni, aki az esetek többségében egymaga próbálta megoldani a támadásokat hol kevesebb, hol még kevesebb sikerrel. Az ellenfél offense false start-jainak a száma csak a mi defense-ünk általi sack-ek mennyiségével vetekedhetett – tegyük hozzá, mindkét mutató elég magas értékre rúgott már a játék korai perceiben.
Egy csapat élt igazán a pályán, és ezt bizonyítandó a Wolves a félidő előtt még két TD-t szerzett. Első ízben Ratkovics és Sziráki elevenített fel a kezdő hét egység történetét, majd egy Nemes Nátán INT-el tarkított halovány Bulldogs támadás után a pár másodperccel a szünet előtt véget érő drive-unkat fejezte be Gombos passzát követően Szabó Bence egy TD-vel és mivel Sziráki ismét betalált, el is könyvelhettük – az eredmény és a mutatott játék alapján is magabiztosnak mondható - 0-21-es fordulást.

A harmadik felvonást mi kezdtük és egy jutalom pont híján – a Bulldogs első értékelhető mozzanatának számító blokk miatt – „csak” hat ponttal lettünk gazdagabb. Szabó Bence második touchdown-jával már 0-27-el álltunk, majd a hazaiak egy „tízből másfél pontosra sikerült tigrisbukfenccel” bonyolított „futásocska” formájában próbáltak veszélyeztetni, aminek a végén azonban eredményt befolyásoló esemény továbbra sem következett az ellenfél részéről.
A mérkőzés folyamán talán először saját célterületünkhöz közel indíthattunk támadást, de ez sem zavarta meg a fiúkat: előbb Sziráki gondolt egyet és first down-ja után már is a félpályánál jártunk, a következő play-ben pedig Major Soma kapott egy hosszú labdát Gombostól és iratkozott fel harmadiknak a TD-zők listájára. A tetemes, 0-33-as előny birtokában a meccs folyamán először egy két pontos kísérletet is beiktattunk, amely nem járt sikerrel.

Egy közhellyel élve, – ami esetünkben ismét megállja a helyét - a záró mozzanatokat látva azonban jogosan mondhatjuk: ami késik, nem múlik. A hamar elmúló játékidő és mi is rászámoltunk még néhányat az újpestiekre és utolsó hatosunkat két plusz ponttal koronáztuk meg, beállítva a 0-41-es végeredményt.
Összegzésként talán elmondható, hogy egyik oldal sem számított ilyen egyoldalú összecsapásra. Amellett, hogy nem volt olyan szakasza a meccsnek, amikor ne mi szabtuk volna a játék fazonját illetve a feltételeit, a Bulldogs a pillanat töredékéig sem könnyítette meg saját életét. Eleinte rendre rámentek a negyedik kísérletre, ami után általában rendkívül kedvező pozícióból kezdhettünk neki a támadásépítésnek.

Velünk egy időben két, más-más szempontból ugyan, de igen fontos találkozó zajlott. Egyrészről érdemes megemlíteni, hogy a bajnokságunk másik elődöntőjében a Nyugati csoportot előttünk megnyerő Budapest Hurricanes Juniors 20-6-ra legyőzte a Young Guns United-et és ezzel szintén jegyet váltott a döntőre, velünk egyetemben.
Ami pedig a Docler Wolves még fiatalabb, azaz az U17-es kiadását illeti: az osztrák ifjonc bajnokságban vitézkedő kölyökfarkasok Traun-ban szintén megnyerték a számukra kiírt elődöntőt, (Steelsharks Traun U17 21-23 Docler Wolves U17) így elmondhatjuk, hogy a felnőttek mellett mindkét utánpótlás csapat fináléba jutott a maga kupájában és a végső cél elérésének reményében léphet szorítóba az elkövetkezendő hetek folyamán. (Az u17-es mérkőzésről bővebben a napokban olvashatnak) 

Szerző: Naszályi András

Fényképek: Bratincsák Péter

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores