Hírlevél


Hírek


W1A VIII. IRON BOWL GYŐZTESE: BUDAPEST WOLVES

kelemenakos - 2015.9.17. 12:01

Kiadó felület 660x82

Vasárnap délután piros csapatunk az osztrák Divízió II-es bajnoki címért szállt harcba. Ellenfelünk az alapszakaszt hozzánk hasonlóan 7:1-es mutatóval záró Amstetten Thunder volt. Az elődöntőben a Styrian Bears-szel találkoztak, akik ellen 14:33-as hátrányból sikerült fordítaniuk és 34:33-ra nyerniük. A football-austria.com szakértői a mi csapatunkat tartották valamivel esélyesebbnek, de sokat kellett dolgozni azért, hogy ezt igazoljuk is.

A VIII. IRON BOWL GYŐZTESE: BUDAPEST WOLVES

Vasárnap délután piros csapatunk az osztrák Divízió II-es bajnoki címért szállt harcba. Ellenfelünk az alapszakaszt hozzánk hasonlóan 7:1-es mutatóval záró Amstetten Thunder volt. Az elődöntőben a Styrian Bears-szel találkoztak, akik ellen 14:33-as hátrányból sikerült fordítaniuk és 34:33-ra nyerniük. A football-austria.com szakértői a mi csapatunkat tartották valamivel esélyesebbnek, de sokat kellett dolgozni azért, hogy ezt igazoljuk is.

Wolves Spirit

Közel telt ház (600 néző) előtt játszották el a magyar és az osztrák himnuszt. A maroknyi magyar szurkolótábor ha létszámban nem is, de hangban igyekezett felvenni a versenyt a hazai drukkerekkel. Mi nyertük a pénzfeldobást és kirúgást választottunk, így a Thunder támadhatott először. Egy szépen felépített támadássorozat végén egy futott TD-vel és egy sikeres extrával rögtön előnybe kerültek (7:0). Már ekkor feltűnt, hogy az ellenfelünk támadófala rendkívül erős és komoly erőpróba elé állítja a védelmünket. Az, hogy gyorsan hátrányba kerültünk nem fogott meg bennünket. A helyi bemondó által a liga legjobb futójának titulált Darrell Tate (#34) futásával és Madarassy Kristóf (#82) extrájával gyorsan egyenlítettünk (7:7). Azonban a hazaiak az előzőhöz kísértetiesen hasonlító támadássorozattal visszavették a vezetést (14:7). Mivel a következő támadásunk elakadt és punt-olnunk kellett az első negyed a hazaiak vezetésével zárult.

A második negyed elején aztán megtört a jég, megállítottuk a Thunder támadását. Egy fumble-t követően Nemes Nátán (#26) szerezte meg a labdát. Sajnos csak mezőnygól pozícióig jutottunk és a szeles időben a távoli kísérlet mellé szállt. Ismét támadhatott a Thunder, de ismét megállítottuk őket. Nem túl jó mezőnypozícióból indíthattuk a támadásunkat. 2 perc volt még hátra a félidőből. Igencsak igyekeznünk kellett. Futásokkal, Bodnár László (#84) hosszú elkapásával, majd egy Madarassy Kristóffal szemben elkövetett pass interference-szel éppen időben értünk az ellenfél 5 yard-osára. Darrell Tate szállította a következő TD-t, ahogy Madarassy Kristóf is az extrát (14:14). Ekkor az óra már csak 6 (!) másodpercet mutatott. A hazaiak megpróbálták a kirúgást visszahordani, de a pálya közepén megállítottuk őket, az idő pedig letelt.

Majoros Csaba TD

 A második félidő a mi támadásukkal indult.  A futóink futottak, Majoros Csaba (#88) Gombos Bence (#5) passzát a célterületen belül elkapta, Madarassy Kristóf pedig az extrát berúgta és a mérkőzés során először átvettük a vezetést (14:21). A Thunder-t ez sem törte meg. Sok futással, kevés passz-szal ők is végigmeneteltek a pályán és kiegyenlítették az állást (21:21). Jó mezőnypozícióból indultunk az újabb támadásra. Darrell Tate-nek sikerült is a félpályáról indulva túljutni az alapvonalon, de pontot nem kaptunk érte. Egy általunk elkövetett szabálytalanság miatt törölték a TD-t.
A negyedik negyedben folytathattuk a támadást, de megzavarhatott bennünket a visszavont TD, mert a 4. kísérlet után sem sikerült 10 yard-ot előrehaladnunk. A Thunder-hez került a labda, szépen mentek is előre. Futásokkal. Már a red zone-ban jártak, amikor egy passzjátékot hívtak. Ez számukra végzetesnek bizonyult. A labdát Nemes Nátán kapta el és megindult vele a Thunder end zone-ja felé. Minden valószínűség szerint el is jutott volna oda, de rálépett az oldalvonalra, így a játékvezetők megállították a nagy futást. Valamivel több mint 6 perc volt hátra a mérkőzésből. A saját 30 yard-osunkról indultunk. Két célunk volt: szerezzünk pontokat és menedzseljük jól az időt. A hosszú drive-ok délutánján ez nem volt lehetetlen küldetés (ez volt a mérkőzés 13. támadása!). Az egyik first down-t csináltuk a másik után és már 10 yard-on belül voltunk. Az ellenfél időkérései elfogytak, az órát már nem tudták megállítani. Tettünk ugyan kísérletet arra, hogy bejussunk célterületre, de a biztonság fontosabb volt. 3 másodperccel a mérkőzés vége előtt időt kértünk, hogy felkészülhessünk a mezőnygól kísérletre. Ha bemegy, nyerünk. Ha nem, jöhet a hosszabbítás. Madarassy Kristóf állt a labda mögé. A rúgás a pályáról és a lelátóról is jónak tűnt. A bírók kicsit kivártak, majd felemelték a kezüket. A rúgás sikeres volt (21:24). Bajnokok lettünk.

 A csapatok igazolták, hogy nem véletlenül jutottak a döntőbe. Vitathatatlanul a liga két legjobbja csapott össze. Miért sikerült nyernünk? Támadásban nem adtuk el a labdát. A védelmünk ellenben kétszer is labdát szerzett. Végig koncentráltak voltunk. Tökéletesen kezeltük az időt. Mindkét félidőben az utolsó másodpercekben szereztünk pontot. Ja és nálunk játszott az MVP (Darrell Tate).

 A mérkőzés végén a hangszórókból a Sam The Sham & The Pharaohs „Little Red Riding Hood” (Piroska) című dala szólt.

 A mese ezúttal nem Piroskáról és a farkasról, hanem a PIROS FARKASOKról szólt, akik a tavalyi Challenge Bowl után idén az Iron Bowl-t hódították el. Vajon jövőre folytatódik a remek sorozat?

2015 ADBÖ Div II Champions

 Amstetten Thunder vs Budapest Wolves 21:24 (14:7/0:7/7:7/0:3)

 Pontszerzők:

#34 Darrell Tate 2 TD

#88 Majoros Csaba 1 TD

#82 Madarassy Kristóf 3 extra + 1 field goal

 Írta: Szabó Attila
Képek: Radó Norbert

Kiadó felület 660x82


Fehérvár Enthroners
Budapest Wolves

Fehérvár Enthroners Budapest Wolves
Időpont: 2022.7.16. 18:00
Helyszín: Hidegkuti Nándor Stadion
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores