Hírlevél


Hírek


WU16U17 Kupa 1.0

kelemenakos - 2015.10.8. 17:30

Kiadó felület 660x82

17 év alatti fiataljaink részvételével kupafordulót rendeztek vasárnap Rákócziújfalun a Telek Sándor Sporttelepen.

U17 Kupa 1.0

Nézzük, csak miként szervezte meg a szövetség a 2015-ös serdülő bajnokságot:

A jelentkező csapatok 3 fordulóban mérik össze erejüket, melyek során pontokat gyűjtenek, és a harmadik forduló végén döntik majd el a helyezéseket egy mini rájátszás keretében. Az aréna szabályrendszer szerint, 7 fős csapatok mérkőznek egymással. A rákócziújfalui volt az első kupanap az idei U17-es bajnokságban.


A nyitó összecsapáson, egy kicsit álmosan kezdtünk, a szombati osztrák ligában játszott mérkőzés és hosszú utazás után lassan melegedtek csak újra be a srácok, de a végén 16-10 arányban nyertünk a Debrecen Gladiators ellen. 

Gladiators-Wolves: 10-16

A második meccsen már újra felpörögve és igen motiváltan küzdve nagyarányú győzelmet arattunk a Cowbells juniorjai ellen, 22 pontot sikerült feltenni az eredményjelzőre a röpke 2x10 perc alatt. A Kolomposok pedig csak egyszer örülhettek egy becsület TD-nek. 
Wolves-Cowbells: 24-6


A harmadik mérkőzésen az újonc, de kiváló játékosállománnyal rendelkező váci csapat ellen, egy küzdelmes, pontszegény összecsapás kerekedett, melynek végen két pontos safetyvel fordítva sikerült nyerni

Pandas-Wolves: 7-8


Már a Pandák ellen látszott, hogy játékosainknak nem tett jót az ebédszünet, a leállás után már még nehezebb volt összeszedni magukat a másfél napja utazó-focizó sportolóknak.


A negyedik és egyben utolsó meccsen a kezdeti rövidzárlat  után ugyan felpörgött a defense, de az addig jól muzsikáló támadó csapategység kezdő irányító nélkül már nem tudta újra felvenni a ritmust és az igen kemény és fizikális győri védelem ellen sajnos nulla pontot szerezve kaptunk ki a remekül teljesítő Cápáktól. 

Sharks-Wolves: 14-0


A végére tehát alább hagyott a lendület, de a lelkesedés kitartott az utolsó pillanatig Farkas-szívvel küzdöttek a fiúk.

Kicsit rossz szájízzel hagytuk ott Rákócziújfalut, de elkeseredettségre nincs ok, hiszen a győzelmek többségben voltak, és ráadásul a fiúk ezt egy nehéz hétvége zárásaként produkálták. Sokuk ott volt a Nagy Sportágválasztón, aztán Bécsben meccseltek a Swarco Raiders utánpótláscsapatának kiválóságai ellen.


A vasárnapi mérkőzéseken a kezdő irányítóra Gasparik Gergelyre sérülés miatt nem számíthattunk, így a tavasszal még irányító poszton játszó, de azóta linebacker poszton jeleskedő, mindössze 15 éves Wallner Olivér felelt az offense irányításáért. Hogy könnyítsünk a terhelésén, a labda előrejuttatását túlnyomórészt a remekül teljesítő két futóra Benke Ábelre és Ratkovics Péterre bíztuk. Pétert kipróbáltuk wildcat formációban is, jól vette az akadályt futások mellett 2 passzolt TD-je is volt QB-ként!

Pázmándi István ismét volt olyan kedves és megírta mit látott :-)


"Végre elkezdődött!!!
Azt sem tudom hol kezdjem, olyan sok minden történt egyetlen nap alatt.
Azt tudja mindenki aki facebookon járt, hogy az U17-es Magyar Bajnokság elkezdődött.
Most 20-án volt az első forduló, és azt hiszem semmi szégyenkezni valónk nincs. Fiataljaink mindent megtettek a győzelemért.
  Természetesen a Murphy faktor működött rendesen most is mint mindig! Kezdve ott, hogy irányító játékosunk, Gasparik Gergő előző nap az Osztrákok elleni mérkőzésen megsérült.
Gondolom nem kell mondanom, hogy szinte mindenki valamilyen testrészének az érzékenységével küzdött!? Mégis, ha nem köveznek meg ezért a többiek, kiemelném Répászky Botondot aki a meglévő kézsérülése mellé még a térdét is majdnem eltörte…
 Persze az is megvan, hogy nem mindenkinek sikerült a papírokat időben elintéznie és ezért nem tudott játszani. Ez már szinte állandó probléma.
 De ezzel le is zárom a panaszkodások sorát és rátérek a lényegre: 3 győzelem 1 vereség.
  Az első meccsen meglátszott, hogy még reggel van mert elég lagymatagon kezdtünk, és mindjárt hátrányba is kerültünk. De nem azért Farkas a farkas, hogy harc nélkül megadja magát!!!
Picit felpörögtek a fiúk és sikerült is megfordítani az állást. A debreceniek most is keményen küzdöttek akár csak az egy korcsoporttal feljebb játszó társaik a múlt héten, de most is mi bizonyultunk a jobbaknak.
  Ezek után egy, ha lehet még nehezebb meccs következet. A váci Pandákról senki nem tudott semmit, így az ismeretlenbe voltunk kénytelenek fejest ugrani. Nem meglepő, hogy ennek megfelelően egy nagyon nehéz harcos, kemény meccsen mindössze 1 ponttal sikerült diadalmaskodni.
  A következő találkozó, némi pihenő után, az örök rivális szerepkörébe lépő Budapest Cowbells ellen következett. Számomra kicsit meglepő módon viszonylag nagyarányú győzelmet arattunk, nem mondom, hogy könnyen. Itt jegyezném meg, hogy a Kolomposok irányítója még sok fejfájást fog okozni az ellenfeleknek!
  Majd végül a negyedik meccs a Győriek ellen egy sima vereség volt. Ez csak azért okoz nekem fejtörést mert a győriek, nem is tudom talán ha tízen voltak, és még meccs közben is folyamatosan sérültek le. Volt, hogy az edzőnek cserénél úgy kellett bekiabálnia a bírónak, hogy ki mit játszik, mert éppen ápolás alatt volt egy játékos és nem volt cseréje megfelelő mezszámmal!
Összességét tekintve egy remek forduló volt, izgalmas játékkal, sok nagy csatával. Gratulálok a fiúknak.
Szombaton következik a második felvonás Győrben. Gyertek el, érdemes! "


A jelenlegi tabella állása:A következő fordulót szombaton rendezik Győrben. Reméljük sok szurkoló kísér majd el minket, jó ráhangoló lesz a Vasárnapi válogatott mérkőzésre, ahol rengeteg farkasnak szurkolhattunk majd!

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores