Hírlevél


Hírek


WU16Pályán az első lány a fiúk között

kelemenakos - 2015.12.18. 12:57

Kiadó felület 660x82

2015 október 30-án a női amerikai foci sportolók számára örömteli hírrel ismét beírta magát a történelemkönyvekbe a Budapest Wolves. Tette mindezt nem először a klub fennállása óta a lányokért. 2006-ban elsőként megalapította a női szakosztályát, a Budapest Wolves Ladiest, akik azóta többször is bizonyították, hogy igenis van helyük ebben a fiús sportban. Az egyesület most egy újabb lépés tett afelé, hogy bizonyítsák, ezt a sportot a lányok is űzhetik. De kezdjük az elején.

Pályán az első lány a fiúk között

A 2015-ös évben külön edzői javaslatra kérték a szövetséget, hogy biztosítsák egy lány játékosnak a U17-es Tackle futball (teljes felszereléses – a szerk.) kupában való indulását. Hosszas egyeztetések után az elnökség megadta az engedélyt, és így Angi Alexandra Győrben, az U17-es kupasorozat harmadik napján, felmehetett a pályára a fiúk közé és megmutatta, hogy igenis ott lehet egy lány a fiúk között is.


Képen ballról jobbara:
Kovács István (Wolves Head Coach), Boda Gábor (MAFSZ Elnök),
Angi Alexandra, Miakich Gábor (Wolves Defensive coordinator)

Szasza 2014-ben csatlakozott a Budapest Wolveshoz, iskolai tanára és a Wolves defensive koordinátora, Miakich Gábor tanácsára, ahol először a sport könnyített változatát, a flag focit ismerte meg. A 2015-ös flag foci kupán, már akkor is egyedüli lányként vett rész a fiúk között, és jutott a csapattal egészen a második helyig. Ezután a nyári edzőtábort is végighajtotta a juniorok között és bizonyította mindenki számára, hogy komolyan gondolja ezt a sportot. Az edzőtábor után végre beállt a Ladieses lányok közé, és a 2015-ös Osztrák Női kupában, azaz az AFL Ladies Cup sorozatban segítette a játékosokat. Az őszi bajnokságok versenynaptára sajnos úgy hozta, hogy az U17-es kupanapok és a Ladies mérkőzések egy napra estek, és Szasza mindig a lányokkal utazott, hiszen ott nagyobb szükség volt rá. A Ladies az alapszakban nyújtott teljesítményének köszönhetően bejutott a harmadik helyért szóló küzdelembe, ami megint egy napra esett az U17-es kupanappal.

Szaszának és edzőinek választania kellett. Miakich Gábor és Récsey Dávid megegyeztek, és így Szasza a Győr felé tartó buszra szállhatott fel, hogy történelmet írjon. Meg is tette, hiszen a kupanap második mérkőzésén a Győr Sharks ellen pályára is léphetett. Igaz nem a megszokott posztján hanem DE-ként (eredetileg TE és WR játszik – a szerk.), de ott volt a pályán egy 14 éves lány a fiúk között.
Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a lehetőséget kiharcolta magának Szasza az edzők és klub vezetése előtt. Köszönjük a szövetségnek ezt a lehetőséget.

Kívánjuk, hogy Szasza sokáig lépjen Wolves mezbe öltözve a pályára, és továbbra is várjuk azok jelentkezését, akik szeretnék kipróbálni ezt a sportot, hiszen a fentiek bizonyítják, hogy igenis ott a helyük a lányoknak is ebben a sportban Magyarországon.

Képek: Suplicz Zsolt Tibor

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores