Hírlevél


Hírek


WU19U19 elődöntő – út a döntőbe

kelemenakos - 2016.1.23. 16:40

Kiadó felület 660x82

2015. november 14-én a Budapest Cowbells és a Budapest Wolves fiataljai találkoznak az U19-es magyar bajnokság döntőjében. A két csapat máshonnan indult, az útjuk hasonló volt, de végül mindketten ugyanoda jutottak el. Egyetlen kérdés maradt megválaszolatlanul: ki lesz boldogabb a szombati mérkőzést követően?

U19 elődöntő – út a döntőbe
A Cowbells fiataljai tavalyi feledhető évük után nagyon összeszedték magukat. Veretlenül, imponáló győzelmekkel és gólkülönbséggel az első helyen fejezték be az alapszakaszt. A múlt heti elődöntő előtt sokkal esélyesebbnek tűntek ellenfelüknél, az E Juniors-nál - a Budapest Eagles és a Fehérvár Enthroners közös csapatánál. De ezen a mérkőzésen is beigazolódott, hogy a rájátszás egy más műfaj. Végig kemény ellenállásba ütköztek. Nagyon sokáig hátrányban voltak. Az utolsó másodpercig. Ekkor egy elkapott TD-vel sikerült egyenlíteniük és a sikeres extrának köszönhetően megnyerniük a mérkőzést. Így 2011 után ismét a bajnoki címért játszhatnak.

A kisfarkasok címvédőként kezdték a szezont és az ellenfélhez hasonlóan veretlenül zárták az alapszakaszt. Az idény legnehezebb meccsét a Miskolc Steelers csapatával játszották. Mivel az elődöntőben is ez a két alakulat találkozott hasonlóan szoros csatára számítottunk. De nem lett az. Minden játékos, minden csapatrész maximálisan odatette magát, minden működött. A védelem alig engedett 1st down-t az ellenfélnek. Nekik és a speciális egység jó munkájának köszönhetően a támadók általában jó pozícióból indulhattak előre és az összes támadásukat pontokkal fejezték be. Az alapszakaszban TD-k után mindig a 2 pontos kísérleteket választottuk. Most hirtelen előhúztunk a cilinderből egy rugót (Szakszon János), aki biztos lábbal értékesítette extrákat (szám szerint 6-ot!) és a mérkőzés vége felé egy a 36 yardos mezőnygólt is berúgott. A miskolciakat talán a tét nyomasztotta. Bár keményen küzdöttek nem sikerült a korábbi meccsen nyújtott játékukat megismételniük. Ettől függetlenül minden dicséretet megérdemelnek. Most csak elődöntő jött össze számukra, de ha így folytatják előbb-utóbb meglesz az áhított döntő is.


Sok játékosunknak a szombati lesz az utolsó mérkőzése a juniorok között. Közülük többen akkor kezdték a játékot, amikor a Hurricanes kiválása után szinte a semmiből kellett újjáépíteni a Farkasok utánpótlását. Az elmúlt 5 évben rengeteg mérkőzést játszottak piros-feketében. Részesei voltak nagy győzelmeknek. Aki ott volt sohasem fogja elfelejteni a St Pölten elleni osztrák U19-es döntőt, melyet hosszabbításban nyertek meg. Vagy a Hurricanes ellen megvívott magyar U19-es döntőket. És ott volt az osztrák U19-es válogatott elleni edzőmeccs is. Bár ott éppen hatalmas verést kaptak. 2012 óta minden évben nyertek valamilyen kupát. Biztosak lehetünk benne, hogy most is mindent megtesznek azért, hogy idén se maradjanak junior trófea nélkül.Junior végzősök és az edzők a 2015-ös nyári edzőtáborban

A törzsgárda: Gombos Bence, Nemes Nátán, Pap Olivér, Ratkovics András, Szabó Bence
és akik később kezdték, de együtt köszönnek el: Aladics Antonello, Balog Szabolcs, Hegyi Péter, Jándi Lőrinc, Vizi László

Reméljük sok szülő, nagyszülő, barát, barátnő és felnőtt játékos kijön a mérkőzésre és minden eddiginél többen biztatjuk a fiúkat. Szükség lesz a hangunkra!


Budapest Wolves U19 – Miskolc Steelers U19 45:0 (14:0/14:0/14:0/3:0)

Pontszerzők:

Telek Ádám 2 TD

Papp Olivér 2 TD

Gombos Bence 1 TD

Flaskay Máté 1 TD

Szakszon János 1 mezőnygól + 6 extra


A döntőt a Budapest Cowbells rendezi 2015.11.14-én. Részletek Facebookon

 Írta: Szabó Attila

Kiadó felület 660x82


Wolves Junior U19
Tatabánya Mustangs

Wolves Junior U19 Tatabánya Mustangs
Időpont: 2018.10.21. 15:00
Helyszín: Tatabánya, Olimpikon úti műfüves pálya
Adó 1% felajánlás