Hírlevél


Hírek


“Ember embernek farkasa”

gasparikgergely - 2016.5.14. 22:20

Kiadó felület 660x82

Mindig történik valami különös, egyszeri a Budapest Wolves amerikai futball csapatával. Nem lesz ez másként 2016. május 8-án sem, amikor az Európai Bajnokok Ligája mérkőzésen fogadják a Vukovi Beograd együttesét.

“Ember embernek farkasa”

Ez az első alkalom, hogy az aktuális magyar bajnok meghívást kapott és azt elfogadva indul is ebben a versenysorozatban, melyet 2014 óta rendez meg az IFAF Europe (a nemzetközi amerikai futball szövetség európai szervezete).


A 2016-os kiírásban a 13 indulót 4 csoportba osztották. A budapesti Farkasok a Central Conference-be kerültek besorolásra. Ellenfeleik a már említett Vukovi Beograd és a Milan Seamen lesznek. A csoport első mérkőzésén a milánóiak 50:34-es győzelmet arattak Belgrádban. Ezzel a vereséggel a Vukovi csapata ebben az évben várhatóan lemarad a rájátszásról. Ez annyiban meglepetés, hogy a szerbek az elmúlt két évben nemcsak a rájátszásba, de a döntőbe is bejutottak. Igaz ott mindkétszer kikaptak. 2014-ben a Helsinki Rooster, 2015-ben a Carlstad Crusaders győzte le őket.A belgrádi és a budapesti Farkasok régi ismerősök. 2007 és 2014 között 18(!) alkalommal mérkőztek meg egymással a Central European Football League-ben. Eddig minden öszecsapás Vukovi győzelemel végződött. A 14 alapszakasz meccs mellett kétszer az elődöntőben és kétszer a döntőben találkoztak. Mindkét döntő végletekig kiélezett küzdelmet hozott. 2007-ben 28:27-re nyertek a belgrádiak úgy, hogy a mérkőzés vége előtt 1:40-nel még a 13:27 állt az eredményjelző táblán. 2011-ben a Margitszigeten pedig 34:33-ra. Itt az egyenlítést érő extra pont helyett a Wolves 2 pontos kísérletet választott, mellyel átvehette volna a vezetést, de nem sikerült bejuttatni a labdát az ellenfél célterületére.A budapesti farkasok biztatóan kezdték a 2016-os szezont. Mind a HFL-ben, mind az osztrák divízió I-ben győzelemmel mutatkoztak be. Ezeket a diadalokat három vereség követte. Az elmúlt hétvégén azonban sikerült visszavágni a Bratislava Monarchs csapatának a 2015-ös HFL döntőben elszenvedett vereségért. A 28:13-as győzelem azt mutatja sikerült kilábalni a hullámvölgyből. Kovács István a Wolves vezetőedzője így látja a csapat eddigi szereplését és ezt várja a Vukovi elleni mérkőzéstől:


“Beszéltünk róla szezon előtt, hogy ha minden jól megy akkor 19 mérkőzést fogunk játszani, ebből 15 alapszakasz mérkőzés. Nagyjából a szezon harmadán vagyunk túl. Számítottunk nehézségekre, de egy picit talán rosszabbul állunk, mint ahogy terveztük. Ausztriában nagyjából így képzeltük, hogy lehetnek kisebb botlások. Itthon nem számítottunk rá. Ez bizonyos szempontból jó is, mert mutatja, hogy itthon is fejlődik a foci, erősödnek az ellenfelek. Azt hiszem, aki kilátogatott eddig a mérkőzéseinkre nagyon nem panaszkodhat, mert igazán színvonalas és kiélezett mérkőzéseket láthatott. Sajnos nem sikerült befejezni kritikus szituációkban a meccseket. Ez meg is bosszulta magát, ezért állunk ilyen gyengén a magyar bajnokságban, de egyáltalán nincs veszve semmi. Én úgy gondolom a kitűzött céljainkat tudjuk tartani.


Én egy kemény csatát és jó mérkőzést várok a Vukovi ellen. Papíron nem mi vagyunk az esélyesek, de nincs mitől tartanunk. Biztos nagyon nehéz mérkőzés lesz, de azt mondtam a srácoknak, ha mi beleadjuk a 100%-ot, akkor igenis lesz esélyünk akár a győzelemre is.”


Két év után a két ősi rivális ismét találkozik. Az egymás elleni eredmények alapján mindenképpen a Vukovi számít a mérkőzés esélyesének, de Dávidnak is sikerült legyőznie Góliátot és mint tudjuk minden sorozat azért van, hogy megszakadjon egyszer. Lehet, hogy éppen ezen a hétvégén. Lehet, hogy egy olyan mérkőzés szemtanúi lehetünk, amelyre sok-sok év múlva is emlékezni fogunk.
FB esemény: https://www.facebook.com/events/568079110014382/

Bővebben a Bajnokok Ligájáról:

http://www.ifafeurope.org/champions-league/cl-2016/


Így tudósított a magyar a sajtó a 2011-es CEFL döntőről:

http://index.hu/sport/2011/07/24/teljesen_normalis_ha_beszarsz_a_palyan./

http://www.nemzetisport.hu/nfl/a-wolves-ismet-egy-ponttal-kapott-ki-a-dontoben-2087365


írta: Szabó Attila
Képek: Szabó Atilla (Duffy), Bratincsák Péter
Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves
Nyíregyháza Tigers

Budapest Wolves Nyíregyháza Tigers
Időpont: 2018.6.30. 0:00
Helyszín: Budapest
Adó 1% felajánlás