Hírlevél


Hírek


W1Dupla hétvége újabb vezéráldozatokkal

gasparikgergely - 2016.8.15. 10:02

Kiadó felület 660x82

A Wolves 1-es csapata az idei harmadik, egyben utolsó dupla meccses hétvégéjét is letudta.

Dupla hétvége újabb vezéráldozatokkalA Wolves 1-es csapata az idei harmadik, egyben utolsó dupla meccses hétvégéjét is letudta. Sajnos hasonló eredménnyekkel mint a korábbi kettőt. Szombaton a Vienna Knights-tól kaptak ki a Farkasok. Vasárnap pedig egy számukra már tét nélküli meccsen maradtak alul a Miskolc Steelers gárdájával szemben.


Haladjunk időrendben.


Az osztrák divízió I-ben még veretlen és immár biztos rájátszás résztvevő Vienna Knights látogatott Budapestre. Egyértelmű esélyesei voltak a mérkőzésnek, de az edzők és a játékosok bíztak benne, hogy kemény csatára tudják őket kényszeríteni. A Farkasok ezúttal nem “hazai” pályán, hanem a II. kerületi Kolozsvári Tamás utcában fogadták ellenfelüket. Az első igazi nyári napon nem indult rosszul a találkozó, a védelmünk jól kezdett hamar lekényszerítette a pályáról az ellenfél offense-t, de aztán a labdavesztések és a rossz mezőnypozíciók következtében a defense is egyre többet hibázott, a Lovagok fokozatosan elhúztak és az első félidő végére tetemes előnyre tettek szert. A hosszú sérülés után visszatérő #5 Gombos Bence még nem igazán érezte a játékot és az elkapóit, de az edzői stábnak nem nagyon volt más választása, mint őt játszatni, hiszen a csapat első számú irányítója #3 Bencsics Márk továbbára is sérült. Az már a sors furcsa fintora, hogy a IV. negyedben pályára lépő junior korú csere irányító #16 Gasparik Gergely egy nagy ütést kapott és bár még visszajött a pályára agyrázkódás miatt ki kellett hagynia a másnapi meccseket. A második félidőben a Wolves kirúgását rögtön TD-re hordta vissza az ellenfél. De ez nem vette el a játékosok kedvét, keményen küzdöttek. A védelem több szép stoppot bemutatott, az egész második félidőben kitartott, egyszer még a saját gólvonalunktól inchekre indított négyszeri lovagrohamot is sikerült megállítani. Ebben a félidőben valamivel összeszedettebben játszottak a fiúk. Sikerült feliratkozni a táblára és sokáig, egészen az utolsó másodpercekig úgy tűnt, hogy legalább ezt a félidőt megnyerhetik. Aztán jött egy balszerencsés labdaeladás, a megcélzott tight end #88 Majoros Csaba beleért ugyan a labdába, de nem tudta elkapni és az pont az ellenfél játékosának kezébe pattant, aki visszavitte TD-re.
Az osztrák divízió I-ben 2 győzelemmel és 3 vereséggel áll a csapat és visszacsúszott a tabella 4. helyére. A hátrelévő mérkőzésekből legalább kettőt meg kellene nyerniük, ha komolyan gondolják a rájátszába jutást. A Bratislava Monarchs elleni idegenbeli és a St Pölten Invaders elleni hazai mérkőzés lesz a sorsdöntő. Ezekre június végén, július elején kerül sor. Kemény edzésekkel, célirányos felkészüléssel, a sérülésből visszatérő játékosokkal nem tűnik teljesíthetetlennek a feladat, ami “megmenthetné” az eddig nem túl jól alakuló szezont.


Budapest Wolves vs Vienna Knights 7:40 (0:7 / 0:20 / 7:6 / 0:7)

Pontszerzők:

#21 Lenner Péter 1 futott TD

#82 Baksa Ferenc 1 extra
Az már a május 16-i Győr Sharks mérkőzés után kiderült, hogy a Wolves története során először nem juthat be a magyar bajnokság rájátszásába. Mivel az utolsó forduló másik két mérkőzése korábban kezdődött, a Farkasok meccse pedig csúszott mire pályára lépett a két csapat már az is kiderült, hogy a miskolciak megszerezték az alapszakasz második helyét és így kiemeltként várhatják a rájátszást. Szóval számukra sem volt igazi tétje a mérkőzésnek. Ennek ellenére mindkét csapat keményen odatette magát és ebből mint ebben a szezonban oly sokszor most sem a Farkasok kerültek ki győztesen. A csapatot sújtó egészen elképesztő sérüléshullám tovább folytatódott. Az első félidőben a centerét vesztette a csapat. #60 Bojtor Ádámot a mentő vitte el. A kezdő center hiányában az egyik rossz labdafeladást követte a másik. Ahelyett, hogy a támadók yard-okat szereztek volna, yardokat vesztettek. A miskolciak pedig a rendkívül tehetséges import elkapóikra játszva, egy-egy playben megtalálták a DB sor gyengéit, és szépen lassan elhúztak és megnyugtató előnyt szereztek a félidő végére. A szünet után pechszéria folytatódott. Ezúttal az irányító #5 Gombos Bence sérült meg. Őt is mentőnek kellett elvinnie. Csere irányító nem volt (lásd. fent) így kényszerből #7 Deák Balázs, aki rendes körülmények között egyébként a védelemben játszik, állt a támadófal mögé. Értelemszerűen a meccs hátralévő részében már nem a passzjáték dominált a Farkasoknál. De meglepetésre a safety #7 Deák Balázs és #21 Lenner Péter felváltva futott és szerzett újabb és újabb yard-okat. Két hosszú támadás végén előbb #21 Lenner Péter szerzett egy futott TD-t. Az extra kimaradt. Majd #7 Deák Balázs adott TD passzt #88 Majoros Csabának, aki célterületre beesve szerzett újabb 6 pontost. Ekkor már az extra is sikeres volt. A Farkasok minkét pontszerzés után onside kick-et rúgtak, de sikertelenül próbálták megszerezni a labdát. A Steelers játékosai pedig a végén már nem erőltették a támadást kitérdelték a hátralévő időt, így az eredmény nem változott. Az előző nappal ellentétben azért legalább a második félidőt sikerült a Farkasoknak megnyerniük.


A csapat számára ezzel véget ért a HFL szezon vagy inkább vesszőfutás. Most valahogy rendezni kell a sorokat és felkészülni a május 29-i Seamen Milano elleni Bajnokok Ligája összecsapásra és az osztrák divízió I-es mérkőzésekre.


Budapest Wolves vs Miskolc Steelers 16:28 (3:7 / 0:14 / 0:7 / 13:0)

Pontszerzők:

#21 Lenner Péter 1 futott TD

#88 Majoros Csaba 1 elkapott TD

#82 Baksa Ferenc 1 extra + 1 field goal


Írta: Szabó Attila

Fotók: Gabriella Kraus
Kiadó felület 660x82