Hírlevél


Hírek


W1Olasz meló, avagy a 22 vizes ember

gasparikgergely - 2016.8.15. 10:03

Kiadó felület 660x82

Amikor Olaszország időjárására gondolunk, akkor valahogy nem az eső az első dolog ami eszünkbe jut. Igaz? A Budapest Wolves milánói IFAF European Champions League mérkőzéséről mégis az eső lesz az első, ami eszünkbe jut majd, amikor visszagondolunk rá.

Olasz meló, avagy a 22 vizes ember

Amikor Olaszország időjárására gondolunk, akkor valahogy nem az eső az első dolog ami eszünkbe jut. Igaz? A Budapest Wolves milánói IFAF European Champions League mérkőzéséről mégis az eső lesz az első, ami eszünkbe jut majd, amikor visszagondolunk rá.

Ahogy azt a képeken és az online közvetítésen is látni lehetett a Civica stadion egy igazi római arénára emlékeztetett és a csapat a pályán kőkemény gladiátor küzdelemre készülhetett. A hazai nézők elvesztek a nagy lelátón de azért voltak és hallatták a hangjukat. A rendezők nagyon szimpatikusan viselkedtek és mindenben segítették a csapatot pálya szélén is.

Az erőviszonyokat tekintve már a bevonuláskor is látni lehetett, hogy a hazaiak tekintélyes csapattal vonultak ki, míg a Farkasok összesen 22-en álltak fel a mérkőzésre. A sok  sérült és a privát elfoglaltság miatt sajnos csak kevesen tudták vállalni a kimerítő hétvégét, a magyar foci első idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzését.

A Seamen legénysége között volt néhány igazán nagyra nőtt tengerész, akik a vizes focira változott játék során kihasználva vizi jártasságukat, megnehezítették az ázott farkasok dolgát. A játékosok elmondása szerint azonban végig nagyon sportszerűek voltak a tengerészek. Nem voltak súlyos szabálytalanságok a játékok közben. A játékok végén mindig pacsiztak, meg felsegítették a másikat. A végeredmény és korábbi videókat elnézve sem mi voltunk az esélyesek, de sokszor sikerült tartani a lépést velük. Ott van például Robert Oates szerzett labdája amivel aztán 60 yardon keresztül futott vissza és írta fel magát és a Farkasokat az olasz eredményjelzőre.
Ha teljes csapattal érkezünk, jóval szorosabb eredmény is lehetett volna. Persze a sportban nincs “mi lett volna ha”, szóval inkább nézzük miért volt ez hasznos a csapatunknak.

Azok, akik kiutaztak együtt tudtak lenni egy kicsit tovább is, mint egy sima vidéki utazás. A buszon jó hangulat  volt és a mérkőzés előtti város, illetve a gurulós foci BL döntőjének megtekintése megalapozta a jókedvet. A játékosok arcán látni lehetett, hogy az eső ellenére baromira élvezik a játékot és oda is teszik magukat. Persze nem volt rajtuk nyomás, mint egy igazi tétmeccsen, de eleve úgy utaztunk ki, hogy élvezni akarjuk az olasz hangulatot és meg akarjuk mutatni, hogy a Budapest Wolves igen is fontos szerepet játszik nemcsak a magyarországi hanem az európai amerikai futball életben. A vereség után mindenki mosolyogva pacsizott és az ezt követő beszélgetések során is bebizonyosodott, hogy igen is van helyünk a BL-ben és jó volt elutazni idáig ezért a mérkőzésért.Írta: Kelemen Ákos

Fotó: Dario Fumagalli


Kiadó felület 660x82