Hírlevél


Hírek


SOK VEREJTÉK, VÉR ÉS KÖNNYEK NÉLKÜL

kelemenakos - 2016.9.28. 21:56

Kiadó felület 660x82

EUROKICKERS tábor Wolves játékosok részvételével!

SOK VEREJTÉK, VÉR ÉS KÖNNYEK NÉLKÜL
Július utolsó hétvégéjén rendezte az EUROKICKERS stábja, az európai rúgótáborok  magyarországi állomását Abaújszántón.
Sajnos résztvevők száma meglehetősen alulmúlta a várakozásokat. Talán a helyszín ismeretlensége, vagy a fővárostól való távolsága játszott szerepet ebben. Csak remélni tudjuk, hogy a magyar csapatok rúgó játékosainál sem az érdektelenség volt a távolmaradás oka.


balról jobbra: Docsa Márton, Majoros Csaba, Baksa Ferenc, Stumpf Miklós, Sviatkó Gábor

Így alakulhatott hát, hogy a péntek esti szállásfoglalás utáni vacsorán a szervező stábtagokkal együtt 6 fő ülte körül az asztalt. Kívülállók számára talán érdekes lehet, ami csapatunk számára nem meglepő, hogy a vezető edző Christoph Kipperer – aki a Graz Giantstől érkezett és egyetemi éveiben játékosként az Egyesült Államokban, 2007-2010-ig Osztrák válogatottban szerepelt – kivételével mindenki a Farkasok csapatához köthető. Ez talán abból is adódhat, hogy többen megtapasztalhatták hosszabb-rövideb nemzetközi szereplésük alkalmával, hogy milyen komoly jelentősége van egy edzőtáborokban végzett irányított és alaposan kielemzett munkának.

Christoph Kipperer mellett a szervező stáb tagja volt Stumpf Miklós – csapatunk korábbi rúgó játékosa – a felnőtt válogatott rúgó koordinátora. Játékosok között ott volt Sviatkó Gábor válogatott rúgójátékos, aki a Farkasoktól indulva játszott a Danube Dragons, Prague Panthers, Calanda Broncos, Uzghorod Lumberjacks csapatainál, és jelenleg a Nyíregyháza Tigers-t erősíti. A Wolves aktív játékosai közül részt vett a veterán Majoros Csaba (2011-es idényben a GFL-ben a Marburg Mercenairies játékosa is volt), és két fiatal, akik mindketten meghívást kaptak az őszi válogatott edzőtáborba: Baksa Ferenc (Eger Heroes, és a GFL-es Berlin Rebells után került a Farkasokhoz) és Docsa Márton csapatunk ifjú tehetsége rúgó és elkapó poszton is.


Ez a maroknyi, ám annál lelkesebb csapat szombaton egy tartalmas reggeli elfogyasztása után nekivágott, hogy a festői szépségű Sátorhegy tövében épült sport komplexum kiváló minőségű műfüves pályáján Field Goal gyakorlásba kezdjen, és a nyári nagy melegben az ebédszünetig folytasson. A hangulatos ebéd után a délelőtt rögzített videók elemzése következett, egyenként minden hibára és jó megoldásra rávilágítva minden játékos esetében. A délután program Kick Off gyakorlás volt az erősödő hőségben, amit egy kiváló bográcsos vacsora és pihenő követett. Vasárnap reggelre maradt az előző délutáni rúgások részletes elemzése, amit a délelőtti Punt gyakorlás követett. A napi program része volt még a délelőtti rúgások elemzése a szokásos alapossággal. Egészségesen elfáradt játékosaink a reggeli mellé kapott uzsonna csomaggal és nagyszerű tapasztalatokkal indulhattak a haza.

Fogalmazhatnánk úgy is, hogy az egyik szemünk sír, a másik nevet. A rúgó játékosok nagyszámú távolmaradása miatt, játékosaink koncentrált odafigyelést, magasabb ismétlésszámot és tartalmasabb videó elemzéseket kaphattak a különböző gyakorlatok után, amelyek segíthetik fejlődésüket. A rengeteg fontos apróság, amelyre az előadók felhívták a figyelmüket a rúgásformák végrehajtásánál, mind-mind előnyükre válhat a további pályafutásuk során.

Köszönjük a lehetőséget az EuroKickers.com stábjának és az Abaújszántói vendéglátóknak.   


írta: Majoros Csaba
képek: www.eurokickers.com


Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves
Nyíregyháza Tigers

Budapest Wolves Nyíregyháza Tigers
Időpont: 2018.6.30. 0:00
Helyszín: Budapest
Adó 1% felajánlás