Hírlevél


Hírek


WLadiesPozitív szezonkezdet a lányoknál

gasparikgergely - 2016.9.28. 21:56

Kiadó felület 660x82

Kemény küzdelem vár a Ladiesre a 2016 őszi szezonban. Lássuk, hogyan alakult az első mérkőzés.

Pozitív szezonkezdet a lányoknál

Elkezdődött a szezon a lányok számára is, amely idén elég nehéznek ígérkezik. Idén ősszel egy meglehetősen erős csapatokból álló alapszakaszban kell helytállniuk, amelyben szombaton, Bécsben játszották az első mérkőzésüket, a többszörös bajnok Vienna Vikings vendégeként.

A pénzfeldobást a vendégcsapat nyerte, azonban a választás jogát elhalasztva, a Farkasok csapata kezdhette meg a támadást. A kezdő irányítóként debütáló Répási Kordélia vezette offense remekül kezdett, egyre több yardot hoztak, azonban kisebb hibák miatt nem sikerült pontokat szerezni. A sikeres drive után, a Farkasok védelme is megmutatta a felkészültségét, és nem engedett területet szerezni a hazaiaknak. Ezután a támadók újból szép támadássorozatot mutatattak be, amelynek azonban a végén puntolni kényszerültek. A rúgás után, a két gunner Marlyin Csenge és Réka remekül együttműködve visszaszerezte a labdát a támadósornak, akiknek pontokat viszont ekkor sem sikerült szerezniük. Az első félidő végén a védelem keményen küzdött, mégis sikerült bevinnie az első touchdownt a Vikingeknek, sajnos ez egy pillanatra megrendítette a defense-t, így az extrapontokat is sikerült megszerezniük a hazaiaknak (8-0).  Igaz, hogy az első félidőt 1 TD hátrányban fejeztük be, de ez könnyen lehetett volna a mi javunkra 1 TD is. ” biztatta Dávid a szünetben, játékosait.

 A második félidő küzdelmesebben telt a cserék hiánya, a meleg és a mérkőzés közben szerzett sérültek miatt. A Farkasok támadósora újból folyamatosan hozta a yardokat, azonban egy-egy kis hiba miatt nem sikerült a pontszerzés, a bécsi csapat viszont további 8 ponttal növelte az előnyét (16-0). A lányok továbbra is keményen küzdöttek, azonban a Vikingek újabb touchdownt szereztek, beállítva ezzel a mérkőzés végeredményét (0-22).      https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpl1/v/t34.0-12/14328907_1233362273381904_1692665604_n.jpg?oh=e0967b4fe85c44956ca5a75f558ccd0f&oe=57D9D117&__gda__=1473834677_4f570ecf36086903a05685e3d9412493

Récsey Dávid (vezetőedző): Tisztában voltunk vele, hogy nehéz mérkőzés lesz a bajnokkal szemben, azonban ehhez adalékként csatlakozott az adott posztokról hiányzó játékosok, az új játékosok tapasztalatlansága, a betegség és a nyári kánikula is. A védelem összességében keményen és közel hiba nélkül játszott, a 3 kapott TD mind nagyobb játékból jött, legtöbb esetben 3 próbálkozás után megálljt tudtunk parancsolni az ellenfélnek. A támadósorban is nagyon szépen hoztuk a yardokat passzokból és futásokból, bizonyítva hogy a rutinos játékosok mellett az újak is magabiztosan állnak már a pályán. A következő mérkőzésen még inkább közelíteni kell az eredményt majd, és ha lehetőség lesz rá nem megijedni a kiharcolt lehetőségektől. Ehhez szükséges, hogy ki tudjuk javítani a védelemben azokat a kritikus pontokat, amiket szombaton a Vikings támadósora ki tudott használni, illetve megerősítsük a már működő dolgokat is. A támadósorban inkább finomhangolásra van szükség, mert visszatérően 4-5 eredményes támadó play után szombaton mindig volt egy rosszabbul sikerült (yardvesztéssel járó), amit már nem feltétlen tudtunk megoldani.

Külön kiemelném, hogy szombaton 4 játékosunk állt életében első alkalommal a pályán, és további játékosok pedig számukra teljesen új posztokon debütáltak (szánt szándékkal és szükségből) igencsak eredményesen!” 


Kovács Alexa: A Vikings nem könnyű ellenfél, viszont az elmúlt egy-két évben egyszer sem játszottuk ilyen szoros meccset ellenük. Defense részről elég sokáig nullán tudtuk tartani az ellenfelet, a kevésbé tapasztalt játékosaink is megtaláltak a helyüket és néhány szerencsétlen kivételtől eltekintve, meg tudtuk fogni a Vikingek támadósorát. Az Offense dolgát nem könnyítette meg, hogy kényszermegoldásként én voltam a center. A körülményekhez képest Kori (QB) jól kezelte a helyzetet, bár tapasztalatlanságom miatt elég sok rossz snap-et adtam, ami sajnos nagyban befolyásolta támadásaink sikerét. Ettől függetlenül, szerintem ez egy jó meccs volt, én nagyon élveztem! Egységes csapatként tudtunk működni, a debütáló játékosaink is megállták a helyüket a pályán és értékes tapasztalatokat szerezhettek. Persze mind a két csapatrésznek van még mit javítania a hétvégi visszavágóig, de úgy gondolom, hogy ha a meccs utáni lelkesedésünk kitart, akkor végre van esélyünk a győzelemre. ” 


Biztatóan kezdődött a szezon a Wolves Ladies-nek, remélhetőleg ilyen lesz a folytatás is, ennek támogatására várunk mindenkit vasárnap szurkolni a lányoknak, akik újra a Vikings Ladies csapatata ellen fognak pályára állni, ezúttal hazai pályán, egy remélhetőleg még szorosabb mérkőzésen.

Írta: Török Nikolett

Képek: Angi Alexanda


Kiadó felület 660x82