Hírlevél


Hírek


WLadiesBecsülettel küzdöttek, de lányainknak nem sikerült visszavágó

gasparikgergely - 2016.9.28. 21:56

Kiadó felület 660x82

Vasárnap 15 órakor itthon fogadta a Budapest Wolves Ladies a Vienna Vikings csapatát, hogy visszavágjon a múlt heti vereségért.

Becsülettel küzdöttek, de lányainknak nem sikerült visszavágó

A pénzfeldobást a Farkasok nyerték meg és visszahordást választottak. Ez azonban nem sikerült jól lányainknak, így a saját 10 yardosukról kezdhették meg a támadást. Itt még nem volt vége a rossz kezdésnek, ugyanis egy rossz snapet követően a vendégeknek sikerült összeszednie a labdát a Farkasok célterületén belül, és megszereznie ezzel a vezetést (0-6). Az extra pontnál ugyan rúgni akartak a Vikingek, azonban rossz volt a labdafeladás. A holder megmentette a helyzetett és sikerült befutnia a labdával a gólvonalon t]lra (0-8). Két percen belül már másodszorra állt fel a hazaiak kickoff return csapata a pályára, és ezúttal jobban sikerült a visszahordás. A támadóegység hozta is a yardokat, de mégis puntolni kényszerültek. A védelemnek sem sikerült megérkeznie a mérkőzésre. Ezt kihasználva újabb touchdownt szereztek a vendégek és most is a holder futott be két pontért a gólvonal mögé (0-16). Ezután a Farkasok magukhoz tértek, és amíg az offense folyamatosan hozta a yardokat, addig a defense nem engedte meg ugyanezt a vendégeknek. A 0-16-os állás megmaradt az első félidő végéig.


Sajnos a második félidő sem indult rózsásan a Farkasok számára. Kiderült, hogy Solti Orsolya nem tudja folytatni a játékot és rövid időn belül Bánhegyi Annát is le kellett segíteni egy térdsérülés miatt a pályáról. Ez nem csak azért hozta nehéz helyzetbe a Farkasokat, mert két kulcsjátékost vesztettek el, hanem ezzel együtt az összes futójuk is kiesett. A támadósor munkáját ez annyira megnehezítette, hogy Récsey Dávid a további sérülések elkerülése miatt megegyezett a Vikingek vezetőedzőjével, hogy innentől futóórával folytatódjon tovább a mérkőzés. A futók nélkül felálló támadósornak elég kiszámíthatóvá vált a játéka, ennek ellenére továbbra is hozták a yardokat, viszont ezt pontokra nem sikerült váltaniuk. A Farkasok védelme a második félidőben sokáig szépen feltartotta a folyamatos offenzívát. A negyedik negyed végén így is sikerült egy újabb touchdownt szerezniük a Vikingeknek, a sikeres jutalomrúgással pedig beállították a mérkőzés végeredményét (0-23).


Gál Tamás (offensive kordinátor): „Sajnos bent ragadtunk az "öltözőben" így eléggé nehézkessé tettük magunknak a kezdést, amit a meccs folyamán elszenvedett további sérülések sem könnyítettek meg ..., bár most is voltak jól megvalósított játékaink, amik igen biztatóak a jövőre nézve, akárcsak az "újonc" irányítónk szereplése. Viszont úgy érzem, hogy videózás után lesz bőven mit javítani a jövő heti meccsre, amire sajnos elégé foghíjasan tudunk majd csak kiállni.


Répási Kordélia (QB): „A kezdeti nehézségek ellenére szerintem jó eredménnyel zárult a vasárnapi meccs. A Vikings idén is megmutatta mennyire erősek, mi meg azt, hogy mennyit fejlődtünk tavalyhoz képest. Ugyan a pontszerzés ezen a héten is elmaradt, passz- és futójátékainkkal is tudtunk yardokat szerezni. Ez a második meccsem volt irányítóként, és úgy vélem idén egy erős támadóegységgel állunk pályára. Vasárnap szintén lehetőségünk van bizonyítani az osztrákok ellen, addig is javítjuk hibáinkat és készülünk fejben a következő meccsre.”


Szeptember 25.-én, vasárnap, hazai pályán a Danube Dragons Ladies csapata ellen játsszák következő mérkőzésüket a lányok, mely után remélhetőleg már győztesen jönnek le a pályáról.


Ennek támogatására várunk mindenkit, hogy együtt szurkolhassuk ki a lányok első pontjait a 2016-os szezonban.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/297771007255627/

A sérülteknek jobbulást és mihamarabbi visszatérést a pályára!


Képek: Isztl Patrícia Írta: Török Nikolett

Kiadó felület 660x82