Hírlevél


Hírek


Wolves Try Out - 7+1 indok, hogy elgyere

kelemenakos - 2016.10.19. 8:44

Kiadó felület 660x82

Október 6-án játékos toborzót tart Magyarország legsikeresebb amerikai futball csapata, a Budapest Wolves. Több mint féltucat indokot sorakoztatunk most fel, hogy miért érdemes eljönnöd és kipróbálnod ezt a sportot, ami rengeteg lehetőséget nyújt kicsiknek, nagyoknak, lányoknak és fiúknak egyaránt.

Wolves Try Out - 7+1 indok, hogy elgyere
 1. Nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlásra:  U13, U15, U17 és U19-es, vagy felnőtt csapataink egyikében garantáltan megtalálod az életkorodnak megfelelőt. Sőt az ország legrégebbi női csapata, a Wolves Ladies is szeretettel várja a lányok érdeklődését, ha pedig szurkoló lány szeretnél lenni, akkor itt vannak a Cheerleaderek.

 2. Csapatainkat a magyar és az osztrák bajnokságokban is megmérettetjük, így akár háromszor annyi mérkőzést játszhatsz, mint más hazai csapatoknál. A kiemelkedően magas színvonalú osztrák ligában való megmérettetés jó lehetőség a fejlődésre is.

 3. Edzéseinken kiváló kezekben vagy, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy számos edzőnk tagja a magyar amerikai futball válogatott edzői stábjának is:

 • Felnőtt válogatott:

  • Kovács István (OC)

  • Terdik László (OL)

  • Kovács Sándor (DL)

  • Iványi Márton (DB)

  • Piros Krisztián (WR)

 • Junior válogatott:

  • Miakich Gábor (DC)

  • Merucza Attila (DL)

  • Sződy Ferenc (LB)

 1. Az igazán kitartóak, akik igazolják a rátermettségüket, sok más Wolves játékoshoz hasonlóan bekerülhetnek a junior vagy akár a felnőtt válogatottba.

 2. A középiskolások kimagasló sportteljesítményükért akár extra pontokat kaphatnak a felvételin.

 3. Ahhoz, hogy belevághass, nem szükséges sportos előélet, sem drága felszerelés. A lényeg, hogy szeress mozogni és csapatban játszani.

 4. Edzéseink kulturált környezetben, zuhanyzási lehetőséggel ellátott öltözőkkel felszerelt műfüves pályán zajlanak.


(Köszönjük a képet Photo:in-visible) A képen a magyar amerikai futball válogatottban játszó Wolves játékosok és edzőik.



Szeretettel várunk tehát minden 11 évnél idősebb lányt és fiút, akinek felkeltettük az érdeklődését, hogy jöjjenek el és mozogjunk együtt október 6-án. És kérjük azokat, akiket még nem sikerült meggyőznünk, hogy csatlakozzanak ők is október 6-án, hadd bizonyítsuk be mindenkinek, hogy ez egy remek sportolási lehetőség, aminek egyre nagyobb kultúrája van Magyarországon.


Facebook Esemény: https://www.facebook.com/events/1809177939353874/ Ha úgy gondolod, eljössz, hozzánk akkor kérlek ezt az online jelentkezési lapot töltsd ki részünkre.
https://goo.gl/forms/hVfpit3Ak097kG883


+1 Végül pedig egyik játékosunk, Bartos Ferenc példáján keresztül mutatjuk be, hogy miért érdemes elkezdeni focizni és milyen sikerélményekben lehet része a kitartó játékosoknak.

A képen Bartos Ferenc (#16), a Budapest Wolves és a Magyar válogatott elkapója a Lengyelek elleni mérkőzésen

(Köszönjük a képet KGBphoto !)


Magától értetődő a kérdés, miért kezdtél el amerikai focizni?

-  Az amerikai foci előtt 6 évig kosárlabdáztam versenyszerűen, de úgy éreztem, hogy nem igazán jött ki a lépés számomra benne több szempontból.

Először 2007-ben láttam focimeccset televízióban, méghozzá egy New England Patriots-mérkőzést (azóta is ők a kedvenceim). 2010-ben fejeztem be a

kosarazást, majd úgy gondoltam, hogy 3 éves csodálást követően kipróbálom ezt a nagyszerű sportot: augusztustól kezdtem el járni az Újpest Bulldogs újoncedzéseire, majd októbertől már felszerelésben edzettem a felnőtt csapattal, mindössze 16 éves voltam akkoriban. Már akkor is szerettem a focit az összetettsége és a látványa miatt, amikor még csak TV-n keresztül követtem, viszont ez szerelemmé fokozódott, miután elkezdtem űzni is.


Mit köszönhetsz a focinak, mi motivál, hogy ennyi energiát fordíts rá?

- Sok mindent köszönhetek a focinak. Főleg azt, hogy sokat nőtt az önbizalmam, gazdagodtam jó pár élménnyel, valamint nem utolsósorban megismerhettem nem kevés jó embert és érdekes figurát általa. A kérdés második felére a válasz pedig nagyon egyszerű: a puszta szeretet a sport iránt.

Igyekszem minden edzésen részt venni, meccsek előtt az aktuális ellenfelünket kielemezni, 1 héten legalább kétszer konditeremben edzeni, mérkőzésnapokon pedig időben megérkezni a pályára és minél hamarabb elkezdeni a hangolódást a megmérettetésre. Ezeken kívül a tengerentúli történéseket is nagy figyelemmel követem, így ősszel próbálom minél több NFL és NCAA meccs összefoglalóját megtekinteni, esetleg 1-1 teljes meccset megnézni élő közvetítés formájában vagy utólag. Hogy még tovább fokozzam, ez igaz az itthoniakra is, legyen szó akár a HFL-ről, Divízió 1-ről vagy 2-ről, illetve a junior bajnokságról, bár ezeket utólag videón szoktam visszanézni. Ugyanakkor persze ezek mellett a tanulásra is fókuszálok, mivel harmadéves egyetemista vagyok.


Miért pont a Wolves?

- Tavaly mentem át a Farkasokhoz 5 év után a Bulldogstól. Amikor annak idején a Kutyákat választottam, az elsődleges szempont a távolság volt, ám a váltásnál több tényezőt is figyelembe kellett vennem. Nagyon hízelgő volt az, hogy a Farkasok az itthoni bajnokságon kívül évek óta Ausztriában is játszanak, ahol a futball több, mint 30 éve létezik hivatalosan és ebből kifolyólag az egyik legjobb Európában. Természetesen most is szempont volt a távolság, a Bulldogs edzőhelye után a Wolves-é közelíthető meg a legjobban számomra Fótról. A váltásban még közrejátszott Elek Ádám személye is, akinek a játékát éveken át csodáltam már a Hurricanes-es időszakától kezdve, őt kerestem meg először ez ügyben. Jó dolgokat tudott csak mondani, melyekkel meggyőzött, és később ezeket meg is tapasztalhattam az edzéseken. Szóval nincs kétségem afelől, hogy nagyon jó döntést hoztam.


Milyen érzés volt bekerülni a válogatottba?

- Egyszerűen hihetetlen és hatalmas megtiszteltetés. Életem egyik legnagyobb vágya és egyik legnagyobb sportbeli célom teljesült azzal, hogy magamra húzhatom a címeres mezt. Már tavaly is szerettem volna bekerülni, de akkor még nem igazán álltam készen a feladatra. Visszagondolva erre, jobb is, hogy így alakult, ebben az egy évben véleményem szerint sokat fejlődtem a Farkasoknál, nemzetközi tapasztalatokat is gyűjthettem az osztrák Divízió 1-ben és az IFAF Europe Bajnokok Ligájában.


Végül, mit tanácsolnál valakinek aki most készül elkezdeni focizni?

- Mindenképpen látogasson el a mostani Tryout-unkra, ahol megláthatja, hogy milyen alapdolgokból tevődik össze a foci, és ha elnyeri tetszését, akkor minél hamarabb kezdje el nálunk az edzéseket, hiszen így lehet a leghamarabb elérni egy magas szintet. Ehhez persze a későbbiekben kitartásra

lesz szükség, hiszen idővel mindenkivel előfordulhat, hogy az egyik edzésnapon nem lesz igazán kedve eljönni. Ilyenkor erőt kell venni magunkon, mivel ha egyszer kihagyod az edzést, akkor az utána következő edzést is ugyanilyen egyszerűséggel fogod elhanyagolni.  Csak annyit tudok mondani végezetül, hogy várunk mindenkit szeretettel október 6-án kortól, nemtől, testalkattól és sport előélettől függetlenül!


Interjú és cikk: Gerber Zsolt


Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves
Nyíregyháza Tigers

Budapest Wolves Nyíregyháza Tigers
Időpont: 2018.6.30. 0:00
Helyszín: Budapest
Adó 1% felajánlás