Hírlevél


Hírek


U15 csapatunk az U17-esek között

kelemenakos - 2016.11.3. 21:22

Kiadó felület 660x82

Vasárnap a Jászberény Wolverines pályán megrendezésre kerülő idei első U17-es kupanap felé vette az irányt U15-ös gárdánk, Sződy Ferenc (Francsi), Oláh Zoltán (Pehely) és Merucza Attila vezetésével.

U15 csapatunk az U17-esek között

Megérkezés utáni gyors eligazítást követően a pályán elkezdődött a bemelegítés. A mérkőzések 2 pályán zajlottak. Ifjaink első megmérettetése a Wanderers ellen volt. Újdonsült irányítónk, Pázmándi Krisztián vezetésével egész jól haladt az offense, a futójátékban akadtak kisebb-nagyobb problémák, de a legfőbb gondot talán a fumble-ök okozták, amit minden esetben az ellenfél tudott összeszedni és a végén ezt pontra is váltani, sikeres extrával, így az eredmény sajnos 7:0 lett, az ellenfél javára.
Ezután egy kisebb szünet következett, amely lehetőséget adott egy kis szusszanásra és a problémák megbeszélésére.
A következő, Cowbells elleni mérkőzésre mindenki összeszedte magát, így higgadt fejjel vághattak neki. Erős kezdés után sajnos a Cowbells megszerezte a mérkőzés első pontját, ismét egy Wolves labdavesztés miatt és a 2 pontos extra is sikeres volt. Ezt már nem hagyhatták a fiatalok! Az offensenek produkálnia kellett valamit! Pázmándi Krisztián a zsebből kiforogva a passz helyett inkább maga iramodott meg a labdával, amelyet egészen az end zone-ig vitt, így megszerezve a nap első Wolves pontjait. Az 1 pontos extrát Hermann Attila futotta meg, így az állás 8-7 a Kolomposok javára.
Itt az ellenfél begyújtotta a rakétákat: a következő tamadást sikeresen pontokra fordították, de az extrát már nem sikerült megszerezni. Ezután ismét pontot szereztek, azonban itt a 2 pontos is sikeres volt. A Farkasok támadó egysége ezek után pályára lépve szép lassan haladt, egészen az end zone-ig, amit Hermann Attila futása zárt le. Az 1 pontost Cammeron Gillis értékesítette egy szép futással. Ezek után a Kolomposok még meg akartak mutatni, mi lakozik bennük, sikerült újabb touchdownt szerezniük, az egypontos kísérlet is sikeresl. Ezzel vége is lett a meccsnek: az eredmény 14-30.Ezután már csak egy mérkőzés következett, ahol győzni akartak a fiúk!
Végül a Young Guns United ellen léptek pályára. Az első félidőben remekül helyt állt mindkettő védelem, ugyanis egyik csapatnak sem sikerült pontokat szerezni, azonban a második félidőben a Wolves védelme bizonyult jobbnak. Deim Vilmos egy YGU játékos kezéből kiütve a labdát, majd a földről összeszedve remek pozíciót biztosított a támadó egységnek. Az első playben Pázmándi Krisztián megtalálta Varga Tamást, aki sikeres elkapást követően meg sem állt az end zone-ig. Így a mérkőzés vége előtt 30 másodperccel a Wolves vezetett 6-0-ra. Az ifjak megszerezték idei első győzelmüket egy náluk idősebb ligában!


Sződy Ferenc ( Defense-koordinator ): ,,
Egy nagyon fiatal csapattal mentünk a jászberényi U17-es kupanapra. Elsősorban az volt a célunk, hogy a fiatal srácok, akik az osztrák U17-es bajnokságban még nem nagyon jutnak szerephez, meccskörülmények között kipróbálhassák magukat. Ennek a célnak teljesen meg is felelt a kupanap. Személy szerint nem vagyok nagy híve a 7 fős aréna focinak, nem is tudtunk sokat készülni erre a megmérettetésre, így nagyon komoly elvárásaim sem voltak a fiúkkal szemben, csupán annyi, hogy tegyék oda magukat és élvezzék a játékot. Azt gondolom, mindezek ellenére sincs okunk a felmutatott eredmény miatt szégyenkezni. Bár az első meccsen sok volt a hiba (főleg offense oldalon), és a második meccsen nem tudtunk mit kezdeni a hosszú passzokkal, a harmadik összecsapáson viszont végre tényleg felpörögtek a srácok óriásit küzdöttek a Young Guns United ellen, ami végül a kupanap első és egyetlen győzelmét hozta számunkra.
Mindent együttvéve - főleg az utolsó meccsen mutatottak miatt - büszke vagyok a fiúkra, viszont a kupanap jó tükör volt az edzői stáb számára, hogy a szakmai dolgok mellett is sokat kell még fejlődniük a srácoknak - például a fegyelmezettség terén."

Wallner Olivér ( LB;OL) :,,Az U15-ös korosztályunk nagy fába vágta a fejszéjét azzal hogy a nagyok között játszanak. Kevés időnk volt felkészülni a meccsre és sokaknak ez volt az első meccsük. Sok hibát vétettünk de sikerült pontokat szereznünk. A defense jobban szerepelt bár pár U17-es korosztályban játszó segítségével sikerült viszonylag kevés pontot engedni . Kiemelném Répászky Botondot és Wang Wen Longot akik oda-vissza játszott offense és defense falat. Meg az egyik ifjoncot Böröndy Márkot, aki fiatal kora ellenére jól helyt állt a pályán, Hermann Attilát és Cameron Gillist, akik sok futott yarddal segítette az offenset. A következő kupanapig keményen fogunk edzeni és megmutatjuk hogy küzdenek a farkasok a győzelemért ."

Írta és képek: Angi Alexandra


Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves
Nyíregyháza Tigers

Budapest Wolves Nyíregyháza Tigers
Időpont: 2018.6.30. 0:00
Helyszín: Budapest
Adó 1% felajánlás