Hírlevél


Hírek


Bomba formában játszik a Wolves fiatal Tight Endje

kelemenakos - 2016.12.6. 14:12

Kiadó felület 660x82

Varga Péter még csak 18 éves, de az U19-es válogatott mellett a felnőtt Magyar amerikai foci válogatott keretébe is beküzdötte magát.

Bomba formában játszik a Wolves fiatal Tight Endje

A tehetséges fiatalt ráadásul megválasztották az U19-es bajnokság 2. fordulójának legértékesebb játékosává (MVP). Ilyen elismerések után, elengedhetetlennek éreztük, hogy bemutassuk őt egy kicsit nektek ezzel a rövid interjúval.

Ha csak pár szóban kéne bemutatkoznod, mit mondanál el magadról, mit kell rólad tudni?

Diósdon lakom a szüleimmel és Tomi öcsémmel, aki a Farkasok U17-es csapatában játszik. Jelenleg gimnazista vagyok, és egyelőre nincs kikristályosodott képem arról, hogy hol szeretnék tovább tanulni. Kedvenc csapatom egyébként az Oakland Raiders, akiknek egyszer szeretném élőben megnézni egy meccsét.


Mikor találkoztál először az amerikai focival, és mi volt az, ami megfogott benne?

Először egy videójátékban találkoztam a sporttal (Madden 08). Ami igazán megfogott benne az az volt, hogy ez egy igazi kontakt sport, és ennél fogva elég látványos ütközések vannak a meccseken.


Rögtön eldőlt, hogy Tight End leszel, vagy próbálgattál más posztokat is?

Nem dőlt el rögtön, de én mindig is ezen a poszton szerettem volna játszani. Amikor elkezdtem ezt a sportot, akkor még inkább receivert játszottam és csak néhány szituációban kerültek be Tight Endbe. Volt egy fél szezon amikor a OL-t is játszottam, de végül szerencsére sikerült megmaradnom ezen a poszton.


Mennyire tölti ki a hétköznapjaidat a foci, hogyan sikerül beilleszteni az edzéseket a tanulás mellé?

Nincs túl sok szabadidőm, de igazából engem az edzések kikapcsolnak. A tanulást meg megoldom az utolsó órám és az edzések kezdete között.


Volt olyan mélypontod, amikor legszívesebben abbahagytad volna?

Természetesen voltak már mélypontok, de olyan komoly még soha, hogy a „visszavonulást” fontolgattam volna.


Mit tanultál a focitól, amit nem csak a pályán, de a mindennapi életben is hasznosítani tudsz?

Elég sok mindent, de leginkább azt, hogy hogyan kell egy csapatban sikeresen együttműködni a társaimmal.
Igazam van ha azt mondom, hogy elég sikeres számodra a 2016-os év? Hiszen amellett, hogy bekerültél az U19-es Magyar válogatottba, ami önmagában is egy hatalmas elismerés, még a felnőtt válogatott 53 fős keretébe is sikerült beküzdened magad. Hogy élted meg az edzőtáborok hangulatát, és mi járt a fejedben mikor megtudtad, hogy mindkét csapatban ott helyed?

Igen, eddig elég jól alakul az idei évem. Mindkét táborban jó hangulat uralkodott szóval nem volt nehéz jól érezni magunkat. Az edzéseket, ha külön-külön nézzük akkor annyira nem lettek volna kemények, de napi kétszer a tűző napon eléggé leszívja az embert. Amikor megtudtam, hogy mindkét csapatban bent vagyok, nagyon meglepődtem mert nem gondoltam volna, hogy már ilyen szinten vagyok, de nagyon örültem, hogy az edzőim megbíznak bennem.


Még szinte ki sem pihented az említett beválogatás okozta örömöt, de a MAFSZ megválasztott az U19-es bajnokság második fordulójának legértékesebb játékosává (MVP). Ilyen fiatalon, ennyi elismerés után nem nehéz motiváltnak maradni? Mi a következő cél ami ezek után is a szemed előtt lebeg, és amiért még küzdened kell?

Az igazat megvallva ez az MVP cím csak egy plusz löketet adott mert ez egy nagyon jó visszajelzés szerintem arról, hogy jó úton járok. A legközelebbi cél, ami a szemem előtt lebeg az az U19-es bajnoki cím megvédése.


A hétvégén lejátszotta első válogatott mérkőzését az U19-es válogatott is Szlovákia ellen. Hogyan értékelnéd a meccset? Szerinted miben kell még fejlődni a jövőben?

Egyértelműen sokat kell még fejlődnünk, de szerintem nagy lehetőség van a csapatban. Véleményem szerint az offense még nem volt eléggé összeszokva a hétvégén, de ez egy könnyen kiküszöbölhető hiányosság.


Végül nézzük az e heti ellenfelet, a Győr Sharks-t. Mit vársz ettől a mérkőzéstől, hogyan készülsz rá?

Egy kemény összecsapásra számítok, a végén hazai győzelemmel. Ugyanúgy készülök, mint a többi meccs előtt. Lejárok az edzésekre, megnézem a győriek legutóbbi mérkőzését és körülbelül ennyi.


Jósolnál nekem egy végeredményt, kérlek!

A pontos végeredmény megtippelésében nem vagyok túl jó, de úgy 37-6 ra saccolnám a hétvégi meccset.


Köszönjük szépen a válaszokat és sok hasonló sikert kívánok neked a jövőben is!


Peti szombaton és vasárnap is pályára lép, gyertek szurkoljatok neki és az egész Farkas falkának:

17:00 Budapest Wolves U19 vs. Győr Sharks U19

14:30-tól a Budapest Wolves U19-es csapata a St. Pölten Invaders U19-es

 

Riport: Gerber Zsolt Képek: Bratincsák Péter, Suplicz Zsolt


Kiadó felület 660x82