Hírlevél


Hírek


WLadiesHajrá lányok, irány a döntő

kelemenakos - 2016.11.3. 21:22

Kiadó felület 660x82

A Budapest Wolves Ladies csapata október 22-én délután egy órakor hazai pályán fogadta a Danube Dragons Ladiest, az AFBÖ Ladies elődöntőjében.

Hajrá lányok, irány a döntő

A pénzfeldobást a vendégek nyerték meg, visszahordást választottak, így először a Farkasok védelme állhatott fel a pályára. A defense remekül kezdett, és még egy first downt sem engedtek a vendégeknek. A hazaiak támadóegysége viszont szépen haladt előre azonban néhány kisebb hiba miatt a pontszerzés egyelőre elmaradt. A Farkasok védelme újból megmutatta tudását, és puntolásra kényszerítették a vendégeket. Ezután a támadóink egyre több yardot hoztak és a támadássorozatuk végén Répási Kordélia megszerezte az első touchdownt, ami után Solti Orsolya a két pontot is begyűjtötte csapatának (8-0). A sikeres drive után, a védelemnek sikerült újra megállítania a vendégeket. Ezután a támadóink újabb pontokat szereztek ezúttal Kovács Ágnes elkapása révén. (14-0). A második negyed végén Selymes Kinga futott be a célterületre, ezúttal pedig az extra pont sem maradt el, ugyanis Soltinak sikerült további két pontot szerezni a Farkasoknak (22-0).


A harmadik negyedben a hazaiak támadóegysége kisebb hibák miatt szüneteltette a pontgyártást. Azonban a védelemnek sikerült továbbra is megtartania a Sárkányokat. Sőt Marlyin Rékának a labdát is sikerült elhalásznia az elkapója elől, visszaszerezve ezzel a csapatának a támadás jogát. A Farkasok következő támadása végén Szakácsi Janka szerezte meg a második félidő első pontjait (28-0). A védelem továbbra is sikeresen megakadályozta a Sárkányok előrehaladását. A negyedik negyed végén Szakácsi egy újabb elkapást mutatott be a célterületen belül, azonban ezt egy offensive holding miatt visszafújták a bírók.   

A lányok a mostani mérkőzésen megmutatták, hogy végig tudnak játszani egy teljes mérkőzést is, és magabiztos győzelmet arattak a Sárkányok felett. Remélhetőleg kitart a lendületük a döntőre is.

https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14717262_1432499860096462_5953448456809803978_n.jpg?oh=f188b06b97968408cd4fae7a24569165&oe=588DAD92

Récsey Dávid (vezetőedző): A mérkőzést megelőzően leginkább az volt a cél, hogy ezúttal el tudjunk kezdeni játszani a megfelelő intenzitással és koncentrációval, majd ugyanígy tudjuk tartani ezt a végéig. Emellett kulcs volt, hogy a támadósor a yardokat és az első kísérleteket képes legyen pontokra váltani, a védelem pedig semmiképp ne engedjen nagy játékokat az ellenfél számára. Ahogy az eredmény is mutatja sikerült átmenteni az előző Dragons elleni mérkőzés második félidejében mutatott formát és támadásban és védelemben is kiküszöbölni a vissza-visszatérő hibákat. A támadójátékok az első félidőben a vártnak megfelelően, szinte tökéletesen működtek földön és levegőben is. A második félidőben akadtak ugyan porszemek a gépezetben, de semmi olyan, amin ne lehetne javítani a döntőre. A védelem tartotta magát a kitűzött célhoz és fegyelmezetten, nagy játékot nem engedve nulla ponton tartotta az ellenfelet. Ha képesek leszünk ugyanilyen formában pályára állni és a kisebb pontatlanságokat kijavítani vasárnapig, akkor izgalmas mérkőzés várható a döntőben.” 

Szakácsi Janka (WR): A hétvégi meccsen a Danube Dragons Ladies csapata ellen, ebben a szezonban már harmadszor játszottunk. A tét a döntőbe jutás volt. Rookieként léptem a pályára, így sok rutinom nincs még benne, de úgy éreztem, hogy a három meccs közül ezen a meccsen játszottunk a legösszeszedettebben és legkoncentráltabban. Már az első playeknél odatettük magunkat és egészen az utolsó sípszóig ott voltunk fejben és lélekben is. A defense egyetlen pontot sem engedett megszerezni a Sárkány hölgyeknek, akik ettől egyre feszültebben játszottak. Az offense pedig egymás után szerezte a yardokat, majd a touchdownokat. Úgy gondolom, hogy a csapatunk megérdemelten nyerte meg ezt a mérkőzést 28:0-ra. Már alig várom, hogy jövő héten megmutathassuk, hogy harcolnak a Farkas lányok az aranyéremért.” 

Budapest Wolves Ladies vs Danube Dragons Ladies 28-0 (8:0 / 14:0 / 0:0 / 6:0)


A mérkőzés megnyerésével, vasárnap az aranyért játszanak a lányok, Bécsben, ahol remélhetőleg sikerül felülkerekedniük a mindeddig veretlen Vienna Vikings Ladies csapatán.

Ladies Bowl 2016
Vienna Viking Ladies vs Budapest Wolves Ladies 
Helyszín: Ravelin Football Zentrum Ravelinstrasse 8, 1110 Bécs
Kickoff: 15:00

Képek: Isztl Patrícia, Kovács Réka Írta: Török Nikolett

Kiadó felület 660x82