Hírlevél


Hírek


ÚJ KOROSZTÁLY, ÚJ VEZETŐEDZŐ

kelemenakos - 2017.1.17. 9:29

Kiadó felület 660x82

2016. október 22-én került megrendezésre először U13-as tackle mérkőzés magyar csapatok között. A farkasoknak ez volt az első tackle mérkőzése, a bulldogok ausztriában már játszottak korábban is ebben a korosztályban.

ÚJ KOROSZTÁLY, ÚJ VEZETŐEDZŐ


A pénzfeldobást a Wolves nyerte, és a kirúgást választották. Csepizhov Feodor egy hosszú rúgással indította a mérkőzést, azonban Szekeres Tamás, a Wolves elkapója vetődött sikeresen a labdára, ezzel remek pozíciót biztosítva az offense-nek, akik a 10 yardos vonalról kezdhették meg a támadást. Kezdetben futásokkal próbálkoztunk, de a Kutyák védelme remekül helyt állt, kivédekezve a támadási kísérleteket. A mérkőzés abszolút a védelmek csatája volt. A Wolves védelme puntra kényszerítette az ellenfelet, akik a labdát nem elrúgták, hanem a punter megtartotta azt, és maga iramodott meg, ezzel a red zone-ba jutatva csapatát. A Bulldogs játékosai éltek ezzel a lehetőséggel, és sikeresen pontokra fordították azt. Az extra sikertelen volt, így az állas 0-6.


Itt volt az ideje farkas pontokat szerezni. Digruber Zsombor egy sikeres 10 yardos passzal Szekeres Tamást találta meg, aki ezt követően egy 60 yardos futással egészen a célterületig jutott. Az extra itt is elmaradt, így az állas egyenlő, 6:6. Csepizhov kirúgása ismét jól sikerült, az ellenfél a saját 5 yardosáról kezdhette meg a támadást. A Farkasok védelmének sikerült nyomást gyakorolnia a zsebre, ezzel az irányítót futásra kényszeríteni. Ekkor érte el Böröndy Márk és Homoki Balázs az irányítót, és mivel a saját end zone-jában tartózkodott a QB, egy sikeres tacklet követően farkasaink egy safetyt szereztek, ezzel megszerezve a nap utolsó pontjait. Az állás 8:6, a mi javunkra. A vezetést megszereztük, már csak az volt a feladat, hogy ezt meg is tartsuk. A hátralevő idő ekkor 6:23 volt. Támadó egységgel a pályán az elsődleges cél a labda megtartása, és az idő égetése volt. Futásokkal haladtunk előre, ám fél pályánál (negyedik és 5-re) megpróbálkoztunk egy futással, de nem sikerült, így a labda az ellenfélhez került. A Kutyák időszűkében voltak, és egy fantasztikus defense-zel kellett farkasszemet nézniük. Futásokkal próbálkoztak, ám Homoki Balázs és Böröndy Márk - akik egész mérkőzésen dominálták a védelmet - mindig megállította ezeket. Egy hosszú playre volt szükség, az irányítónak passzolnia kellett, ám a dobásba nem tudott beleállni, így a Bulldogs játékos helyett Csepizhov Feodor kezébe esett a labda, ezzel megszerezve mérkőzés első és egyetlen interceptionjét. A labda nálunk és a hátralévő idő 1 perc volt. Ha a snap sikerül, és az irányító letérdel a labdával, a meccsnek vége. Minden a labdafeladáson múlt, ami jól sikerült. Ezzel véget ért az összecsapás.


Ez a mérkőzés nem csak a csapat hanem az új vezetőedző, Nyitrai Csilla debütálása is volt, aki csapatával sikeresen vette az első megmérettetést. Gratulálunk a srácoknak és Csillának is, és kívánjuk, ez a szerencse kísérje edzői pályafutását!

Szekeres Tamás(WR): A Bulldogs elleni meccs volt az első meccsem, ahogy mindenki másnak is. Nagyon keményen készültünk már a nyár vége óta, ami meghozta az eredményét. Szombat 8:30-kor már mindenki az újpestiek kapujában, készen állt a mérkőzésre. Eleinte izgultunk, de amint felléptünk a pályára, minden aggodalmunk elszállt. A meccs nagyon kiegyensúlyozott volt, mindkét csapat kitett magáért, de elhoztuk a győzelmet. Sokat hibáztam, de mikor megszereztem életem első TD-jét úgy éreztem, hogy minden tőlem telhetőt megtettem. A hangulat szuper volt, a csapat fantasztikus, és mindent felülmúló érzés volt, amikor a győzelem után lepacsiztunk a közönséggel!
Mindenkinek köszönetet szeretnék mondani, aki részt vett a mérkőzésen, valamint az edzőknek, akik mindent megtettek, hogy legyőzzük az ellenfelet! Köszönjük!


Fekete Gábor (OL;DL): A mérkőzésen összességében remekül éreztem magam, kivéve a földön maradásomnál. Meccs előtt egy önbizalommal és tehetséges játokosokkal teli csapatot láttam. A meccs közben egy reménykedő és ideges csapatot és edzői stábot, most, a meccs után természetesen egy nagyon boldog társaságot látok magam előtt. Az osztrák U13 elleni meccsre szerintem újra nagy lesz az önbizalom, és szerintem a hibákból is kevesebb lesz. Látszik hogy a csapat mennyire összeszokott az elmúlt időben, szerintem az osztrákok ellen is szoros meccset tudunk majd játszani.


Nyitrai Csilla (vezetőedző): Bebizonyosodott, hogy a tackle futball egészen más műfaj, mint a flag foci. Utóbbiban már tapasztaltnak mondható U13-as gárdánk az első amerikai futball meccsén talán a vártnál is több hibával játszott. Ez offense oldalon még szembetűnőbb volt, hiszen egészen a negyedik negyedig kellett várni a pontszerzésünkre, amikor Szekeres Tamás Digruber Zsombor passzából megszerezte a korosztály történetének első touchdown-ját. A defense végig szépen állta a sarat, itt Böröndy Márk és Homoki Balázs teljesítményét, illetve Csepizhov Feodor interceptionjét emelném ki.
Láthattuk, hogy hosszú út áll még előttünk, sok a tanulnivalónk és természetesen örülök a győzelemnek, de azt sokkal fontosabbnak tartom, hogy a srácok megtapasztalhatták, hogy milyen „élesben” játszani ezt a sportot, és életreszóló élménnyel távozhattak Újpestről. Külön öröm volt látni, hogy a fiúk mindannyian igazi csapatként küzdöttek egymásért és biztos vagyok benne, hogy ha sikerül folytatni ezt a munkát, akkor nagyon sok boldog pillanatot fognak még közösen átélni a pályán.
Köszönjük a Bulldogsnak a sportszerű mérkőzést!


Képek: Nagy Dániel

Írta: Angi Alexandra


Kiadó felület 660x82