Hírlevél


Hírek


WU19Wolves vs. Tigers U19 elődöntőn az eredmény 40:0

Wolves - 2017.11.22. 20:45

Kiadó felület 660x82

Movember VIP kickoff és kiütéses győzelem az elődöntőben.

Wolves vs. Tigers U19 elődöntőn az eredmény 40:0

A mérkőzést a Wolves meghívására Honti Dániel, a Movember Magyarország Egyesület elnöke indította VIP kezdőrúgással. A Farkasok több éve nagykövetei a Movember kampánynak, melynek célja, hogy a férfiak is figyeljenek oda az egészségükre, és 40 év felett igenis menjenek el prosztata rák szűrésre. A vizsgálat egyszerű vérvétellel kezdődik, ahol PSA szűrést végeznek. Ezzel a vizsgálattal már korai szakaszban felismerhető, és így hatékonyan kezelhető az esetleges betegség.

Ezúton is köszönjük a kilátogatók Movemberes perselybe bedobott adományait. A gyűjtést egész hónapban folytatjuk, és az utolsó hazai mérkőzés után adjuk át az Egyesületnek.

A 19 fős kerettel utazó nyíregyházi együttes két győzelemmel és két vereséggel érkezett a 2017-es U19-es bajnokság elődöntőjébe Budapestre. A feladat nem volt egyszerű, hiszen a döntőbe jutásért meg kellett küzdeniük a címvédő Farkasokkal, akik 158 szerzett és csak 18 kapott ponttal zárták veretlenül az alapszakaszt.

A Tigrisek játékukkal bizonyították, hogy megérdemelten kerültek a playoffba, és védelmük nagyon hatékonyan állította meg a Wolves támadó játékát, akik az első negyedben csak 1 TD-t tudtak szerezni. A hazai alakulat első offense sorozatában más érdekesség is volt. A Farkasok támadóit a jól ismert Varga Péter (W#88) TE irányította. Ennek oka az volt hogy a mérkőzésre sok játékosunk késve érkezett, amit az edzői gárda azzal büntetett, hogy aki nem jelent meg időben az nem lehetett kezdő a mérkőzésen. Így már azon sem lepődünk meg annyira, hogy Peti egyik hosszabb passz kísérletét Pázmándi Márk (W#20), eredeti pozíciójában DB játszó fiatalja kapta el és ért el first down-t. Ezután Péter saját öccsének, Varga Tamásnak WR (W#19) dobta a labdát és így szerezték meg az első hazai pontokat. Suplicz Gergely K, DB (W#86) pedig sikeres extra pontjával 7:0-ra vezettek is a Farkasok.


Varga Tamás és Varga Péter TD öröme


A negyed további részében Dalránszki Joel (T#16) és Nagy Balázs (T#88), illetve az egész mérkőzésen kitűnő RB teljesítményt nyújtó Váradi Miklós (T#49) váltakozva próbálták támadásba lendíteni a Tigers csapatát. Ez hozott is számukra first downokat, de  Csermák Bence DL (W#15) és Wallner Olivér LB (W#59) illetve a védelem többi tagja nem sok lehetőséget hagyott nekik. Annyira nem, hogy Sebők Attila DB (W#43) a második negyedben lehalászta a levegőből az egyik Tigers passzt, és meg sem állt a labdával endzoneig. Az extra ekkor kimaradt (13:0).

Ekkor a Wolves speciális csapatrészénél jött meg a kedv a pontszerzéshez. Először egy Tigers támadás végénél mutatták meg mire képesek, mivel puntolni kényszerült a nyíregyházi csapat. Az akkorra már támadásban és védelemben is jól szereplő Széles Bálint WR, DL (W#13) blokkolta a rúgást és sikeresen össze is szedte a labdát, majd meg sem állt vele a célterületig. Az extra ekkor is kimaradt (19:0). Majd jött Róna Iván WR (W#7) és punt return TD-t szerzett. Az extra rúgó csapatrész is megtalálta a korábbi hiba okát, és azt kijavítva sikerest extrát mutattak be. A félidei szünetre így 26:0-ás állással mehettek a játékosok.

A második félidőben Tigers oldalon nagyon jól működött a védelem, és Suller Ádám LB, OL (T#67) valamint Pásztor Ákos LB (T#57) megnehezítette a támadósor dolgát. Illetve Gasparik Gergelynek QB (W#18) a magas snappekkel is meg kellett küzdenie, de amikor összeállt a játék, Ratkovics Péter RB (W#28) és Benke Ábel RB (W#1) felváltva hozták a pozitív yardokat. Róna Iván (W#7), Pázmándi Krisztián (W#85) és a többi elkapó is szépen gyűjtötték a yardokat. Széles Bálint végül offense-ben is megmutatta, hogy saját csapattárstól, azaz Gasparik Gergelytől, kapott labdával is tud pontokat szerezni. Az XP jó, így az állás 33:0.
A mercy rule-t végül a negyedik negyedben Benke Ábel futása hozta meg, és a sikeres extrával be is állt a 40:0-s végeredmény.

A Tigers mindenképp büszke lehet magára, hiszen a Farkasoktól az idei évben eddig ők kapták a legkevesebb pontot. A Wolves alakulata hozta a tőle elvárt győzelmet, de a döntő még előttük áll és a bajnoki cím a tét.


A döntőben megismétlődik a 2016-os juniordöntő párosítása, mivel a másik ágon Cowbells vs. Steelers összecsapásból a miskolci alakulat jött ki győztesen. Ott jóval szorosabb eredmény született. A második félidőt 14:8-as Cowbells vezetéssel kezdték, majd 17:8-at követően lett 17:16 (Steelers TD + 2 pontos XP), és végül 17:22 eredmény.


A döntő rendezésének joga a jobb alapszakaszbeni eredményeink miatt nálunk van. Jelen állás szerint november 11-én dupla mérkőzés lesz az Angyalföldi Sporttelepen, hiszen a Wolves Ladies is hazai mérkőzést játszik aznap.

A Wolves Ladies és Giants Ladies mérkőzésén kívül tehát szombaton két veretlen U19-es alakulat néz egymás szemébe.
Meglátjuk, hogy 2007 óta 8. alkalommal sikerül-e  megszerezni a Wolvesnak a junior bajnoki címet, vagy az Acélosok megállítják a 2014 óta, magyar junior bajnokságban 20 mérkőzésen át veretlen Farkas utánpótlást.

Edzők: Kovács István HC, Gombos Bence OC,  Miakich Gábor DC,
Pozíció edzők.Bartos Ferenc WR, Migály Gergő OL, Ferenc Sződy LB, László Sóti DB, Merucza Attila DL

Budapest Wolves - Nyíregyháza Tigers: 40-0 (7-0,19-0,7-0,7-0)

Pontszerzők: Varga Tamás (TD catch), Sebők Attila (Picksix), Suplicz Gergely (4 Extra kick), Széles Bálint (1 Punt block + return TD, TD catch), Benke Ábel (Run TD), Róna Iván (Punt return TD)


Képek: Kraus Gabriella és Hídvégi János Gábor


Írta: KelAkiKiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores