Hírlevél


Hírek


WU192017-ben is Magyar Bajnok a Wolves U19

Wolves - 2017.12.11. 23:59

Kiadó felület 660x82

A Miskolc Steelers megszorongatta a Farkasokat!

2017-ben is Magyar Bajnok a Wolves U19

A Wolves Ladies 40-0-s Giants Ladies felett aratott győzelme után lámpafényes és kissé esős mérkőzésen vehettek rész a kilátogató nézők, de biztos vagyok benne, hogy nem bánták.

A mérkőzésre korábbi évekhez hasonlóan öltönyben érkeztek a Wolves játékosai és edzői.

 Azt már előre lehetett tudni, hogy a két döntős nem véletlenül jutott el idáig, hiszen mind a két csapat veretlen alapszakasz után nyerte meg az elődöntőt. Amíg Farkasok egy 40-0-s, mondhatni sima győzelemmel, addig az Acélosok az utolsó pillanatokban kiküzdött 22-17-s eredménnyel jutottak a döntőbe. A papírforma és az alapszakaszban nyújtott teljesítmény után biztos vagyok benne, hogy Katona Dani és a Digimons vagyis a Digisport többi szakértője is Farkas győzelemre fogadott volna, de az acélosok megmutatták, hogy a felnőtt 2017-es HFL döntő után juniorban is ők az ország második legjobb csapata.

 Az érme feldobást a Miskolc nyerte és visszahordást választották, hogy ők kezdhessék meg a támadás. A kirúgás máris izgalmakat hozott, mivel Orosz Gábor (Steelers #33) kezéből kipattant az első labdaérintés és így azt majdnem megszerezték a Farkasok. Aztán az első Steelers támadásban Jónás Máté (Steelers #25) kezéből az eső miatt csúszós labda kicsúszott és azt Wallner Olivér (Wolves #59) szerezte meg, hogy egy rendkívül jó mezőny pozícióból jöhessenek támadójátékos társai.
Ezt a lehetőséget ki is használták a Farkasok és az első drive végén Gasparik Gergely (Wolves #18) irányító Varga Tamás (Wolves #19) elkapót találta meg az endzoneban. Az extra rúgás Suplicz Gergelynek (Wolves #86) sajnos nem sikerült így „csak” 6 pont került a kijelzőre. Jónás Máté és Baranyai Péter (Steelers #1) jól mozgatták a labdát és gyorsaságuknak köszönhetően sok borsot törtek a Wolves védelmének orra alá. Egy nagyon hosszú támadósorozat végén még a negyedik kísérletet is megpróbáltak, azonban Jónás passzkísérletét Dancs Tamás (Wolves #39) lecsapta a földre. Újra a Farkasok támadó alakulata és benne Benke Ábel (Wolves #1) mutathatta meg rendkívül kimagasló futó tehetségét. A sok első kísérletet érő futás után Gasparik Gergely egy 20 yardos passzal találta meg Róna Ivánt (Wolves #7) az endzonban. Bár rúgót cseréltek a Farkasok, a fiatal Pfisztner Máténak (Wolves #11) a vizes labda nem hozta meg a szerencsét. A rúgása alacsonyra sikerült és bár a visszapattanó labdát nagyon ügyesen megszerezte és próbált vele előre haladni, nem sikerült eljutnia a célterületre. Az első negyedben még támadáshoz került a Miskolc, azonban ezt nem tudta pontokra fordítani így 12-0-s állással cseréltek térfelet a csapatok.

 A 2. negyedben volt, hogy megszerezte a labdát a Wolves védelme, azonban a támadó sorunk nem talált lukat a miskolci védelmen és többször is megállították, puntra kényszerítve minket. Az acélosok támadó alakulatában Jónás és Baranyai futásai és Szegedi Kristóf (Steelers #9) elkapásai meghozták a várva várt gyümölcsöt. Elértek a red zoneba és Jónás maga futotta meg az első vendég touchdown. A miskolci alakulatnál ekkor két pontos extrával próbálkoztak, azonban ez sikertelen lett, így 12-6 került a kijelzőre.

 A félidő végéhez közeledbe Benke Ábel többször +10 yardos futást mutatott be. A támadófal sikereses munkájának és saját küzdésének köszönhetően, meg sem állt az endzoneig. Az extra rúgás ma nem ment a Wolvesnak, így 18-6-os eredménnyel mehettek szünetre a játékosok.

A harmadik negyedben mindkét csapat támadó egysége hosszasan birtokolták a labdát. A támadó játékot kedvelő nézők sok futást és sikeres passz playt láthattak és mindkét csapat nagyon közel jutott az ellenfél célterületéhez, azonban pontokra nem tudták váltani teljesítményüket. Az utolsó játékrészben Berki Levente (Steelers #32) is besegített a futóknak és végül meg is találták az utat a Wolves védelme között az endzoneig. Baranyai futásának köszönhetően újabb 6 pont került a Steelers eredményéhez, de a 2 pontos extra ezúttal sem sikerült. Az állás 18-12, azaz a vendégek 1 TD-re csökkentették a különbséget. A mérkőzésből kevesebb, mint 5 perc volt hátra, de a Wolves edzői nagyon taktikusan és Benke hatékony futásainak és az utolsó pillanatig tartó küzdésének köszönhetően jól tudták menedzselni az órát. Elérték a két perces figyelmeztetés. A közönség soraiban ekkor érezni lehetett a döntőhöz méltó izgalmakat. Valószínű ez a szoros végjáték a hazai szurkolókat meglephette, de a vendégek ezt mondhatni rutinosan fogadták és bíztak csapatukba. 1 perc 10 másodpercnél még mindig a Farkasok támadhattak és ekkor jött a kritikus játék. Steelers 35 yardvonalnál negyedik próbálkozásra még  5 yardot kellett megtenniük a folytatáshoz. Ekkor a Farkasoknak nem volt más lehetőség csak is a sikeres első kísérlet, hogy esélyt se adjanak Jónáséknak egy utolsó próbálkozásra. Benke Ábel megkapta Gaspariktól a labdát és nem hogy a first down-t, de majdnem TD-t is futott. 5 másodperc volt még a mérkőzésből, de az utolsó támadási lehetőséget a miskolci védelem megállította, ezzel a döntőnek is vége lett.

 Gratulálunk a Steelers játékosaink és edzőinek valamint a sérülteknek jobbulást kívánunk. 

2017 U19 döntő eredménye: Budapest Wolves – Miskolc Steelers 18-12 (12-0, 6-6, 0-0, 0-6)

MVP: Benke Ábel

Pontszerzők:
Wolves: Varga Péter, Róna Iván, Benke Ábel 1-1 TD
Steelers: Jónás Máté, Baranyai Péter 1-1 TD


A 2017-es U19 csapat edzői (balról jobbra): 
Majoros Csaba (special team), Migály Gergely (OL) , Bartos Ferenc (WR), Kovács István (HC), Miakich Gábor (DC), Sződy Ferenc (LB), Merucza Attila (DL), a képről sajnos hiányzik, de segítette a csapatot Sóti László (DB) és Gombos Bence (OC)

Ha valami igazán jól mutatja a Budapest Wolves utánpótlás nevelésére fordított hatékony energiáját, akkor az nem lehet más mint az elért eredmények:
Nyolcszoros Junior Magyar Bajnok (2007,2008,2009,2012,2014,2015,2016,2017)
Utoljára 2014 október 14-én szenvedtek vereséget magyar csapattól, azóta 21 mérkőzést játszottak hazai bajnokságban és folyamatosan nyertek. 

Búcsúznak a 2017-es végzős Farkas juniorok: 

Benke Ábel, Dancs Tamás, Deszpot Dániel, Farkas Márkó István, Gasparik Gergely,Homoki Gergely, Miklós József Marcell, Nemoda Soma Ferenc, Ratkovics Péter Ákos, Sebők Attila, Suplicz Gergely, Széles Bálint Gábor, Tóth-Meisels Ábel, Varga Péter

írta: Kelemen Ákos
képek: Tarnai Zoltán, Kovács Réka

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores