Hírlevél


Hírek


Jótékonyság Farkaslány módra

Wolves - 2019.4.11. 9:09

Kiadó felület 660x82

Több jótékonysági kezdeményezésben is részt vett februárban a Budapest Wolves Ladies.

Jótékonyság Farkaslány módra

A 2018 decemberben indult #nemluxustáska (http://nemluxustaska.hu) jótékonysági kezdeményezéshez kapcsolódtak be a Farkaslányok. A csapat összegyűjtött 30 csomagot és még néhány extra adományt, amit a Máltai Szeretetszolgálat munkatársa, Kovács-Pállfy Anna segített célba juttatni a kampány keretein belül. Az adományozáshoz hozzájárult még néhány csapattag kollégája, illetve volt játékostársunk is. Ezúton is köszönjük a segítséget nekik!


Nem csak a tisztálkodást és kifejezetten nőket segítő kezdeményben voltak aktívak az egyesület és a Ladies tagok. 
A tavalyi „fiús megjelenés után” most a lányok a Heti Betevő nevű kezdeményezésben is segítettek. A játékosok és szurkolóik egy szombat este nagyjából 250 palacsintát sütöttek, amit másnap a rászorulóknak feltálalt vasárnapi ebédhez desszertként is átnyújthattak a fiúkkal kiegészülve. 


Mi is a #nemluxustaska kampány?

A kampány hazai megálmodói és kivitelezői Cserta Szandra ( http://kivulbelulboldogsag.hu), Huszka Ági (http://agihuszka.hu) valamint Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanellátásban dolgozó munkatársa, Kovács-Pálffy Anna, aki a kezdeményezéssel kapcsolatos kérdéseinkre is válaszolt, illetve koordinálta a csomagok átadását.

A kampány célja, a szegénységben, nehéz körülmények között élő lányok, nők életének megkönnyítése; egy jó állapotú, már nem használt táskába rejtett alapvető fontosságú tisztálkodási szereket tartalmazó csomag adományozásával. A csomag tartalma „nem luxus” legtöbbünk számára (tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém, női higéniai termékek stb.) azonban számukra hatalmas segítség, hiszen ezek megvásárlására anyagi nehézséget jelent számukra.  A kezdeményezés része az érzékenyítés, és a figyelem felhívása a Magyarországon is létező „period poverty”-re. ( ún.menstruációs szegénység)

A kampány a közösségi média felületein indult el, és hatalmas összefogást eredményezve 8000 táskát sikerült összegyűjteni az ország 18 pontjáról a rászorulók részére. A táskák kiosztására február elején került sor, a Wolves Ladies február 10. napján, a kampány hivatalos befejezésének napján adta át a csomagjait a Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai Szociális Központjában. A gyűjtés sikerén felbuzdulva a Wolves Ladies a továbbiakban is tervezi az együttműködést a Máltai Szeretetszolgálattal.

 Mi az a Heti Betevő?

A Heti Betevő minden vasárnap éttermi minőségű meleg ebédet és házi süteményt oszt szét rászorulók között Budapesten és vidéken több helyszínen. Éttermek és cukrászdák főznek, adományozók hoznak gyümölcsöt és házi süteményt, pékségek adnak pékárut, az önkéntesek pedig szeletelnek, csomagolnak és mosolyogva tálalnak.

Időszakos kampányaikban nehéz sorsú családoknak tartós élelmiszert és ruhákat is gyűjtenek, és várják a munkahelyek, csapatok jelentkezését a jó hangulatú közös megmozdulásokhoz.

Segítenél? http://adomanyozz.hu http://hetibetevo.hu/

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores