Hírlevél


Hírek


W1Rocco P. Santurri III - új edző a Farkasoknál

balful - 2019.7.5. 23:40

Kiadó felület 660x82

A Wolves elkapói kissé gazdátlanok voltak mióta kiváló korábbi posztedzőjük, a magyar válogatott elkapóit is pallérozó Piros Krisztián egy éve a messzi Németországba költözött. Ez most változni fog! A Piri által hátrahagyott űrt áprilistól az amerikai Rocco P. Santurri III igyekszik majd betölteni. Coach Santurri számára nem ismeretlen Európa, hiszen 1999 és 2001 között az osztrák Styrian Longhorns játékoskeretét és edzői stábját erősítette. For English, please scroll down.

Rocco P. Santurri III - új edző a Farkasoknál


Kezdjük az alapoknál. Mesélj a sporttal való kapcsolatod első lépéseiről?

Későn kezdtem a focit. Gyermekkoromban jéghokiztam és kosárlabdáztam. A középiskola utolsó évében kezdtem amerikai focizni és be is kerültem a kezdő csapatba elkapóként és a speciális csapatrészekbe is. Ez elegendő volt ahhoz hogy néhány egyetem sportösztöndíjat ajánljon. A Salve Regina egyetemet választottam. Mind a négy ott töltött évemben kezdő voltam elkapó poszton és ami a legfontosabb, megnyertük az egyetem történetének első konferencia bajnoki címét. Később az osztrák Styrian Longhorns szerződtetett le, és játékosedzőként töltöttem náluk a 1998 és 2000 közti időszakot.


Hogyan jellemeznéd a játékstílusodat?

Sokoldalú, erős és kemény játékos voltam. Olyan elkapó akit nem csak passzok célpontjaként, hanem a blokkolásairól is ismertek. A slot-ban, kint szélen és néha tight end-ben játszottam. A 180 cm feletti magasságommal és 90 kilómmal a legtöbb DB-vel szemben méretbeli előnyöm volt. Sok slant-et és fade-et dobtak nekem az irányítók, mert nehéz feladatot jelentettem az ellenfelek védelmeinek. Túl nagy voltam ahhoz egy CB megállítson, és túl gyors hogy egy safety vagy egy LB tartsa velem a tempót.Mikor jártál először Európában?
A prágai Charles Egyetem cserediákjaként jöttem először Európába 1995-ben. Három évvel később kerültem a Longhorns-hoz és költöztem Graz-ba. Azóta nyaralások alkalmával jártam Svédországban és Magyarországon, valamint dolgoztam Dániában és Lengyelországban.


Mennyire különbözött az ide kerülésed előtti elvárásaidtól az, amit aztán megtapasztaltál itt az óceán másik oldalán?

Már az érkezésem előtt biztos voltam benne hogy imádni fogom, és úgy is lett. Már sokadjára vagyok a tengerentúlon és nagyon szeretem. A világ túl nagy és túl szép ahhoz, hogy ne próbáld meg minél jobban megismerni az által, hogy utazgatsz.


Hogyan kerültél kapcsolatba a Farkasokkal?

Amikor kiderült hogy munkát kapok Magyarországon, kerestem a lehetőségét hogy a munka mellett újra edzősködjek. Beszéltem néhány régi Osztrák barátommal és ők a Farkasokat ajánlották.


Beszéltél más Magyar csapatokkal is mielőtt a Farkasok mellett tetted le a voksod?

Miután megnéztem a csapat weboldalt és elolvastam pár cikket, nem éreztem, hogy másik csapattal is beszélnem kellene. Az volt a benyomásom hogy a csapatmunkára, a fejlődésre és a győzelmek elérésére fókuszál a csapat.


Mennyire vagy jól informált az amerikai foci itteni helyzetével és állapotaival kapcsolatban?

Gyorstalpaló volt az elmúlt pár hónap ebből a szempontból és remélem, hogy idővel lesz alkalmam mélyebben megismerni a körülményeket. Úgy látom, hogy bár van már történelme itt a focinak, de a topligában résztvevő csapatok számának ingadozása instabilitást okoz.


Mi az edzői filozófiád?

Annak idején régimódi játékosnak számítottam és ebből fakadóan régimódi edző vagyok. Mindazonáltal igyekszem új edzésmódszereket tanulni és alkalmazni, valamint követem a foci fejlődése révén újonnan előkerülő irányzatokat is. Az apró részletekre való odafigyelés létfontosságú, és 110%-os erőbedobással kell csinálni mindent, akár szezonon kívüli felkészülésről, hétköznapi edzésről, vagy mérkőzésekről van szó.Ha javasolnod kellene egy fiatal játékosnak 5 dolgot, amire érdemes koncentrálnia ahhoz, hogy jobbá váljon, mik lennének ezek?

Nos, kicsit több mint 5. Legyen inkább 10. A lényeg, hogy irányítsd azokat a dolgokat, amikre van ráhatásod.

1-Pontosság (időben érkezni)

2-Munkamorál

3-Törekvés (akarat)

4-Energia

5-Hozzáállás

6-Szenvedély

7-Edzhetőség

8-Akarj az elvártakon felül teljesíteni önszorgalomból

9-Felkészültség

10-Testbeszéd

Ezek egyikéhez sem kell tehetség, mindössze fegyelmet kívánnak.


Tudom hogy Patriots drukker vagy. Mi a legemlékezetesebb Pars élményed?

Rengeteg van, de bármennyire nagyszerű is a múlt, semmi sem fogható a jelenhez. A Super Bowl megnyerése idén, a csapatom felé irányuló rengeteg kétely miatt még édesebb mint a korábbiak. Soha ne kételkedj egy öreg és büszke bajnokban! Könnyű őket pellengérre állítani, de ezt motivációvá alakítják hiszen tudják, hogyan kell a szoros meccseket megnyerni a rájátszásban, akár pontzuhatag az a meccs, akár védelmek csatája.


Hogyan ünnepelted a legutóbbi Super Bowl győzelmet?

A családommal, a barátaimmal, kajával, vodkával és a nagy meccs összefoglalóinak többszöri megnézésével!!!
Ezt meg csak úgy itt hagyjuk:
www.patriots.com/news/when-game-day-becomes-family-day-239051Coach Santurri eddigi karrierútja:

• 4 szezonon keresztül kezdőcsapat tagja a Salve Regina Egyetemen (NCAA DIV 3). 33-6 mérleg ezen idő alatt
• Konferencia bajnok 1996-ban
• Konferencia válogatott tag 1996-ban
• Az egyetem egyéni örök ranglistáján top 5-ben szerepel két kategóriában. (elkapott TD-k száma és elkapásonkénti yardátlag)
• WR edző a Salve Regina Egyetemen 1997-98
• Defensive Coordinator, WR/DB edző a Middletown Szakközépiskolában 1998-1999
• Játékos-edző a Styrian Longhorns-ban 1999-2001. Ezen idő alatt kezdő mind támadásban mind védekezésben, valamint Punter, és WR/DB edző.

• Assistant Defensive Coordinator, WR/DB edző a Coronado Szakközépiskolában 2015-2016
Welcome to the Wolves, coach Santurri!

GO WOLVES!
-------ENGLISH VERSION-----------------------------------------------------------------------Let's start with the basics. Please let us know about your sport background.

I got a late start to football. I grew up playing ice hockey and basketball. My senior year in high school I played football and was able to win a starting job as a wide receiver and special teamer. I did enough to get some interest from a few colleges. I ended up choosing Salve Regina. I was a four year starter at WR and most importantly, we won our school’s first conference championship. After college I signed with the Styrian Longhorns of the Austrian League and played and coached with them from 1998-2000.


How would you describe your playing style?

I was a versatile, physical and tough player, a WR known for my blocking as much as my receptions. Played the slot, split out, some tight end, even some time motioning out of the backfield. I was a north/south kind of runner with a little bit of elusiveness after the catch and one of the few guys on the team who could stretch the field. At 6’ 205 I had a size advantage on most DBs and used it to my advantage. Got thrown a lot of slants and jump balls on fades, and usually presented a tough matchup problem for the opposing D. Too big to cover with a corner, two fast for Safety or LB.


When did you first come to Europe, and how did you end up there?

I was an exchange student in 1995 and attended Charles University in Prague. 3 years later I signed with the Longhorns and relocated to Graz, Austria. Since then, I’ve traveled to Denmark and Poland for work, and Sweden and Hungary for vacation.


How did your overall experience in Europe so far differ from your expectations you had before first coming overseas?

I had a feeling I’d love it and I did then and have even more so over the years. I’ve been overseas many times now and I absolutely love it. The history, the culture, the architecture, the people. The world is too big and too beautiful to not try to see all of it.


How did you first get involved with the Wolves?
When I found about my work assignment, I knew I’d want to coach again in Europe.  I touched base with some of my Austrian friends and they mentioned the Wolves and the Hungarian League.


Did you talk to other Hungarian teams before deciding to go with the Wolves?

After visiting the website and reading about the Wolves, I didn’t feel the need to consider any other teams. The organization seemed well run and focused on teamwork, development and winning.


How informed are you about football in Hungary in general?

It’s been a crash course over the past months and will continue to be as I get caught up to speed. It seems to be a League with a good history but some instability in terms of the number of teams who participate each year.


What is your coaching philosophy?

I was considered an old school player and I developed into an old school coach, while also studying and employing newer training tools and schemes that have come into play as the game has evolved. Attention to detail is essential, and doing everything at 110% is demanded, whether off season training, practice or games.


If you had to recommend 5 things to focus on for a young and inexperienced player who wants to become better, what would those 5 things be?

Well it’s more than 5, it’s 10. The most important thing is “Controlling the Controllables”:

1-Being on time

2-Work ethic

3-Effort

4-Energy

5-Attitude

6-Passion

7-Being coachable

8-Doing extra

9-Being prepared

10-Body language

Each doesn’t require talent but it demands discipline.


I know you are a die hard Patriots fan. What is your most memorable Pats experience.

There’s been so many, but as great as the past is, there’s nothing like the present. Winning the SB this year, with all the doubts cast upon my team, made it so much sweeter. Never doubt an old, proud champion. They’re easily insulted, they’ll use it for motivation, and they know how to win tight games in the postseason, whether it’s a shootout or a defensive slugfest.


How did you celebrate the recent Super Bowl win?

Family, friends, food, vodka and a lot of highlight-watching on ESPN the following weeks!!!Coach Santurri’s football resume:

• 4 year starter at Salve Regina University (NCAA DIV 3), played WR, DB and special teams
Record of 33-6 as a starter
• Won conference championship 1996
• All-Conference selection 1996
• Top 5 in 2 receiving categories in school history (receiving TD and YPC)
• WRs coach, Salve Regina University (NCAA DIV 3), 1997-98
• Defensive Coordinator, WR/DB coach, Middletown High, 1998-1999
• Player-Coach, Styrian Longhorns, Austrian International Football League, 1999-2001.
Two way starter, Punter, WR/DB coach
• Assistant Defensive Coordinator, WR/DB coach, Coronado High, 2015-2016

Az interjút készítette és fordította: Tarnai Zoltán


Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores