Hírlevél


Hírek


Wolves Alpha Team - Hall of Fame Class of 2019

Wolves - 2019.12.16. 15:42

Kiadó felület 660x82

A 2019-es osztály névsora és bemutatása olvasható cikkünkben.

Wolves Alpha Team - Hall of Fame Class of 2019

A 2019-es első Hall of Fame osztály tagjai: 

Demeter István

Demeter István a #32-es számot viselő RB díját testvére Demeter Réka vette át. Sokan emlékeznek még a runningback-re, akit sajnos nagyon fiatalon, 2009-ben veszített el családja, a Farkasok és a hazai futball világ. Dumbi 2006-2009 között a Wolvesban töltött ideje alatt bizonyította, hogy a fiataloknak is van helye a rutinos játékosok között és korát meghaladóan, egyik legjobb játékos volt, aki a csapatban játszott. 2007-ben a Vienna Vikings 2 ellen aratott győzelmi mérkőzés MVP játékosa lett. Az edzéseken mutatott hozzáállása követendő példa a mai fiatalok számára is.

Száraz Kata

Az halhatatlanok első hölgy tagja, Száraz Kata (#84) OLB/DBaki a Wolves Ladies egyik alapítója és a háttérben is rengeteget tett az egyesület sikeréért mind a hazai, mind az osztrák ligában. Fanatikus Jacksonville Jaguars szurkoló és a pletykák szerint, akinek drukkol az NFL-ben az rendszeresen veszít. 2006-2015 között volt tagja egyesületünknek és így annak a női csapatnak is, akik megverték az alapszakaszban a Vienna Vikings Ladies-t és először kerülhettek a Ladies Bowl döntőjébe magyar csapatként.

A Wolves tagságát maradandó élménynek tartja, örül annak, hogy megtalálta élete sportját.

Legnagyobb sikerének azt a Ladies MVP címet tartja, amit edzőitől kapott az utolsó előtti szezonjában

 Lee Hlavka

A Lee Hlavka: The HeadCoah

Csapatunk 2004-2012 közötti sikerének az egyik kulcsa a csapat vezetőedzőjeAmikor csatlakozott az egyesülethez csak egy nagy rakás sportolásra vágyó fiatalt láthatott, akik többsége a szabályokat is alig ismerte. Rövid idő alatt összetartó egységes csapatot teremtett belőlük és példát mutatott számukra a pályán és a pályán kívül is. Nem csak a Wolves fejlődésében volt hatalmas szerepe, hanem az egész hazai amerikai futballért nagyon sokat tett. 

Amikor Wolvesos emlékeiről kérdeztem azt mondta, hogy az első dolog, ami eszébe jut, az azok a rendkívüli játékosok, akiket megtiszteltetés volt az első években tanítani és az, hogy ezek a játékosok milyen gyorsan fejlődtek azoktól a tanácsoktól, amiket volt lehetősége átadni nekik.

Legnagyobb sikerének a legelső és a legutolsó Wolves csapatát tartja.

Az első azért, mert bejutott velük a döntőbe Innsbruckban már az első szezonban. Az utolsó csapatot pedig azért, mert bár először kapott ki magyar csapattól, a Hurricanes-től egy szoros mérkőzésen, de visszavágtak a döntőben és magabiztosan lett velük újra HFL bajnok.

 Király Csanád

Király Csanád (#84) WR, Holder, RB

Csanád volt a csapat tiszteletre méltó hangulat felelőse 2004 és 2015 között. Örök jókedvű csapattárs és Lee mester beszédének műfordító tolmácsa. Elkapó, de RB poszton és tartalék irányítóként is bevethető játékos, valamint biztos kezű holdere volt a Farkasoknak.

A Wolves szó hallatán a margitszigeti meccsek hangulata jut eszébe, illetve az ott elfuserált kétpontos a Vukovi Beográd ellen valamint a Belgrádban rúgott onside kick törnek fel számára szomorú emlékként. Ezen kívül emlékezetes számára a ljubljanai sártenger mérkőzés, a 10 éven keresztül cipelt teher, hogy a buszutakon a minőségi szórakoztatás garantálni tudja, az első 100 feletti pont a vipers elleni találkozón és a 39-es tolás crackmotionnel, Tony Salati edzővel a „The Program”, az Orczy kertben az első edzés libabőre, ahogy a régi Cowbells tagok egyenruciban bekocogtak. Meg persze a Vikings elleni győzelem 2007-ben


Terdik László

Terdik László (#77) Center

A Wolves támadó falának biztos pontja volt 4 éven keresztül. 2012-től jelenleg is pozíció edző. Sokáig a csapat és a hazai futball történelem legidősebb aktív játékosa volt. Rengeteg fiatal mentora és példaképe. 

A Wolves szó hallatán az jut eszébe, hogy
43 évesen egy új kezdet és egy álom valósúlt meg számára.

Legnagyobb sikerének azt tartja, hogy játékosként és edzőként is HFL bajnok tudott lenni. Edzői pályafutása csúcsának tartja, amikor edzésen Pehely, azaz Oláh Zoltán osztott ki egy pancake-et a Pethő Ferinek.

Pethő Ferenc

Pethő Ferenc (#69) OL

A hihetetlen nyugodtságáról, de közben fenyegető mutató ujjáról híres „Feri bácsi” oszlopos tagja volt 2004-2015 között a Wolves gárdájának. Sok ellenfele szerette volna fenékre ültetni, de többen látták maguk felett a dobóatléta múlttal rendelkező rendkívül robbanékony és fizikális játékost.  Nagyon sok runningback volt hálás Ferinek a tökéletes és időben nyitott tiszta utak miatt. 

A Wolves szó hallatán 3 szó jut eszébe: Barátok,Lojalitás,Csapatszellem.

Legnagyobb sikerének a 2012-ben elnyert év sportolója címet valamint az amerikai futball válogatott tagságát tartja.

 Mihálovits Tamás

Mihálovits Tamás (#93) DE

2004-2014-ig kis kihagyással volt az irányítók és futó játékosok réme, ezért is passzolt neki a Monster becenév. Sokan érezhetik még csontjukban ölelő „szeretetét”. Az amerikai futball után 2018-ban vesetranszplantált atlétaként 4 olimpiai aranyérem birtokosa és az év transzplantált sportoló jelöltje cím birtokosa volt.

A Wolves szó hallatán a Falka, csapat, egység, barátok, győzelmek jut eszébe először.

Legnagyobb sikerének a Vienna Vikings legyőzését tartja amikor is osztrák csapat 2 éven át és 24 meccses veretlenségi sorozatát szakítottuk meg 2007-ben.

 Oláh Zoltán 

Oláh Zoltán Pehely (#77) Center

Játékosként 10 éven át 2005-2015 között és edzőként 2012-2016-ig volt egyesületünknél. 

Pehely nagyon fiatalon csatlakozott, és sokáig az Ausztriát is végigverő Wolves junior oszlopos tagja volt. Amikor mások elmentek Ő akkor is a Farkasok mellett maradt és 18 évesen kiharcolta kezdő helyét a felnőttek között. A támadó falnak minden pozícióját végig járta, végül Tatus után center poszton fejezte be pályafutását. 22 évesen már támadó koordinátorként és OL edzőként foglalkozott az utánpótlással, így ma is vannak olyanok, akik tőle tanulták az alapokat.

 Amikor azt kérdeztem tőle mi jut eszébe a Wolves szó hallatán így válaszolt:

"Nekem mindenről a Wolves jut eszembe. 15-26 éves koromig az egyesülettel töltöttem az összes szabadidőm.  Egyébként az jut eszembe, hogy mindenben elsők voltunk, igazi úttörők. De nemcsak elsők, hanem a legjobbak is.

Ami a legnagyobb sikernek azt tartom, hogy a példaképeimmel játszhattam együtt, váltak a barátaimmá, és velük egyszerre avatnak most halhatatlanná."

 

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores