Hírlevél


Hírek


Wolves Tryout 2020

Wolves - 2020.1.15. 16:31

Kiadó felület 660x82

Délután két óra előtt, a Bogdánfy úti ELTE Sporttelep buborékjának bejárata előtt sok fiatal és az őket kísérő szülő állt sorban, hogy bejuthasson a Budapest Wolves Tryout, azaz toborzó rendezvényére.

Wolves Tryout 2020

A két focipálya nagyságú térben időben megkezdődött a helyszíni regisztráció. Meglepetésre jóval többen érdeklődtek, mint ahányan előzetesen regisztráltak, ezért két csoportban kezdődött a „felvételi”. A bemelegítést az edzők és az U17-es csapat tagjai irányították. Meglepően jól indítottak az újoncok, szorgosan végezték a gyakorlatokat. A jobb, erősebb jelentkezők közül Merucza Attila az U19 edzője válogatta ki a szerinte alkalmasabbakat és tette próbára testi erejüket a defense csapatrészben.

 Kérdeztem milyen szempontok alapján válogatott, elmondta, hogy azokat választotta ki, akikről látszott, vagányabbak, szívesen vesznek részt a kemény ütközésekben, mert itt szükség van a határozott belemenésekre, a full contact összecsapásra, igazán örült, hogy sok ígéretes jelentkezőt látott és várja, hogy a megbeszélt időpontban megjelennek majd az edzésen. Egy-két szülővel beszélgetve kiderült, sokan nézik az NFL tévéközvetítéseket, azokból ismerik az amerikai futball-t és így irányították rá gyerekeik figyelmét, örömmel vették a Wolves által meghirdetett tryout rendezvényt. Persze egy-két anyuka aggodalmát is sikerült eloszlatni, miszerint ebben a sportágban esélyesebbek a sérülések. Merucza Attila szerint összehasonlításban a focival, kézilabdával, kosárlabdával, ahol hasonló a test-test elleni összecsapás, itt nagyon ritkák a sérülések, mert a mentalitás egészen más, jobban vigyáznak egymásra a játékosok. Aki felveszi a sisakot, a vállvédőt pontosan tudja meddig mehet el, mert a határozottságot és rámenősséget nem helyettesítheti a durvaság, amire persze a bírók is nagyon odafigyelnek és a legkisebb szabálytalanságnak is vannak következményei, ráadásul a csapatra nézve. Ez tényleg így van, ha bárki követi a bajnokság mérkőzéseit, láthatja, tapasztalhatja az összetartást a társak között, a jó hangulatot a bemelegítések során, a megszerzett győzelem utáni öröm kifejezését.


Első látásra ezen a tryouton elég kevés leány jelentkezett, pedig az egyesület nagy figyelmet fordít a női szakosztályra, de sajnos ez az eredményeken nem nagyon látszik, úgy tűnik kevesen ismerik a sportágat, pedig ez legalább annyira izgalmas, mint mondjuk a kézilabda. Akiket viszont láthattunk ezen a szombat délutánon nagyon ígéretesek voltak, legalább olyan lelkesen vetették magukat a tackle fánkra (ez egy edző szer, amelyen a szerelést lehet gyakorolni) vagy éppen az ütközésekbe.

Az új szakosztályvezető Madarassy Richard egy sikeres 2019-es szereplés után vehette át az irányítást és erről is beszélgettünk, elmondta, hogy a felnőtt csapat sajnos nem jutott el a döntőig, ezen mindenképpen változtatni kell 2020-ban, a W2-es csapatot mindenképpen a döntőbe várja, a juniorok pedig, ha ugyanezt hozzák ebben az évben is akkor elégedett lesz, közbevetettem a U17 elvesztett bajnoki címét, mire azt válaszolta, ha a másik két ifi társulat is hozza az tavalyi eredményt, nem kell majd szégyenkezni, hiszen mindhárom bajnokságban döntőt játszottunk és kettőt meg is nyertünk.
Az utánpótlással kapcsolatban kiemelte, hogy az idén az egyesület ezt kiemelt feladatnak tekinti és ebből a szempontból nagyon jól sikerült ez a tryout is, nagyon sokan jelentek meg és egy kicsit át is kellett szervezni, mert az elő regisztrációra annyian jelentkeztek, hogy nem voltunk biztosak benne, hogy elférünk több, mint százan, de végül sikerült. Nagyon sok olyan fiatal jött el, aki még nem ismerte az amerikai focit, jól mozogtak, de a vágy az lenne, ha mindannyian le is jönnének edzésre. Persze a körülményeken is szeretnénk javítani, anyagilag stabilok vagyunk, ezt elmondhatjuk, rendszeresen pályázunk és a szponzor keresés is folyamatban van.


Ez a tryout hozott egy új színfoltot is, hiszen a Budapest Reds Baseball SE is bemutatkozott. Piros Szabolcs még az SE alelnökeként kommentálta a jelenlétet, de a titulus változik majd, amikor a baseball szakosztály belép a Budapest Wolves egyesületébe. A Bp. Reds baseball egyesület Szentendrén alakult meg. A kapcsolat Wolves-sal két évvel ezelőtt kezdődött, amikor szóba került egy amerikai sportcentrum létrehozásának ötlete. Nekünk van saját pályánk a XVIII kerületben – mondta – és mivel ott egy 700 hektáros terület vár fejlesztésre, úgy gondoltuk, hogy ott a Wolves-nak is lehetne saját bázisa, egy sportcentrum létrehozására gondoltunk, közösen erősebbek lehetnénk ilyen szempontból. A Reds Baseball SE meghatározó tényező a sportág hazai világában, nemzetközi porondon is jelen van a közép európai régióban a szlovák, magyar, horvát, szlovén, szerb csapatok részvételével közös bajnoki ligája fut, Inter Liga néven.

– Vannak jó kapcsolataink az Egyesült Államokban, nemcsak baseball, hanem amerikai futball csapatokkal is és arra is gondoltunk, hogy kölcsönösen profitálhatnánk ezekből a lehetőségekből. Konkrét elképzelésünk nincs még, de biztos, - mondja végezetül, hogy „befarkasodunk”, változik majd a design, az arculat.

Hozzáteszi még, hogy annyiban hasonlít az amerikai focira a baseball, hogy ott is szükség van a gyorsaságra, a koncentráltságra, erőnlétre. A különbség abban van, hogy itt az ellenfél nem a másik csapat játékosa, hanem maga a labda.

Elnézve a jelentkezőket, élvezték a megmérettetést és talán az új sportág sokuk számára sikert hoz majd!

 Képkek a rendezvényről: 


Szabó Péter képei pedig <ITT>

írta: Földes György

 

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores