Hírlevél


Hírek


Czirók Márton a Farkasokhoz igazolt

Wolves - 2020.6.6. 21:18

Kiadó felület 660x82

Czirók Márton a Cowbells volt játékosa, valamint a válogatott elkapógárdájának oszlopos tagja és tehetséges hóangyalkázó 2020-tól a Wolves keretét erősíti. A váltásról és a közelgő szezonkezdésről osztotta meg a gondolatait.

Czirók Márton a Farkasokhoz igazolt

Korábban már megfordultál a Wolves-nál. Milyen érzés most újra itt lenni? Miért döntöttél a váltás mellett?

CM: Az első köröm a Farkasoknál rövid és kevésbé szép történet volt, de ez már a múlt. Nagyon jól éreztem magamat a Cowbells-nél az elmúlt 4 évben. Sok jó emlék és siker fűz hozzájuk, de úgy éreztem eljött az idő, hogy csapatot váltsak. A bajnoki cím megszerzésére a Farkasoknál van a legnagyobb esélyem, emellett régi cimborákkal léphetek újra pályára, akikkel sok évet játszottunk együtt még a Hurricanes színeiben. Tehát nagy reményekkel és motivációval érkeztem. Remélem ez sokáig ki fog tartani.


Mi az, amiben úgy gondolod, hogy új szintre tudod emelni a csapat játékát?

CM: Remélhetőleg nagyobb mozgásteret tudok biztosítani az edzőknek a passzjáték során, hiszen játszottam már külső és belső elkapót is. De a pályafutásom során már jártam a támadófal mögött is többször, ami ugyancsak nagy lehetőségeket rejthet.


Mik a céljaid a következő szezonra?

CM: Nem kérdés, a bajnoki cím megszerzése az elsőszámú célom. Emellett a CEFL-ben szeretném, ha végre a Vukovi Beograd csapatát is letudnánk győzni és második körbe jutnánk.


Mennyire nehéz megtalálni a munka és a sport közötti egyensúlyt?

CM: Szerencsésnek mondhatom magamat, hiszen eddig még nem okozott nagyobb problémát a munka és a foci összeegyeztetése. Pláne szerencsés ez úgy, hogy a munkám során sokat utazom külföldre. Ezekben az esetekben nem is a meccsekről való lemaradás, hanem az edzések és a felkészülés az, ami nagyon tud hiányozni. Évről évre egyre erősebb a bajnokság és emiatt egyre több energiát és időt kell szánni a felkészülésre. Ez egy karrierépítés mellett minden évben felveti a kérdést, hogy vajon jövőre is tudom ezt ilyen szinten csinálni? Remélem erre a válasz még egy jó pár évig igen lesz.


Mi volt az a pillanat, amikor elhatároztad, hogy az amerikai futballal akarsz foglalkozni?

CM: A középiskola végeztével abbahagytam a kosarazást, de azt tudtam, hogy valamit szeretnék sportolni és mivel már évek óta követtem az NFL-t így adta magát, hogy kipróbáljam magam ebben a sportban.Mi a legkedvesebb focihoz köthető emléked?

A legemlékezetesebb momentum a magyar válogatott történetének első mérkőzése volt, a csehek ellen. Itt sikerült megszereznem az első válogatott TD-t.Kitől félsz a legjobban a pályán?

CM: Biztos kemény mérkőzés lesz a Cowbells elleni, hiszen egy nagyon jó védelemmel rendelkező csapat és idén adtam nekik plusz motivációt bőven. De emellett talán a Vukovi csapatától „tartok” egy kicsit. Egy nagy játékerőt képviselő kemény csapatról van szó.


Köszönjük Marcinak a válaszokat!

A riport után kaptuk a hírt, hogy Marci is egyike lesz a hazai amerikai-futball játékosoknak, aki 2020.02.29-én délután a Puskás Aréna gyepén léphet pályára profi NFL játékosokkal.
Részletekért kövesd a https://www.facebook.com/afwbhungary oldalt. 


Fotó: Kardos Gábor, Tarnai Zoltán
Videó: Macher Bálint

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores