Hírlevél


Hírek


Új elnöke van a hazai baseball szövetségnek.

balful - 2020.11.15. 8:34

Kiadó felület 660x82

Piros Szabolcs a szövetség elnöki tisztét megpályázta és az elmúlt hétvége folyamán meg is választották elnöknek.

Új elnöke van a hazai baseball szövetségnek.

Az amerikai sportágak magyarországi népszerűsítését célzó törekvéseink egyik fontos mérföldköve volt, hogy 2019-ben egyesületünk a Budapest Reds baseballosaival bővült. Azóta a Wolves szakosztályaként Budapest Red Wolves néven működik a csapat. Ők a magyarországi baseballtörténelem legsikeresebb képviselői, számos hazai és nemzetközi sikerrel a tarsolyukban. Büszkék vagyunk rá hogy a sorainkban tudhatjuk őket.

Piros Szabolcs a Reds alapítója és utánpótlás edzője, az U15 és U12 korosztályok válogatottjainak szövetségi kapitánya, már hosszú ideje tevékenykedik a Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség berkeiben. Egy éve a szövetség elnökségi tagja. A tisztújítás közeledtével a szövetség elnöki tisztét megpályázta és az elmúlt hétvége folyamán meg is választották elnöknek.

Gratulálunk Szabolcs, és kívánunk sikerekben és fejlődésben gazdag jövőt!


Kérlek ismertesd, hogy milyen célokat tűztél ki a szövetség számára!

Egy stabil, jól működő, átlátható és erős támogatottságú elnökséget veszek át.  A működés terén nem tervezek  radikális reformokat végrehajtani, viszont számos feladat megoldandó a hazai sportéletünkben. Ezeknek egy része, már folyó projektek véghezvitele, másfelől új fejlesztések megvalósítása. Feladatomnak gondolom a hazai szereplőket motiválni, hogy mind klubjaik, mind a szövetségi munka háza táján vállaljanak minél nagyobb erőfeszítéseket a sportág érdekében.

Legfontosabb feladatom mindezek mellett sportágunk népszerűsítése. Azon örömteli esemény, miszerint a Sport TV közvetíti az MLB 2020-as és 2021 szezonját, teljesen felbolygatta kicsiny közéletünket. Az, hogy most tömegek láthatják hétről-hétre sportágunk legnívósabb bajnokságát, azt vetíti elő, hogy ismertségünk és a hazai résztvevők száma reményeink szerint, drasztikusan meg fog változni. Elnökként ennek a körülménynek a kihasználása nem csupán lehetőség, de annak elmulasztása megbocsáthatatlan bűn lenne. Egyszóval, számos tervezet körvonalazódik kihasználni az ölünkbe pottyant nyilvánosságot. Remélhetőleg sportágunk egy hasonlóan sikeres pályát fut be a közeli jövőben, mint az amerikaifutball járt be az elmúlt 15 évben.

Ad a Red Wolves szakértő kommentátort ezekhez a közvetítésekhez?

Nem kaptunk erre még felkérést, de számos csapattagomról tudom, hogy megállná a helyét egy ilyen helyzetben. Főleg azon fiatalokra gondolok, akiknek évek óta az MLB TV az egyik legsűrűbben használt ikon a telefonjukon.

 

Mi ambicionált az elnöki szerepre?

Számos elnöke volt már a magyar baseballnak. Azok a szereplők, akik az üzleti életből vagy politikai oldalról érkeztek vezetni a szövetséget, számomra az ígéretek emberei maradtak. Legtöbbször csak nehézségeket hagytak maguk után. Nézetem szerint, aki érzelmileg nem elkötelezett a sportág iránt, az nem fog megfelelő munkát végezni és az első vagy a második nehézség hatására magára hagyja a sportágat, a tagságot. Vagyunk páran az országban, akinek viszont a baseball és  a softball szívügye. Szerintem ők képviselik az ügyünket a leghitelesebben. 

 

Mit gondolsz, miért szavazott bizalmat neked a teljes közgyűlés?

Egyrészről meghatározónak gondolom az egyesületemben végzett munka megítélését. Az egyik legnagyobb taglétszámmal bíró egyesületi szakosztály vagyunk kb. 70 játékossal, az elmúlt 6 évben korosztályos és felnőtt csapataink a hazai bajnokságokban szinte minden évben elhozzák a legfényesebb trófeákat, egyedüliek vagyunk ma Magyarországon, akik folyamatosan jelen vannak a nemzetközi szervezésű kiemelt Euro Interleague bajnoki rendszerben, játékosaink képzési színvonala meghaladja versenytársainkét, nem utolsó sorban a mister-baseball.com szerint az európai baseball klubok 50-es listáján egyedüli magyarként a Red Wolves  a 37. legjobb egyesület.

Az elmúlt néhány évben folyamatosan jelen vagyok a korosztályos válogatottak vezetésében és büszkén elmondhatom, hogy az elért eredmények rendre meghaladják elődeim elért sikereit.

Milyen nehézségekkel szembesítette/szembesíti a járvány a Red Wolves-t?

A karantén alatt sem álltunk meg. Beosztás szerint kis, 2-3 fős csoportok dolgoztak együtt. Itt a tagság kb. 50%-a nem vett részt a munkában, ők otthon edzettek. A karantén után a csapatok külön, egymástól elkülönítve tartották edzéseiket, minimalizálva a kontaktust.

A szövetség elnöksége végig azon az állásponton volt, hogy amennyiben a rendeletek lehetővé teszik a sportolás megkezdését, indítsa el a magyar bajnokságot 2020-ban. Ez június végén meg is valósult és mostanra már egy sikeres alapszakasz után vagyunk.

Számos sportág nem indított versenysorozatot 2020-ban. Nehéz megítélni azt a kárt, egy eltörölt szezon okoz. Egy klub életére milyen hatással van, egy sportoló személyes fejlődésére hogyan hat egy meccs nélküli év, és még számos egyéb tényező alakulása bizonytalanná válik. Természetesen a vírus elleni védekezéshez megtettük a szükséges javaslatokat. Szerencsére nincs tudomásom olyan megbetegedésről amit a baseballal vagy a softballal összefüggésbe lehetne hozni. Egyszóval jó döntésnek gondolom, hogy ugyan késve, de megindult a szezon. Sajnos a nemzetközi mérkőzéseink nagy része nem valósult meg eddig, de nagyon várjuk a megnyíló lehetőségeket erre is.


Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores