Hírlevél


Hírek


Drámai csatában győzött a W2v

Wolves - 2021.5.19. 7:34

Kiadó felület 660x82

Május 1-jén Oroszlányban rendezték meg a Divízió 2 nyugati csoportjának rangadóját, ahol egy végletekig kiélezett mérkőzésen 29-21-re legyőztük a Tatabánya Mustangs csapatát.

Drámai csatában győzött a W2v

Lehengerlően kezdte a találkozót a Budapest Wolves második számú csapata. A védelem rögtön az első driveban labdát tudott szerezni, miután a jól induló hazai támadósort downokkal kényszerítették le a pályáról. A Tóth Levente vezette Offensenek csupán 4 playre volt szüksége, hogy megszerezze a találkozó első Touchdownját. Előbb egy közel 25 yardos Tóth futással átléptük a félpályát, majd irányítónk az üresen maradt Fullajtár-Horváth Gergőt találta meg egy hat pontot érő átadással. Az extrát Hegedűs Máté értékesítette.

Fullajtár-Horváth Gergő #33
Fullajtár-Horváth Gergő #33

A Wolves henger nem állt le a folytatásban sem, Tóth Levente ismét Fullajtárhoz passzolt, ezúttal egy 24 yardos Touchdownt ért volna kettejük játéka, ám egy holding miatt a játékvezetők érvénytelenítették a pontszerzést. Az előny végül tovább nőtt. A zászlókkal tarkított drive végén egy QB dive után sikerült 14 pontos vezetésre szert tenni.

Ezután a Special Team is előlépett, akik egy trükkös puntot védekeztek le. A hazaiak hibáját a Tóth-Fullajtár kettős kíméletlenül büntette meg, ezzel pedig már 21-0 állt az eredményjelzőn. A félidőben még két labdát szerzett a védelem Kulcsár Kavics és Kardos Kolos révén, Special Teamben pedig Szilágyi Sándor blokkolt egy Field Goal kísérletet, így 3 labdabirtoklásnyi előnnyel vonult szünetre a farkas falka.

 Úgy nézett ki, hogy ott folytatják a támadók, ahol az első félidőben abbahagyták, hiszen Tóth Levente többször is jó passzal találta meg elkapóit, ám a félpályához közelítve megtört a lendület. A sorozatos büntetéseknek köszönhetően egyre hátrébb szorultunk, így a közel 6 perces drive végén puntra kényszerült a csapat. 

A második félidőre irányítót cserélt a Tatabánya, Misztl Benedek helyét Nagy Tamás vette át, akinek a vezérletével meg is kezdte a felzárkózást a Mustangs. Tóth Patriknak kiosztott 11 yardos Touchdown passzával szépítettek a hazaiak.

A Mustangs vérszemet kapott, a mérkőzés vége előtt másfél perccel kiegyenlítettek, ezzel óriási lélektani előnyhöz kerülve. A kedélyeket Fullajtár-Horváth Gergő hűtötte le, aki a kirúgás után 95 yardos visszahordott Touchdownnal ismét előnyhöz juttatta a farkasokat. Az extránál Tóth volt szemfüles, a rosszul sikerült snapet kapta fel és meg sem állt a célterületig, ezzel kettő pontot szerezve. A hátralévő idő már nem volt elegendő a hazaiaknak az egyenlítéshez, így 29-21-es győzelemmel kezdte meg az idei szezont a Wolves 2.

A lefújást követő pillanatok
A lefújást követő pillanatok


Az élő közvetítés felvétele elérhető: ITT

írta: Balizs Benedek
képek: Kardos Gábor


Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores