Hírlevél


Hírek


W1Távolodik a Hungarian Bowlba jutás esélye, de nem lehetettlen

Wolves - 2021.7.13. 22:38

Kiadó felület 660x82

26-0-ra győzött a Fehérvár Enthroners a Budapest Wolves ellen az alapszakasz záró fordulójában a First Fielden.

Távolodik a Hungarian Bowlba jutás esélye, de nem lehetettlen

A mérkőzés előtti utolsó edzésen vált biztossá, hogy igencsak felforgatott Offense fal áll majd Kovács István rendelkezésére a liga talán legerősebb védelmével rendelkező Fehérvár Enthroners elleni összecsapáson. Sérülés miatt a Center, Gombos Dávid és a vakoldali Tackle, Vághy Ádám sem volt bevethető ezen a találkozón.

Nem kezdődött jól csapatunk számára az Enthroners elleni mérkőzés. A támadóegység léphetett először pályára Farkas oldalon, akik mindössze egyetlen first downt tudtak összehozni egy Danku futás révén, így korai puntra kényszerültünk. Elég alacsony snapet kapott Szakács Kristóf, akire odaértek a fehérváriak, blokkolni tudták a rúgását, a labda pedig Jebrai Regan kezében kötött ki, aki meg sem állt vele az end zone-ig. Beretka József extra pontja kimaradt, így 6-0-ás hátrányban érkezhettek vissza Bencsicsék a pályára.
Néhány rövid passz után lábon indult meg Márk, átlépve ezzel az ellenfél térfelére. Ezután egy hosszú passzt engedett el az irányító, ám Varga Tamás ellen szabálytalanságot követtek el a hazai védők, ezzel pedig már a red zone határán találta magát az Offense. Az első pontok azonban nem születtek meg Wolves részről, Horváth Balázs rúgását blokkolni tudta a fehérvári Special Team.

Az Enthroners támadói jobbára futásokkal próbáltak yardokat szerezni, de hamar leparancsolta őket a Defense a pályáról. A Farkasok Offense jól tudta mozgatni a láncot, szépen szerezték a yardokat, de a 20 yardos vonal közelébe érve megint nem volt ellenszer a hazai védelem ellen. Negyedik kísérletre ismételten Jebrai Regan villant a koronázók részéről. Az egész mérkőzésen nagy nyomás alatt játszó Bencsics kezéből tudta kiütni a labdát, amire a tavaly még Wolves mezben játszó Kranjec Martin vetődött rá.

A Fehérvár futások után screen passzokra váltott, amivel először léptek át a Farkasok térfelére a találkozó során, ám pontokat ők sem voltak képesek feltenni a táblára. Negyedik kísérletnél nagyot villant a védelem, Kozma Bálint negatív yardos szerelésével adta vissza a labdabirtoklás jogát támadóink számára.

A pontcsendet végül az Erős Márk vezette hazaiak törték meg. Az irányító több sikeres passz után végül egy futott Touchdown-nal iratkozott fel a pontszerzők listájára. Beretka extrája ezúttal sem volt sikeres, így 12 pontosra nőtt a Fehérvár előnye.

Az első félidő tartogatott még egy Enthroners Touchdown-t, ezúttal a védelem részéről. Bencsicset már sokadjára kergették ki a zsebből, akire újfent a fehérvári 50-es ért oda, kiütötte a kezéből a labdát, ami Zilai Jánoshoz pattant, ő pedig a végzónáig szaladt vissza vele. Beretka ugyan a harmadik extra pontját is elhibázta, ezúttal Hegedűs Bálint blokkolta a rúgását, de így is 18-0-ás hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A védelem minden tőle telhetőt megtett a második félidőben is, hiszen a Fehérvár nyitó drive-jában Interceptiont szereztek, méghozzá az első magyarországi mérkőzését játszó Jamaal Lane jóvoltából.


Interception-ből jutott egy Wolves oldalra is, Bencsics Márk menekülésből eldobott passzát Gyarmati Máté szedte le, keretbe foglalva a harmadik negyedet. Az utolsó játékrészben Erős kiosztott egy Touchdown átadást Stillnek, Tóth Nándor kétpontos kísérletével pedig kialakult a 26-0-ás végeredmény.

Győzelmének köszönhetően a Fehérvár 2-0-ás mérleggel, első helyen jutott be a középszakaszba, a Győr Sharks a második 1-1-es mutatóval, a Budapest Wolves pedig 0-2-vel várja a folytatást. Június 19-én, hazai pályán fogadjuk majd a győri csapatot, ahol már mindenképpen győzni kell, ellenkező esetben lemarad a Budapest Wolves az idei Hungarian Bowl-ról.

írta: Balizs Benedek
fotók: Kardos Gábor

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves
Győr Sharks

Budapest Wolves Győr Sharks
Időpont: 2022.5.22. 18:00
Helyszín: Kincsem Park Rugby Center
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores