Hírlevél


Hírek


W1Ha nehezen is, de megvan a címvédő első idei győzelme

Wolves - 2022.7.18. 10:30

Kiadó felület 660x82

A rosszul sikerült szezonkezdés után javítani tudott a Budapest Wolves a Veolia HFL-ben, miután 16-13-ra legyőzték a Győr Sharks-t az alapszakasz harmadik játékhetén, ezzel bebiztosítva a rájátszásba jutást.

Ha nehezen is, de megvan a címvédő első idei győzelme

Ritkán látott jelenetsorral indult az összecsapás, ugyanis a győriek rúgója, Benedek László két alkalommal is pályán kívülre rúgta a kickoffot, ezzel 10 yard büntetést összeszedve csapatának a mérkőzés hivatalos megkezdése előtt. Harmadszorra sikerült pályán belül tartania a labdát, ami Czirók Márton kezében landolt, aki remek visszahordásával egészen a Sharks térfeléig jutott el.

Remekül kezdte a Wolves az első drive-ot, Bencsics gyors passzaival szerezte a yardokat a támadósor és pillanatok leforgása alatt sikerült a győri redzone-ig eljutni, itt azonban egy-két egyéni hiba elég volt ahhoz, hogy a pontszerzés elmaradjon. Hosszú pálya állt a Sharks offense előtt, akik szintén inkább passzjátékokkal próbálkoztak a mérkőzés elején. A jól induló vendég drive-nak egy personal foul szabálytalanság és egy óriási Bánfi Mihály sack vetett gyors véget, a félpálya közelében visszaadva ezzel Bencsicséknek a labdát. Több hiba is jellemezte a következő néhány drive-ot mindkét részről, hiszen a rengeteg zászló mellett több elejtett labda is akadályozta a csapatok előrehaladását. Győrnek sikerült előbb magához térnie. Hiába sikerült beszorítani a vendégeket a saját 2 yardosukra Czirók remek puntja után, a Sharks 98 yardos drive-ot vezetve szerezte meg a vezetést. A vendégek irányítója, Issiah Bachelder passzát Benedek László váltotta hat pontra. Benedek a plusz egy pontot is hozzátette rúgásával, 7-0-ra vezetett ezzel a Sharks.

Kényelmes mennyiségű ideje maradt a Farkasok támadóinak az eredmény kiegyenlítésére a félidő vége előtt. Bencsics ezúttal Varga Tamásban bízott a legjobban, aki három elkapást is jegyzett a drive során, Gecser Máté hosszú elkapása pedig előkészítette az egyenlítést jelentő Danku Dávid touchdownt. Elsőre még érvénytelenítették Danku elkapását, de két játékkal később ismét ő kapta a labdát és közvetlen közelről futott be a célterületre. Rúgó hiányában kétpontossal próbálkozott a Wolves, amit szintén a touchdownt jegyző Danku értékesített, kialakítva a 8-7-es félidei eredményt.


Nem indult jól számunkra a második félidő. Bár a Sharks visszahordását sikerült hamar lekapcsolni, de a play során Hegedűs Bálint súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. Ha mindez nem lett volna elég, Bencsics Márk is kiállni kényszerült a folytatásra, helyére Tóth Levente érkezett irányító poszton. A megilletődöttség legapróbb jele sem látszott a fiatal irányítón, magabiztosan szállt be a mérkőzésbe és jól vette át a karmesteri pálcát Bencsicstől.

Sajnos a hibák megint megbosszulták magukat, először Czirók ejtett el egy biztosnak tűnő touchdown passzt, majd Bartos fumble-je után visszaszerezte a labdát a Sharks. A vendégek élni tudtak a kínálkozó lehetőséggel és egy nagyon hosszú drive-ot vezetve átvették a vezetést, néhány perccel a lefújás előtt Horváth Tamás elkapott touchdownjával. Kétpontos kísérlettel próbálkoztak, de Bachelder átadása nem talált célpontot, így 13-7-es állással fordultak rá a csapatok az utolsó 5 percre.

Nehéz feladat várt a Tóth Levente vezette Wolves offensere, akiknek a második félidőben Varga Pétert is nélkülözniük kellett Bencsics Márk mellett. A feladat úgy tűnt mégsem bizonyult annyira nehéznek, hiszen mindössze öt játékra volt szüksége a támadóknak, hogy visszavegyék a vezetést. Három Danku futás és egy sikertelen screen passz után Tóth Levi egy hosszú átadással lepte meg a győri secondary-t, akik nem tudták tartani a lépést Czirókkal, a 46 yardos összjáték után pedig 14-13-ra ismét nálunk volt az előny. Természetesen kétpontossal próbálkoztak Kovács Istvánék, ami Szatlmayer Richárd elkapásával sikerült is, három pontos előnyhöz juttatva ezzel a csapatot.

Mindössze 1 perc és 20 másodperc leforgása alatt sikerült a fordítás, így még elegendő ideje maradt a Sharksnak. Hiába jutott el azonban a Wolves harmincasáig a vendég támadósor, a győrieknek addigra elfogyott minden ereje, nem találták a réseket a Farkasok védelmén, akik negyedik kísérletre is hősiesen állták a sarat. Ezzel a győzelemmel 1-1-re javította mérlegét a Budapest Wolves, de nehéz helyzetből várhatja a csapat a következő fordulót, hiszen több kulcsjátékos szereplése is kérdéses jelenleg a Fehérvár Enthroners elleni mérkőzésen.


írta: Balizs Benedek
fotók: Kutasi Petra, Kardos Gábor, Weisz Tamás

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores