Hírlevél


Hírek


W1Vasárnap a vásárnap

kelemenakos - 2016.4.20. 0:14

Kiadó felület 660x82

Merthogy szombatra más programot ajánlunk

Vasárnap a vásárnap

Nagyüzem lesz a Budapest Wolves háza táján, így minden szurkolót, érdeklődőt szeretettel várunk a Farkasok mérkőzésein:

  • Egyfelől a Wolves 2 Miskolcra látogat, hogy lejátssza második meccsét a Bodri Divízió 1-ben a Miskolc Renegades otthonában.

  • És még valami: szombaton Wolves - Cowbells.

Wolves - Cowbells. Talán ennyi és több nem is kell annak, aki egy kicsit is nyomon követi a HFL-t. A hazai amerikai foci-szerető minden bizonnyal azonnal rávágja, hogy ez nagy csata lesz, a rangadó, az alapszakasz legjobban várt meccse. Ha csak egyre mész ki, ez legyen az...

Valóban. A két csapat párharca igazi csemegének ígérkezik még a semleges nézők számára is. Barátok, családtagok, szurkolók, akik valamelyik oldal mellett elközelezettek, valószínűleg szombaton mindannyian a Rozsnyai utcában lesznek, hogy a csapatukat buzdítsák.

A magyar kiemelt liga második fodulójában ugyanis máris összecsap a tavalyi magyar bajnok Budapest Wolves és a 2014-es HFL-győztes Budapest Cowbells (akkor még Újbuda Rebels, a Cowbells nevet a 2015-ös szezonban használták először).

A két együttes (a Cowboys és Rebels egyesülését követően) eddig öt alkalommal mérkőzött meg egymással, amiből két alkalommal a Wolves, háromszor pedig a Cowbells került ki győztesen. Érdekesség, hogy eddig amikor a Farkasok bizonyultak jobbnak, akkor fölényesen, 24 illetve 25 pontos különbséggel verték a riválist, így legutóbb, a tavaly júniusi HFL elődöntőben is, ahol 46:21 arányban domináltak a fiúk. A Cowbells eddig az alapszakaszban a szoros meccseken tudott fölénk kerekedni (24-28 ill. 27-32) és sajnos a 2014-es döntőben, ami a mi szempontunkból 9-19-cel végződött.

Érthető tehát, hogy kiemelt figyelem övezi a találkozót, amit csak fokoz a 2016-os HFL-ben várható  kiélezett verseny, a végelszámolásban ugyanis minden botlásnak jelentősége lehet.

Idén tétmeccseken mindkét csapat 100%-os: a Cowbells a HFL-ben a Győrt gyűrte le (37:19), a Wolves már két győztes mérkőzésen van túl (HFL: vs Eger Heroes 38:18, oszrák DIV1: vs Vikings2 55:41). Bár az eredmények pozitívan alakultak, az eddigi játéknapokon még nem sikerült teljesen megvalósítani azt, amit a budapesti csapatok elterveztek, itt azonban mindent bele kell adni a győzelemért, ez lesz mindkét együttes számára az első igazi erőpróba.

A Cowbells első mérkőzésén elsősorban a védelem, azon belül is a defense line dominált az amerikai Alex Tibbles vezetésével, aki teljesítményéért kiérdemelte a forduló legjobb játékosa címet. Időközben a Kolomposok tovább erősítették a D-t egy újabb import játékossal. Ö elsősorban defensive back, de elképzelhető, hogy más posztokon is bevetésre kerül. Az offense is biztosan készül számunkra egy-két meglepetéssel, valószínűleg új playeket és Czirók Mártont is előhúzzák a tarsolyból.

Czirók FB oldalán 2016.04.14-én írta, hogy kezdő irányítóként lép pályára - a szerk .

A Wolvesnál eddig mindkét oldalon voltak nagyon szép játékok, de akadtak sajnos drágának bizonyuló hibák, fegyelmezetlenségek is. Emellett a speciális egységek munkáján is dolgozni kellett, nehogy az elmúlt hétvéghez hasonlóan könnyelműen ajándékozzunk előnyt, pontokat az ellenfelünknek.

Kovács István vezetőedző is kiemelte, hogy az előző két mérkőzés néhány hibára felhívta a figyelmet, amiknek kijavításán sokat dolgozott a csapat.

„Kemény mérkőzésre számítunk, de a szezon közbeni fejlődés íve edzésről edzésre is megfigyelhető, folyamatos, és azon leszünk, hogy ez szombaton a nézők számára is látható legyen.”

A Wolves célja idén is a HFL-trófea elhódítása, erre minden lehetősége meg is van az együttesnek, a csapat esélyeshez méltóan dolgozik, a játékosok felkészültek, motiváltak, segítik egymást. Mindenki nagyon várja a mérkőzést – tette hozzá Miakich Gábor defense coordinator.

Reméljük, hogy az eddig látottakhoz hasonlóan, ezen a hétvégén is működni fog az offense gépezet, és a Bencsics passzok ugyanolyan hatékonynak bizonyulnak, mint Aaron Osborne és a támadófal összhangja, de a védelem is biztosan még keményebben fog dolgozni a pályán.

Nagyon kell azonban a szurkolók támogatása is, fiataljainkra ugyanis szombaton Miskolcon vár feladat, ezért ők most nem lehetnek a lelátón. Várjuk az érdeklődőket tehát április 16-án, szombaton a 15:00-kor kezdődő Wolves - Cowbells összecsapásra a Rozsnyai utca 4-be.

Miskolc_vsW2.png


Aki azonban az ország keleti felében tervezi a hétvégéjét, nekik egy miskolci programot szeretnénk figyelmébe ajánlani. A Farkasok kettes számú csapata a Miskolc Renegades-szel mérkőzik szintén szombaton 15:00-kor, az idei első magyar Div1-es győzelemért.

A főleg utánpótláskorú fiatalokból és újoncokból álló Wolves 2 debütálása nem sikerült fényesen, bár voltak kifejezetten szép momentumai a Gorillaz elleni vendégjátéknak, végül 49:12 arányban vereséget szenvedtünk.

A sikerre éhes Falka tehát mindenképp szépíteni érkezik Miskolcra, ahol egy szintén motivált csapattal találjuk szembe magunkat, ugyanis a borsodiak is az első idei győzelmükért fognak harcolni szombaton. Ők már két fiaskón vannak túl (@Gladiators 42-14, vs Titans 14-16), de figyelemre méltó, hogy utolsó hazai meccsükön a védelmük nem engedett TD-t, a vendégek csak három field goal-lal és egy pick six-szel tudtak győzedelmeskedni a kiélezett párharcban.

Sóti László, a Wolves 2 vezetőedzője elmondta, hogy az első vereség után nagy a bizonyítási vágy a csapatban, mindenképp javítani szeretnének a mérlegükön.
“Remélhetőleg sikerült javítanunk a hibáinkat, és valamivel összeszokottabb csapatként, kiegészülve pár első meccsen hiányzó játékossal sikerül megszereznünk első győzelmünk. A miskolciak első meccse alapján nagyon sok az ügyes játékosuk, de hozzánk hasonlóan rengeteg hibával játszottak, a mérkőzést szerintem az fogja eldönteni, hogy melyikünk tudja ezeket jobban kihasználni.”

A fotón egy labdaszerzést Manhertz Péter vált hat pontra.

Szombaton 15:00-kor aki teheti, személyesen is buzdítsa valamelyik csapatunkat, Budapesten a Rozsnyai utcában a HFL rangadón, vagy a Wolves 2-t Miskolcon az Ifi pályán.

Hazai HFL mérkőzés részletei:
https://www.facebook.com/events/1122269381139144/

Miskoci DIV I-es mérkőzés infók:
https://www.facebook.com/events/1712017745753321/

Hajrá Farkasok!

írta: Nyitrai Csilla
képek: Radó Norbert,Bratincsák Péter és Suplicz Zsolt


Kiadó felület 660x82

00 00
Budapest Wolves
Fehérvár Enthroners

Budapest Wolves Fehérvár Enthroners
Időpont: 2021.6.26. 0:00
Helyszín: Elmarad a mérkőzés elnökési határozat a MAFSZ.org oldalán
Labdázz vele!