Hírlevél


Hírek


W1Elfújta a szél

kelemenakos - 2016.5.5. 14:18

Kiadó felület 660x82

Sajnos a Cowbells ellen HFL csapatunk és a Renegades ellen W2-es csapatunk is vereséget szenvedett.

Elfújta a szél

Cellect HFL Bajnokság Budapest Wolves vs Budapest Cowbells 13:21


A Farkasok közel 400 néző elött, hazai pályán fogadták a Budapest Cowbells csapatát. A drukkerek igazi futball hangulatot varázsoltak a lelátóra. A viharos idő sok gondot okozott mindkét csapatnak, sajnos nekünk többet és általában rosszkor és rossz helyen. A Bencsics Márk #3 vezette támadók hibáit többször kihasználta a Alex Tibbles-szel #94 kiegészült Cowbells védelme. Az első hazai pontokat a speciális csapatrész hozta. Roberts Oates #95 blokkolt puntját Ágota Balázs #56 szerezte meg a gólvonal mögött. A további hazai pontok egészen a 4. negyedik várattak magukra. Ekkor Bencsics félpályáról indított hosszú sikeres passzal, majd a következő támagásnál egy rövid, fél yardról indított ladbával találta meg Elek Ádámot #89 és mutatták meg, hogy mégsem érdemes leírni a támadó sort.


Alex Tibbels, Bencsics Márk Elek Ádám, Czirók Márton


Az vendégek oldalán először kezdőként játszó Czirók Márton #4 viszont bizonyította, hogy képes vezetni a támadó alakulatot és igazi életet hozott a Cowbells játékába. 


Kíváncsian várjuk mindkét csapat további szereplését a bajnokságban, de nem kérdéses, hogy mindkettőnek a HFL rájátszásában a helye.

További részletes beszámoló a Fűzővel Kifelé oldalán:
Megérkezett az NFL Magyarországra: Budapest Wolves – Cowbells Football


Kovács István értékelése:

Minden vereség fájó, így természetesen nem örülök az eredménynek. A sok negatívum mellett azt láttam, hogy a védelem kezd teljesen összeállni. Hét labdavesztés mellett (2 Fumble, 3 INT, 2 turn over on down) az, hogy ilyen szorosan tudták tartani az eredményt ez mindenképp dícséretes és ennek nagyon örülök. A támadó csapat az elmúlt évek talán egyik leggyengébb játékát mutatta, amihez persze kellett a Cowbells jó védelme is. Nagyon sok ki nem kényszerített hibát okoztunk magunknak, de ez egy olyan vereség, amiből tudunk tanulni és előre menni.


Képek:

Hidvégi János Gábor  


Bordi Pincészer Divízió II bajnokság Miskolc Renegades vs Budapest Wolves2 40:0


Renegades_vs_W2.jpg


A Budapest Wolves második csapata a hétvégén a Miskolc Renegades csapatával mérkőzött meg. A találkozót szorosan kezdtük, a hazai csapat támadásait többször is sikerült megállítani, de sajnos a támadóink nem tudtak érvényelsülni. A támadósorunk kezdő emberei nagy számban nem tudtak jelen lenni és ez meg is látszott, de az újoncok kellő lelkesedéssel folyamatosan küzdöttek a pontokért. A hazai csapat idővel lendületre kapott és tamadásaikat párszor sikerült is pontra váltaniuk. Bár a végeredményen nem látszik, de védelmünk végig tartotta a lépést és minden engedett pont pillanatnyi hibák nyomán került fel az eredményjelzőre. Végül 40-0-ra győzött a hazai csapat. A vereség sosem vidám, de látszik, hogy a srácok nagyon éhesek a győzelemre és a következő meccsen, hazai pályán javítani akarnak.

Sóti László értékelése:
Miskolcra sajnos rengeteg hiányzó nélkül utaztunk, leginkább a támadósorban mutatkozott ez meg. A védelem a sok kapott pont ellenére sokkal jobb képet mutatott, mint amit a Dunaújváros ellen láthattunk. Az offense-n nagyon kijött a tapasztalat hiánya, hogy a játékosok nincsenek kellően összeszokva. De éppen ezért indultunk a bajnokságban, hogy ősszel már ne legyenek ilyen problémáink, még ha tartalékosan is kell kiállnunk. Összességében egy nagyon jó kis meccset játszottunk a Renegadesel, akik végig nagyon sportszerűen küzdöttek.

További részletes beszámoló a Miskolc Renegades oldalán
KÖTELEZŐ GYŐZELEM


Kép:
Buczkó Andrea


Kiadó felület 660x82