Hírlevél


Hírek


W2Futballtörténelem!!!

gasparikgergely - 2016.8.15. 10:03

Kiadó felület 660x82

Igen, azt láthatott a kilátogató 100-150 ember, aki megtekintette a két budapesti rivális második csapatainak összecsapását. Történelem, mert ilyet szerintem még nem láttunk.

Futballtörténelem!!!


Igen, azt láthatott a kilátogató 100-150 ember, aki megtekintette a két budapesti rivális második csapatainak összecsapását. Történelem, mert ilyet szerintem még nem láttunk. Én tuti nem. College-ban és az NFL-ben sem. 5(!) hosszabbítás kellett ahhoz, hogy legyen győztese a mérkőzésnek.


Pedig nem így indult a meccs; a káprázatos nyár eleji időjárás és a kilátogató szurkolók méltán bízhattak abban, hogy fordulatokban gazdag mérkőzést fognak látni. Picit esélyesebbnek tűntek a meccs előtt a Cowbells-es legények, mert nekik sikerült már egy győzelmet behúzniuk a Tata Mustangs ellen 35-0 arányban. A hazai (kis) Farkasok fogadkoztak, hogy talán most megtörik a nyeretlenségi széria és mindent meg is tettek azért, hogy ez meg is történjen.


De vissza a meccshez; a pénzfeldobást a Cowbells nyerte , aki elhalasztotta a választás jogát, a Wolves pedig a visszahordás mellett döntött. A visszahordás után rögtön az első drive-ban a vendégek örülhettek volna egy pick six-nek; Sipos Attila húzta le a labdát a Wolves elkapók között és nyargalt vissza a Wolves célterületéig, de a játékvezetők ezt egy szabálytalanság miatt annulálták. A Wolves defense gyorsan megmutatta, hogy ők is képesek megállítani az ellenfelet.


Nagy volt a birkózás a pályán, de egy-egy ígéretes futás után nem igazán jöttek össze a passz kísérletek, sem egyik, sem a másik oldalon. Defense szempontból (defense rajongóként) láthattunk nagyon jó egyéni megmozdulásokat és csupán az volt kérdés, hogy lesz-e pont a mérkőzésen. Mondom ezt azért, mert a távoli field goal kísérletek kimaradtak és látszott, hogy nagyon felkészültek egymásból a csapatok, mert nem igazán adtak teret kibontakozni egymásnak. Pichler Norbert és Pézsa Bence futásai hoztak a konyhára, de vagy az elrontott snap-ek vagy a kemény védelem a Farkasok oldalán mindig megállítottak Sergio Valera tanítványait. A másik oldalon Sóti Laci munkája meglátszott a Wolves defense-en, állták a sarat és keményen küzdöttek a srácok mindkét oldalon. Labdavesztés itt, interception ott (itt kell ismét megemlítsem Sipos Attila nevét, akinek aznap 5(!) azaz öt interception fűződött a nevéhez) izgalomban nem volt hiány. Hiába rajzolódott ki enyhe Cowbells fölény, az ígéretes mezőnypozícióban néha egy rossz snap vagy egy nagyon jó védekezés segítette a Farkasokat. Hiába voltak jó mezőnypozíciók a field goal kísérletek sem akartak sikerülni.


Majd varázsütésre egy remek drive végén vezetést szereztek a Farkasok; Mizsák Máté passzolt az üresen álló Széles Bálintnak, aki nem ejtette el a bogyót; vezetnek a Farkasok (6-0) Az extra pont sikertelen volt, remekül blokkoltak a Cowbells-es legények. Megdobta a meccs hangulatát a TD, talán picit váratlanul jött a semmiből, de jót tett a meccsnek. A Cowbells picit megrázta magát és Rittinger Krisztián vezetésével nagyon szépen haladtak előre a vendégek. Egy remek Farkas Ádám Rittinger Krisztián kombináció után, már a vendégek örülhettek egy TD-nek, Ritti 40 yardos passza után Farkas Ádámot nem lehetett utolérni. De a pillanatnyi zavar után a Farkasok speciális csapata váltani tudott, blokkolták ők is az extra pont kísérletet. Majd gyors labdabirtoklás csere és félidő.
A második félidő szinte pontosan ugyanolyan volt, mint az első, azzal a különbséggel, hogy több pont a rendes játékidőben nem esett. Gyömöszölték egymást a srácok rendesen és igazából mindenki arra várt, hogy egy passz vagy futás majd eldöntheti a meccset egy TD vagy egy field goal formájában, de nem jött össze. Nagyobb esélye volt erre a vendégeknek, de a Farkasok védelme jól bírta a nyomást és nem szűkölködött a szerencsével sem.

Hosszabbítás!!!


College szabályok szerint mindkét csapatnak van egy-egy kísérlete arra, hogy 25 yardról bevigye a labdát, így hiába csinál TD-t az egyik csapat, a másiknak még van esélye egyenlíteni. A legigazságosabb szabály, de amint láttuk a legfárasztóbb is. Az első hosszabbítás nem hozott eredményt, nem sikerült 25-ről bepasszírozni. Jöhetett a második hosszabbítás. Egy remek támadósorozat után Mizsák Máté passzolt Flaskay Máténak, vezetnek a Farkasok (12-6) Az extra pontot megint blokkolták a vendégek, így jöhettek a támadással ők. TD-t kell csinálniuk, ha nem sikerül, akkor nyernek a Farkasok. Rittinger Krisztián saját maga döntött úgy, hogy a blokkok mögött egyedül viszi be a labdát, ezzel egyenlítettek a vendégek (12-12) Ha berúgják az extra pontot vagy megcsinálják a két pontost, akkor nyernek. A Wolves védelem egy kivédekezte a két pontos próbálkozást, kezdődhetett minden elölről. Lényegi dolog sem a harmadik, sem a negyedik hosszabbításban nem történt; így Udvardi Gyula salamoni döntése, (amit persze egyeztetett a két edzővel) hozta meg az állóháborúvá váló összecsapást; az ötödik hosszabbításban már csak a 15 yard-ról kellett indulnia a csapatoknak. Váratlant szeretett volna húzni a Farkasok offense, egyből egy passz kísérlettel próbálkoztak, de a labda szinte már mágnesként Sipos Attila kezében landolt, aki 40 yard híján majdnem visszavitte a játékszert. Jöhetett a Cowbells. Nem kockáztattak, azt csinálták, ami a legjobban ment egész meccsen, a belső futásokat erőltették, sikerrel. 1&goal a Wolves 2 yardos vonalán. Kétszer a Farkasok ki tudták védekezni a goal line támadást, de harmadikra már, ha centikkel is, de sikerült Pézsa Bencének áttörni a képzeletbeli frontvonalat. (12-18) A Cowbells behúzta a nagyon fárasztó majdnem három és fél órás összecsapást, ami néha nagyon szép megmozdulásokat is hozott. Így a Cowbels 2 győzelmével a Bulldogs előtt foglal helyet a tabellán.


A Cowbells II csapata most hétvégén a Bad Bones-t fogadja a Wolves hazai pályáján a Rozsnyain, míg a Wolves II csapata vasárnap Tatabányára látogat, ahol két nyeretlen csapat találkozik majd és a mérkőzés kimenetele megjósolhatatlan.


Írta: Kovács Sándor


Fotó: HJG


Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores