Hírlevél


Hírek


WFlagFlag foci nap a Margit-szigeten

gasparikgergely - 2016.9.13. 23:48

Kiadó felület 660x82

Sok más sporttal egyetemben a fővárosi sportrendezvényen az amerikai football is képviseltette magát a Margit-szigeten.

Flag foci nap a Margit-szigeten


Sok más sporttal egyetemben a fővárosi sportrendezvényen az amerikai football is képviseltette magát a Margit-szigeten. A Szövetség felkérésére, a Budapest Titans és a Budapest Wolves csapatai játszottak bemutató flag mérkőzéseket, és mutatták meg a foci alapjait az érdeklődőknek. A Titánok egy utánpótláscsapattal érkeztek, a Farkasokat két egységre osztott U15-ös gárda és az egyesület történetében először egy U13-as alakulat is képviselte a minitornán.

Negyed 10-kor gyülekezett a lelkes csapat és családtagjaik, szurkolóik a Margit-szigeti szökőkútnál, majd a pályaépítés és bemelegítés után 10 óra körül meg is kezdődött a jó hangulatú torna:

Az első mérkőzésen a Wolves két U15-ös csapata játszott házirangadót. A vezetőedző és offense coordinátor Gombos Dávid és a defense coordinátor Jándi Lőrinc, így elsősorban egymás eszén próbáltak túljárni. Nagy küzdelemben, végül Orova Botond irányításával és Hermann Attila szép elkapásával az “A” csapat legyőzte a “B”-seket, hiába mutatott kiemelkedő játékot W. W. Tomi safety-ben 2 IC is kevés volt a győzelemhez. Tiborcz Péter defense munkáját még fontos megemlíteni, ő is behúzott egy IC-t.

Rögtön ezután a Titans U15-ös csapatával mérkőzött meg az U13 csapatunk. Habár a vezetőedző Nyitrai Csilla (volt Ladies játékos) vezette offense több szép play-t bemutatott, Balogh Bence és Forgó Bálint futásai is folyamatos veszélyt jelentettek, Digruber Zsombor irányítónak és kis csapatának még várnia kellett a történelmi pontszerzésre, mert az end zone előtt mindig megálljt parancsoltak kis hőseinknek a Titánok. A védelem egész mérkőzésen hibátlanul játszott, a második félidőben még egy 16 éves óriást is bevető Titánok nem találták a farkaskölykök ellenszerét, 3 labdaszerzést is produkált a Nemes Nátán defense coordinátor munkáját dícsérő védelem: Fehér-D. Leon 2 míg Pfiszner Gergő 1 IC-vel mutatkozott be.

A Titánok és Wolves U15 “B” csapata nem bírt egymással, egy fordulatos mérkőzésen Bárányos Donát IC-jének is köszönhetően pont nélküli döntetlennel zárult az összecsapás.
Végül a jól megérdemelt pihenő és ebédszünet előtt összecsaptak a kicsik a nagyokkal: Wolves U15 “A” - Wolves U13 mérkőzésen Steiner Boldizsárék újra megmutatták egy végletekig kiélezett mérkőzésen, hogy nem ijednek meg a nagyobbaktól. A legjobb meccsét produkáló U13 igencsak megizzasztotta a nagytesókat. Papp Marci hihetetlen mentései, Homoki Balázs mínuszos tackle-je, és Fehér-D. Leon újabb IC-jével Nemes Nátán kis bajnokai 2 TD-n tudták tartani, az Angi Alexandra centerjátékát is megcsillogtató U15-seinket. És a küzdelemnek meg is lett az eredménye az elkapók, a futók és az egész offense is hatalmas szívvel játszott, és az ismét bombaformát mutató Forgó Bálint szerencsétlen ütközése után, társukért is küzdve elérték a korosztály első TD-jét. Digruber Zsombor osztott ki egy csodás passzt Szabó Gergelynek. A labdákat az irányítónak felváltva Forgó Bence és Szűr Barna osztotta. Elkapásban és yardok gyűjtögetésében, pedig nagy segítségére volt Zsombornak Nagy Gergely is. Az U15-ös pontszerzők Deim Vilmos és Hermann Attila voltak. Ezen a meccsen csak az eredményjelző szerint volt vesztes. A büszke edzők, Nyitrai Csilla és Nemes Nátán joggal dícsérték a vereség után bátor szívű játékosaikat.

A Titans sem akarta szerzett pont nélkül befejezni a tornát mindent bevetett, és az erőfeszítés meg is hozta gyümölcsét a Wolves U15 “A” csapata ellen megszerezték első TD-jüket, mivel Orova Botondék Pázmándi Krisztián szép elkapása után már hiába próbálkoztak Hegyesi André futásaival, vagy Deim Vilmos megiramodásaival, így végül a mérkőzés döntetlennel zárult.

Ezután a kipihent Wolves U15 “B” csapata játszott a már Fekete Gábor LB-rel is kiegészült Wolves U13 gárdával, hatalmas defense ütközet volt: Az U13 LB sor állta a sarat, Kleisz Attila és Homoki nagyszerűen küzdött, a DB-k is mindkét oldalon villogtak: U13 kettő (Pfiszner Gergő), míg az U15 egy (Böröndy Márk) IC-jével. Végül Nagy Gergő és támadótársai minden igyekezete ellenére sem sikerült az U13-nak újabb pontokat szertezni, így W. W. Tomi IC-je után az U15 támadósorban jeleskedő Varga Tamás elkapása eldöntötte a mérkőzést.         

Csodálatos időben, szép környezetben, vidám és hasznos kis szombatot töltöttek kis farkasaink a Margit-szigeten játékkal és sporttal. Öröm volt nézni, a kipirult lelkes arcokat, és konstatálni, hogy milyen erős utánpótlásbázis épül egyesületünknél.


Hamarosan indul a szövetség hivatalos U15 Flag Kupanap sorozata, amelyen a tervek szerint a Farkasokat két U15-ös és egy U13-as csapat fogja képviselni. Íme az időpontok és a rendezők:

2016. június 4. – Dunaújváros Gorillaz
2016. június 12. – Tatabánya Mustangs
2016. június 26. – Győr Sharks
2016. július 3. – Budapest Wolves


Ha szeretnél többet megtudni a flag fociról és első kézből értesülni a hírekról, akkor lájkold a flag foci facebook oldalát: https://www.facebook.com/flagfoci/

Edzéseink minden kedd, szerda, pénteken 18:00-20:00-ig a Rozsnyai utcai edzőpályánkon vannak, várjuk szeretettel az érdeklődöket!


Írta: Miakich Gábor


Fotó: Thurzó Andrea
Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores