Hírlevél


Hírek


W1A Farkasok magabiztos győzelemmel zárták a 2016-os szezont

kelemenakos - 2016.8.15. 10:03

Kiadó felület 660x82

Az osztrák divizíó I-es bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésére került sor vasárnap délután. A Farkasok hazai pályán fogadták a St. Pölten Invaders együttesét.

A Farkasok magabiztos győzelemmel zárták a 2016-os szezont

A két csapat április 23-án St. Pöltenben már találkozott egymással. Az az összecsapás 28:7-es Invaders győzelemmel végződött, amiért a Farkasok mindenképpen revansot szerettek volna venni.Ezt  gyorsan a vendégek tudtára is adták. A kicsit késve érkezők (mint a cikk írója is) lemaradtak az első pontszerzésről (#89 Elek Ádám). Ezt követően a hazai védelem gyorsan leparancsolta a vendégek támadóalakulatát a pályáról. A Farkasok pedig célt vittek (#13 Bartos Ferenc). Újra a védelmen volt a sor, akik ismét jól végezték a dolgukat. A második negyedben folytatódott a sorminta. A támadók pontokat szereztek, a védelem pedig megállította az ellenfelet. Ez néha csak sokadik kísérletre sikerült. A bírók a mai napon fontosnak tartották a szabályos és a szabálytalan passz elleni védekezés különbségeire felhívni a figyelmet. Rekord mennyiségű sárga zászló repült pass interference szabálytalanságok miatt a pályára, ami minden alkalommal 15 yard-os büntetést és automatikus első kísérletet jelentett. Amikor aztán a Farkasok támadói a pályára kerültek nem ismertek könyörületet. #21 Lenner Péter futásával, #89 Elek Ádám újabb elkapásával és #82 Baksa Ferenc 2 sikeres extra pontjával szünetig megduplázták az előnyt.


A 3. negyedben sem történt sok változás a játék képében. A védelem továbbra is magabiztosan állt a lábán. #3 Bencsics Márk negyedik TD passzát követően #9 Elek Dávid szerzett egy újabb 6 pontost, amit #7 Deák Balázs toldott meg további 2 ponttal. Az extra rúgáshoz hátraadott labdát felkapta és viszonylag zavartalanul befutott vele a célterületre. Ezzel 36:0-ra módosult az eredmény, életbe lépett a mercy rule (futóórával ment tovább a mérkőzés). A hátralévő időben mindkét csapat pályára küldte azokat, akik addig nem, vagy csak kevesebbet játszottak. #5 Gasparik Gergely átadásából #4 Docsa Márton szerzett TD-t, #82 Baksa Ferenc pedig ezúttal is pontosan célzott. ezután az Invaders-nek még sikerült kihasználnia a védelem pillanatnyi megingását és egy hosszú passz, majd egy még hosszabb futás után megszerezték a becsületpontjaikat. Extra rúgás helyett ők is trükkös játékkal próbálkoztak, de a labda kiesett az elkapójuk kezéből. Az óra pedig szép lassan lepörgött.


A védelemből ki kell emelni #6 Aaron Osborne-t, aki mindkét félidőben és #23 Hunka Norbertet, aki a második félidőben szerezte meg az ellenfél irányítójának átadását. A másik import játékosunk #95 Robert Oates sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a mérkőzést, de #53 Bicskei Dániel és #59 Miakich András nagyszerűen helyettesítették.
A Farkasok 4:4-es mutatóval a csoport 3. helyén zárták az alapszakaszt. Minden ellenfelüket sikerült egyszer legyőzniük és maguk mögé utasítottak két olyan csapatot (Vikings 2 és Invaders), akik évek óta ebben az osztályban játszanak. A szezon közbeni kettős terhelés és a sorozatos sérülések miatt ugyan nem sikerült rájátszást érő helyen befejezni az alapszakaszt (ehhez a csoport első két hely valamelyikén kellett volna végezni), de büszkék lehetnek a fiúk az elért eredményre. A 2016-os szezon tanulóévnek tökéletes volt, megismerték az ellenfeleket, a magyartól kissé eltérő játékvezetői felfogást. Jövőre meg lehet célozni a biztos rájátszást.


Pontszerzők:

Elek Ádám 2 TD

Elek Dávid 1 TD

Bartos Ferenc 1 TD

Docsa Márton 1 TD

Lenner Péter 1 TD

Baksa Ferenc 5 extra pont

Deák Balázs 2 pontos
Budapest Wolves vs. St. Pölten Invaders
43:6 (14:0 / 14:0 / 8:0 / 7:6)Írta: Szabó Attila

Képek: Koncz Dezső Nagylátószög

Kiadó felület 660x82