Hírlevél


Hírek


WLadiesVéget ért a szezon – Ezüstérmes a Wolves Ladies

kelemenakos - 2017.1.17. 9:30

Kiadó felület 660x82

Vasárnap reggel nyolckor a Wolves Ladies tagjai még bizakodva szálltak fel a buszra; tudták, hogy egy nehéz mérkőzés vár rájuk a tizenháromszoros bajnok Vienna Vikings Ladies ellen, de bátran tekintettek előre.

Véget ért a szezon – Ezüstérmes a Wolves Ladies

A pénzfeldobást a Vikings Ladies nyerte, de a második félidőre halasztották a választás jogát, így a mieink támadhattak először. Sajnos a szezon több korábbi mérkőzéshez hasonlóan most sem sikerült képességeikhez méltóan kezdeniük. A támadósorunk, kisebb hibák miatt többször puntolni kényszerült és a védelem sem állt össze még az elején. Ettől függetlenül az első negyedben sikerült pontok nélkül tartaniuk a Vikingeket.

A második negyed azonban maga volt a mészárszék, először egy hosszú drive végén megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd egy rosszul sikerült visszahordás után a Viking védőknek sikerült leszedniük a Farkasok irányítóját a saját endzone-jában, ezzel újabb két ponttal növelve előnyüket (9-0). A Farkasok kickoff-ja után rövid időn belül megszerezték második touchdownjukat is a Vikingek, megkoronázva egy sikeres extraponttal, majd a védelmük is folytatta munkáját és újabb safety-t csináltak (18-0). Mintha mindez nem lett volna elég, a félidő vége előtt sajnos még egyszer sikerült átgázolnia a Vikingeknek a Farkasok védelmén (25-0).


A második félidő a Farkasok kickoffjával vette kezdetét, és mint azt már a szezonban többször láthattuk egy teljesen más Farkas falka állt a pályára. A védelemnek többször sikerült puntolásra kényszerítenie a hazai csapatot, sőt néhányszor még a labdát is visszaszerezték. A Farkasok támadósora folyamatosan szerezte a first downokat, azonban sajnos a sok sérülés miatt, ami leginkább támadóegységet érintette, a harmadik negyed vége felé már futók nélkül maradtak, ez pedig korlátok közé szorította a játékukat. Maradt apasszjáték. Néhány sikeres passzal újabb first downokat szereztek a Farkasok, de sajnos a jó sorozatnak vége szakadt amikor az egyik hazai védő lehalászott egyet közülük. Így újból a védelem került fel a pályára. Ez azonban Marlyin Réka interceptionjének köszönhetően nem tartott sokáig. A passzokkal továbbra is szépen haladtak a Farkasok azonban a beszűkült játékopciók miatt a pontszerzés továbbra is elmaradt. A bécsi csapat viszont még 6 ponttal növelte az előnyét, beállítva ezzel a mérkőzés végeredményét (31-0).

Sajnos a döntő nem úgy sikerült a Farkasoknak, ahogy szerették volna, de a második hely megszerzése mutatja, hogy jó csapathoz méltóan zárták le az idei szezont a lányok. Nagyon sok új játékosuk volt idén, akik minden várakozáson felül teljesítettek a szezonban. Az ezüstérem megszerzése is megmutatja, hogy újra egy jó gárda verődött össze a lányoknál. Remélhetőleg a felkészítő edzéseken sikerül kijavítani az idei hibákat és még jobban összeszoknia a csapatnak, hogy 2017-ben már a dobogó legfelső fokán végezhessenek a bajnokságban.


Récsey Dávid (vezetőedző): „Nagy várakozás előzte meg a döntőt játékosok és edzők részéről is. Tudtuk, hogy nehéz lesz a sorozatban tizenháromszoros bajnok Vikings Ladies ellen, azonban az utolsó meccsek lendülete és a játékosok szezonban mutatott folyamatos fejlődése miatt minden adott volt egy szoros mérkőzéshez. Ahogy a szezonban több alkalommal most is gondot jelentett a mérkőzés elkezdése. Támadó részről most nem jöttek a yardok és első kísérletek, ebből kifolyólag a védelem is sokat volt a pályán, általában rossz alaphelyzetből indulva. Az első negyedet még sikerült így is 0-0-ra zárni, azonban a második negyedre a védelem is megingott több alkalommal, így egy-egy nagy játékkal és két safety-vel már 25-0 volt a félidő vége. A második félidő teljesen más képet mutatott, ahogy az már a szezonban többször is előfordult. A védelem egyetlen hosszú játékon kívül sorra megállította az ellenfelet, további labdákat szerzett, így csak 1 további TD-t engedve. A támadósor pedig szépen haladt végig a pályán, több alkalommal 60-70 yardos drive-okat vezetve. Sajnos a pontszerzés elmaradt, mert a red zone-ba jutva, a RB-k kiesése miatt, a beszűkült területen a kizárólag passzokra épülő támadásokat levédekezte a Vikings.

A szezon így ezüstéremmel ért véget, de úgy gondolom, hogy a sok új játékossal és sérülésekkel ez is elváráson felüli teljesítmény volt. Ki kell emelni, hogy ha megmarad az új játékosok fejlődésének üteme, a tapasztalt játékosok elszántsága, a csapategység és a küzdőszellem, akkor jövőre minden esélyünk meglesz a fényesebb éremre is!” 


Tóth Kriszta (WR, TE): „ A döntőt sajnos ismét erre a szezonra gyakran jellemző módon indítottuk. Az első félidőben a támadó csapatrészünk nem tudta hozni a yardokat, nem voltak first down-k, ami egyre jobban elkeserítette a játékosokat. A védelem az első negyedben szépen helyt állt, de az, hogy folyamatosan a pályán kellett lenniük, valamint látták, hogy a másik csapatrész nem halad előre, kezdte megtörni a védelmet is. Sajnos elvesztettünk kulcsfontosságú játékosokat a támadó egységben, ami még jobban nehezítette a helyzetünket. A második félidőben sikerült úgy pályára állnunk, ahogy az az utóbbi meccseken már megszokott volt. Az offense csapatrész többször is hosszú drive-okat produkált, viszont sajnos a pontszerzések elmaradtak. A defense a második félidőben remekül helyt állt, remek kiinduló helyzetet adva a támadó résznek. Összességében nem hiszem, hogy bárkinek is szomorkodnia kellene, hiszen egy nagyon szép helyet értünk el és nagyot küzdöttünk ezért az ezüstért. Nagyon sok újonccal kezdtünk, de mindenkin látom a lelkesedést, az akarást és úgy gondolom, ha ez a lendület nem hagy alább, akkor semmi akadálya, hogy a következő szezonban még nagyobb kupát hozzunk haza.”

Vienna Vikings Ladies vs. Budapest Wolves Ladies 31:0 (0:0 / 25:0 / 0:0 / 6:0)

Jobbulást a sérülteknek és mihamarabbi visszatérést a pályára!

Ladies_2016.jpg

Képek: Kövesdi István, Novák Csilla

Írta: Török Nikolett

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores