Hírlevél


Hírek


AFBÖ Youth & Ladies 2017 meeting

kelemenakos - 2017.1.17. 9:30

Kiadó felület 660x82

2016. november 26-án, szombaton a felnőtt és az U19 csapatunk vezetőedzője, Kovács István és az egyesülethez augusztusban visszatérő, azóta az U17-es csapat edzői stábját erősítő Sződy Ferenc Ausztriába látogatott, ahol az osztrák football szövetség (AFBÖ) 2017. évi utánpótlás- és női bajnokságokat előkészítő megbeszélésein vettek részt.

AFBÖ Youth & Ladies 2017 meeting

A gyűlés első részében az utánpótlást érintő kérdések megvitatására került sor. A  2016-os év szakmai összefoglalója, valamint a tagok beadványainak megtárgyalása és megszavazása után következett az általunk nagyon várt rész, a nevezés. Az U19-es korosztályban a Farkasok már hosszú évek óta stabil tagja az osztrák mezőnynek és U17-es korosztályban is már harmadik szezonunkat töltöttük el, utóbbi kettőben már 11 fős focit játszva. Már 2015. óta terveztük, hogy még jobban kibővítjük az Ausztriában játszó utánpótlás korosztályos csapataink számát, így a tavalyi megbeszéléshez hasonlóan idén is kérelmeztük a Wolves felvételét az U13-as és az U15-ös korosztály bajnokságaiba is. Bár az egy évvel ezelőtti megbeszélésen támogatták a kérelmünket a csapatok, egy későbbi szövetségi döntés értelmében sajnos mégsem vehettünk részt az U13-as és U15-ös korcsoportok küzdelmeiben 2016. folyamán. A hétvégi megbeszélésen a csapatok újfent támogatták a kérelmünket és azt javasolták a szövetség vezetésének, hogy támogassák a részvételünket. Így már csak a szövetség döntésén múlik, hogy a legkisebb Farkasokat is beengedik-e a bajnokságokba.

A nevezés során minden nagypályás korosztályba leadtuk a jelentkezésünket (U13, U15, U17, U19) és mindegyiknél 11 fős focira jeleztük az indulási szándékunkat.


Külön öröm számunkra, hogy csapatunk által kitaposott ösvényen más magyar csapat is megkezdheti útját, ugyanis az ülésen részt vett az Újpest Bulldogs is. 11 AFBÖ egyesülettel együtt mi is támogattuk a Bulldogs jelentkezését az osztrák utánpótlás bajnokságokba.


A délután második részében a 2017. évi női bajnoksággal kapcsolatos témákról zajlottak egyeztetések.

Néhány apróbb szabályváltoztatás mellett a következő főbb pontokban egyeztek meg a csapatok:

  • 6 csapat indul a 2017. évi osztrák női bajnokságban, Vienna Vikings, Danube Dragons, Schwaz Hammers, Telfs Patriots, Graz Giants és mellettük továbbra is egyedüli magyar és külföldi csapatként az idén ezüstérmes Farkaslányok

  • 9 fős rendszerben zajlanak a mérkőzések

  • 6 alapszakasz mérkőzés lesz, utána elődöntők, döntő

  • 2017. őszén kerül megrendezésre a bajnokság, a tavasz folyamán edzőmérkőzésekkel készülnek a csapatokKiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores