Hírlevél


Hírek


Bemutatjuk a Budapest Wolves Cheerleaders csapatát

Wolves - 2017.4.19. 12:29

Kiadó felület 660x82

Miért pont cheer? Hogyan változik a cheerleading helyzete hazánkban? Kik vagyunk mi, Budapest Wolves Cheerleaderek? A cikkből megtudhatod

Bemutatjuk a Budapest Wolves Cheerleaders csapatát

Miért pont cheer?

Cheerleadernek lenni az egyik legszuperebb dolog a világon, mint minden sport, ez is nagyon sokat ad az embernek. Cheerleaderként egy csapat részese lehetsz, ahol a tagok a barátaid, vagy inkább már a családtagjaid. Együtt fejlődünk és minden edzésen remekül szórakozunk a jó hangulatnak köszönhetően, ugyanakkor az akadályok leküzdésében is számíthatunk egymásra. Ez egy összetett sport, hiszen nem csak táncolunk, hanem akrobatikus elemeket is csinálunk, mint például az emelések és dobások, vagy különböző talajtorna elemek. Ezért nagyon fontos az összhang, a bizalom, az együttműködés és persze a megfelelő fizikai erőnlét. A sok tánc, nyújtás és erősítés javítja a tartásunkat és mozgásunkat, illetve hajlékonyságunkat, emellett jó fizikai erőnlétet nyújt.


Hogyan változik a cheerleading helyzete hazánkban?

Az igen fiatal sportnak számító cheerleading egyre nagyobb teret hódít Magyarországon is. Az elmúlt pár évben jelentősen megsokszorozódott a cheersportot űzők száma, így lassan természetessé válik, hogy minden egyetemnek legyen cheerleading csapata. A sportolók rendezvényeken és versenyeken is bemutathatják tudásukat, és számos kiemelt eseményre , így már az év sportfesztiváljára, a Dunai Regattára is meghívták a mosolygós cheerleaderek.

Az Euróba-bajnokság résztvevőinek már 2011 óta számolniuk kell a magyar csapatokkal, akik mind létszámban és jelentőségben is töretlenül gyarapodnak.

A csapatok összefogására, 2013-ban szükségessé vált a Magyar Cheer Szövetség megalapítása, ami tagja a European Cheer Union-nak (ECU) és az Internatinal Cheer Union-nak (ICU). Kiemelkedő siker volt a 2016-os orlandói világbajnokság, mert először vehettek részt magyar versenyzők ilyen rangos versenyen, és nagyszerűen szerepeltek. De aminek az egész cheersport világ együtt örülhetett, az hogy a NOB Végrehajtó Bizottsága ideiglenes olimpiai sportként ismerte el a cheerleadinget.


Kik vagyunk mi, Budapest Wolves Cheerleaderek?

A fellépések és versenyek alkalmával csinos ruhákban mindig mosolygósan szórakoztatjuk a közönséget és buzdítjuk a csapatot, így hozzájárulva a sportesemények még motiválóbb hangulatához. Mentális szempontból is sokat segít ez a sport, hiszen nagyközönség előtt kell előadni a betanult produkciót leküzdve ezzel az esetleges lámpalázat. Az ezzel szerzett magabiztosságot az élet más területein is kamatoztathatjuk. A cheerleading egy biztos pont lehet az ember életében, amibe mindig kapaszkodhat, mert lelkileg is támogatjuk egymást és felvidítjuk azt, akinek éppen rosszabb kedve van. Cheerleadernek lenni több, mint egy egészséges testedzést folytatni, mert egy csapatnak a részese vagy és csodálatos élményekkel gazdagodhatsz.


Mik a céljaink?

A Budapest Wolves Cheerleaderek célja, hogy egy fenntartható fejlődésben legyenek önmagukkal és a fejlődésben lévő cheersporttal összehangban. A tavaszi szezonban két országos bajnokságon, számtalan sportrendezvényen, meccsen és fellépésen fogjuk összemérni a  tudásunkat a sporttársakkal és lényegében önmagunkkal.

Célunk az, hogy a csapat folyamatosan fejlődjön, egyre magasabb és magasabb színvonalú gyakorlatokat mutathasson be, tovább emelve a hazai cheersport népszerűségét.

Aki pedig a Budapest Wolves Cheerleaders csapatot irányítja:


Oláh Petraszakosztályvezetője és edzője, az ELTE Cheer Team versenyzője, a magyar válogatott All Girl Team kerettagja, Szent István Egyetem testnevelő tanára, iskolapszichológus.
Végzettsége: sportoktató, pszichológus.
Sportmúlt: Tíz év fit-kid, két év szertorna, öt év cheerleading.

Ha csatlakoznál a cheerleader csapathoz, írj a Petrának!

képek: Elte Onlineinvisible.hu

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores