Hírlevél


Hírek


W1Budapest Wolves vs Troy Rice

Wolves - 2017.8.29. 10:19

Kiadó felület 660x82

Vasárnap a rossz idő ellenére is szép számú nézőközönség gyűlt össze az Elmű Sporttelep fedett lelátóján, hogy szemtanúja lehessen a Budapest Wolves első hazai HFL küzdelmének.

Budapest Wolves vs Troy Rice

Nem is akárki volt az ellenfél, ugyanis a fővárosiak a regnáló Magyar bajnokot, a Miskolc Steelers-t fogadták.


A képen Troy Rice (#1) vetődik a labdáért. (Köszönet a képért: KGBphoto)

Az érme feldobást követően, déli harangszóval a háttérben Baksa a levegőbe rúgta a labdát ügyelve, hogy a nehogy a tavalyi HFL arany sorsát eldöntő Troy Rice kezébe landoljon a játékszer. Sajnos így sem sikerült sokáig távoltartani a Miskolciak „mindenesétől” a labdát és ha már nála volt be is futott vele az endzoneba. Az Extra pontot Sivatkó Gábor értéksítette. A mérkőzés kezdése után 1,5 perccel Wolves vs Steelers 0-7. A korai pontszerzésre nem jött hazai válasz, így az újabb támadásukból, a vendégek már 0-14-re növelhették az előnyüket. Miakich Gábornak időt kellett kérni és rendet rakni a fejekben, mert a Miskolc megállíthatatlan tűnt a labda mindkét oldalán. Kovács István szavai is hasznosnak bizonyultak a pálya szélén és Bencsicsék egy kiválóan felépített drive-ot követően, egy Elek Ádám elkapással 7 -14-re csökkentették a távolságot. Ezt követően a védelemnek is sikerült 3&outra kényszeríteni Jordanéket, így már az egyenlítésért támadhattunk. Lenner Péter ismét nagyot küzdött, de a Eaton Demetrius Lamar vezette magyar-ukrán front-seven és a vizes talaj hazai a futásokat hamar rövidre zárta. A rövid passzok és futások után a támadóink újra belenyúltak a bűvészkalapba és egy trükkös játékot (flea flickert) bemutatva, Gecser Máté elkapott touchdown-jával kiegyenlítettek. Baksa Ferenc extrái is rendben berepültek így az állás 14-14. Jöhettek a miskolciak, akik szépen haladtak, Eaton futóként is feltűnt és kitaposott jó pár first downt a csapatának, viszont az egész mérkőzésen passzaival és futásaival is brillírozó Vasyl Jordan hibázott és eladta a labdát. Madarassy Richárd lopta le a levegőből a lasztit és meg sem állt vele a félpályáig. Innen indulhattak hát a Farkasok a vezetés megszerzéséért, ami sikerült is az aranylábú Baksa Ferenc 31 yardos field goaljának köszönhetően. 17-14. Nem tarthatott sokáig az öröm, Anthony Jerome Benson gondolta úgy, hogy bemutatkozik egy TD-vel azoknak, akik nem ismernék a nevét.17-21. Két perces figyelmeztetésen belül járt már a félidő, sokan egy gyors Wolves kontrára számítottak, de ezt egy eladott labda és egy félpályányi Troy Rice visszanyargalás megakadályozta. Sajnos a red zoneba került Jordanéket már nem sikerült megállítani, így 17-28- as állással mehettek a csapatok a félidei szünetre.

Gecser Máté (#10) és Bartos Ferenc (#13) öröme az egyenlítést követően.

Azt gondolhattuk, hogy az első félidőnél balszerencsésebben nem kezdhetjük a másodikat. Troy Rice szerint de, és hihetetlen sebességgel megérkezve kiütötte Lenner kezéből a labdát, átadva magának a lehetőséget arra, hogy újabb TD-t szerezhessen támadó oldalon. 17-35. Ezt követően mindkét oldalon hibák követték egymást. Pozitívum, hogy a védelemnek sikerült kivédekezni a miskolci támadásokat, a meccs végéig megőrizve az esélyt az egyenlítésre. Elek Ádám még egy elkapással szépíteni tudott, az extra pont azonban nem sikerült, így lett 23-35 a végeredményt.

A mérkőzést látva elmondható, hogy bár lehetett látni rendkívül szép megmozdulásokat mind offense mind defense oldalon, sajnos nem sikerült ezt a lendületet konstansan végig vinni a meccsen és elég volt pár megingás, néhány hiba, amit a címvédésre esélyes Steelers kegyetlenül kihasznált. Troy Ricera egyelőre nincs ellenszer, de az egész miskolci csapatot nézve nehéz lenne gyenge láncszemeket találni.

HFL csapatunk gyorsan maga mögött hagyja a hétvégi eseményeket, már a Cowbells elleni fővárosi rangadóra készül, ahol ismét egy erős védelemmel kell majd szembenézniük.

A teljes mérkőzés megtekinthető ITT

írta: Gerber Zsolt
Képek: JakabA-ChallengePhoto, Krauss Gabi
További galériák: Péter Bratincsák, HJG

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores