Hírlevél


Hírek


Hogyan lettem Farkas - interjú Gyulafalvi Mátéval

Wolves - 2019.3.1. 7:53

Kiadó felület 660x82

Gyufa már aktív játékosként csatlakozott a Falkába a 2018-as szezonban. Ismerjétek meg az Ő történetét Div2-ből a HFL aranyig.

Hogyan lettem Farkas - interjú Gyulafalvi Mátéval

Kérlek mesélj magadról egy kicsit

A focit körülbelül 6 éve kezdtem, még általános iskolás koromban a Dabas Sparksnál. Akkoriban a testalkatom még nem volt meg hozzá, de ettől függetlenül beleszerettem a sportba. Az előtt is volt már sport az életemben, sok sportágat kipróbáltam, a kézilabdát, kosárlabdát, focit, stb., de az amerikai foci fogott meg a legjobban. Jelenleg a Szent István Egyetem Építészmérnöki karán vagyok hallgató.


Mi volt az oka a csapatváltásnak?

A csapatváltásomnak több oka is volt. Az egyik, hogy szerettem volna kipróbálni magam magasabb osztályban, mivel a Dabas Div2-ben indult. Ez sikerült is így, hogy bekerültem a HFL keretbe és ez volt az első HFL szezonom. A másik oka pedig az volt, hogy Budapestre jöttem tanulni és emiatt szerettem volna keresni egy pesti csapatot.


Miért pont a Wolves?

Már régóta szimpatikus volt nekem ez a csapat, ahogyan szerepeltek az U19-es bajnokságban. Ami viszont megerősítette a döntésemet, az az egyik nyári MAFSZ által szervezett U19-es válogató tábor volt, ott Merucza Attila volt a DL edzőm, akinek nagyon tetszettek az edzései, a feladatai, sok új és hasznos technikát mutatott ami nagyon tetszett. Így mikor Budapestre költöztem nem volt kérdés, hogy kipróbálom magam.

 
Gyufa #93-as mezben, a Dunaújváros Gorillaz elleni találkozón.

Miben mások az edzések korábbi csapatodhoz képest?

Az tetszik leginkább, hogy nagy az edzés látogatottság, tudunk hasznosan edzeni. Minden pozíciónak megvan a saját, jól képzett pozíció edzője, ezáltal minden edzésen tudtam új dolgokat, technikákat tanulni, amiket azelőtt nem ismertem. Nagyon színvonalasak az edzések, így nagyon sokat tudtam fejlődni az első szezonom alatt is.


Mit vártál magadtól, amit a Farkasoknál sikerült elérni?

Elsősorban a célom az az volt, hogy fejlődjek, de persze az is célom volt hogy egyszer egy HFL érmet is szerezzek. Hogy ez már az első évben sikerülni fog, arról akkor még csak álmodtam, de mára valósággá vált.


Milyen érzés volt a HFL döntőn játszani a Szuszában?

Nagyon jó, igazából felfoghatatlan. Az előző évben még a Divizó II-ben játszottam. Már annak is nagyon örültem, hogy sikerült bekerülnöm a HFL keretbe. Jó érzés volt első HFL szezonomban egy döntőn játszani.


Gyufa a bajnok DL csapattársakkal

Miért ajánlod a Farkasokat másoknak?

Azért mert nagyon jó az edzői stáb, nagyon profik és sokat lehet fejlődni. Mindemellett nagyon jó közösségbe kerültem. Eleinte féltem, hogy nehéz lesz beilleszkedni, de mindenki nagyon kedves és segítőkész, így gyorsan beilleszkedtem, úgy érzem. Szóval ha szeretne valaki egy jó közösségbe kerülni és sokat fejlődni edzéseken, annak csak ajánlani tudom a Farkasokat.


Ahogy Gyufának megvolt a lehetősége, úgy neked is megvan. 

Gyere és játssz a Falkában!


Nyílt edzés aktív játékosoknak


Próbáld ki ha kezdő vagy


Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores