Hírlevél


Hírek


Körmöczy Gergő felállt a TV és a Madden elől és lejött egy tryoutra

Wolves - 2019.3.1. 7:53

Kiadó felület 660x82

Kevés olyan egyesület van, ahol már az edzésen olyanokkal játszhatsz, akik előző nap győzelmet érő elkapást gyűjtöttek be, vagy tacklet csináltak egy válogatott mérkőzésen.

Körmöczy Gergő felállt a TV és a Madden elől és lejött egy tryoutra

Kérlek mesélj magadról egy kicsit.
26 éves vagyok, kiskoromtól kezdve sportoltam valamit. Először karate, később ju-jitsu. A csapatsportok közül szinte mindent kipróbáltam, de a labdarúgáson kívül nem igazán tudtam megragadni egyiknél sem.  Az amerikai focival is próbálkoztam egyszer egy másik klubnál, de akkor nem rántott be és a fizikumomat sem tartottam megfelelőnek. A civil életben weboldalakat és vállalatirányítási rendszereket tervezek, illetve fejlesztek.

Miként találkoztál először az amerikai focival?
Erre már nem emlékszem pontosan, de Aaron Rodgers akkoriban még padozott Brett Favre mögött. 

Körmöczy Gergő Wolves edzésen

Hogyan jutottál el a Farkasokhoz? 
Céltudatosan olyan csapatot kerestem, ahol széles a perspektíva és relatív hamar játék lehetőséghez juthat az ember, ugyanakkor megfelelő munkával a legfelső szinten is játszhat. Mivel a Wolves rendelkezik második csapattal a HFL kerete mellett, így ez adott volt. Pont akkoriban jött velem szembe a Facebookon, hogy egy kezdeményezésnek hála bárki részt vehet tryout, vagyis nyílt edzéseken több héten keresztül. Ezt egyértelmű jelnek vettem szóval el is mentem mindegyikre.

Akkor még nem tudtam, hogy azok a játékosok, akik ebben részt vettek és akiktől el lehetett sajátítani az amerikai foci alapjait, válogatottak, azaz a legmagasabb szinten futballoznak. Ezúton is külön köszönöm Ágota Balunak, Elek Ádámnak, Madarassy Ricsinek.  

Nyáron már táborozni is voltál a csapattal. Hogy érezted magad? 
26 évesen csatlakoztam, így aztán bőven volt mit bepótolni. Szerencsére az edzőkre ebben is tudtam számítani és részt vehettem az összes utánpótlás edzésen és persze az edzőtáborba is elmehettem, amit köszönök Kovács Istvánnak és Sződy Ferencnek.

Fizikailag elég megterhelő volt számomra hirtelen, de rengeteget lehetett tanulni magáról a sportról és arról, ami körül veszi. A tábori szobában kialakult társasággal azóta is szombatonként összeülünk egy kis virtuális focira.


Breitner Márton, Wallner Olivér, Tóth Levente, Körmöczy Gergő, Horváth Bendegúz (balról, jobbra)

Mi az, ami először nehéz volt, de most, hogy már itt vagy nem az?
A játékok, vagyis a playek. Mivel a védelemben játszom, az alapvető zónák elsajátítása és a bonyolultabb drillek nehezebben mentek, de a sok gyakorlásnak és támogatásnak, amit az edzéseken kaptam meg lett az eredménye, így ezek már ritkán okoznak gondot.

Mit tanácsolsz azoknak, akik még gondolkodnak, hogy lejöjjenek a tryoutra
Azt, hogy mindenképp jöjjenek el egy edzésre és adjanak esélyt maguknak. Tapasztalataim alapján még hozzátenném, hogy ha élvezik a játékot, semmiképpen ne adják fel az esetleges első nehézségeknél.


Ahogy Gergőnek megvolt a lehetősége, úgy most neked is megvan. 

Gyere és játssz a Falkában!


Nyílt edzés aktív játékosoknak

Próbáld ki ha kezdő vagy és regisztrálj 

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores