Hírlevél


Hírek


WU19Utánpótlás csapatok a 2019-es fináléban

Wolves - 2020.1.31. 9:14

Kiadó felület 660x82

Nagyszerűen sikerült az őszi szezon a Wolves utánpótlás csapatai számára, hiszen az U15, U17 illetve az U19 csapatrész is döntőbe jutott, így a bajnoki cím megszerzéséért küzdhetnek meg.

Utánpótlás csapatok a 2019-es fináléban

Megemlítendő, hogy minden csapatrész megújult- ám többéves edzői tapasztalattal rendelkező- edzői stábbal állt fel, így ez külön kihívást jelentett, de ahogy az eredmények is mutatják, sikeres volt az együttműködés. Ahogy ők fogalmaztak „sikerült felnőni a Wolves hagyományhoz”.
Így az érdem természetesen az edzőké is, akiket arra kértünk, osszanak meg néhány gondolatot a szezonról és a srácok teljesítményéről.

2019-es U15 csapatunk
2019-es U15 csapatunk (fotó: Kardos Gábor)

Bánhegyi Anna , azaz „Texas” az U15 és U17 vezetőedzője és offensive koordinátora elmondta, hogy rengeteget dolgozott a csapat a tavaszi alapozó időszakban és ez meglátszik a fizikális és technikai felkészültségükön is. A játékosok akár oda-vissza játszva is bírják a terhelést, és ami a legfontosabb, hogy egy-egy hiba után mindig fel tudnak állni és mentálisan is erős a csapat. Texas azt szereti a legjobban, hogy legalább annyira szeretik ezt a játékot a srácok, mint ő. Ilyen közegben öröm létezni. Persze a legnagyobb kihívás még csak most jön, de az eddigi teljesítménnyel nagyon meg van elégedve. Mindegyik meccsen voltak kiemelkedő pillanatok, de U17-ben a legelső meccs megemlítendő (az Enthroners ellen) ahol idegenben mindössze 15 játékossal és frissen összeállt edzői stábbal a negyedik negyedben fordított a csapat. Texas ott érezte először mennyire jól összeállt ez a kis csapat. U15-ben pedig az a bizonyos utolsó másodperces “Hail Mary” passzjátékkal megnyert újpesti mérkőzés volt eddig a legnagyobb élmény, fordulatos meccsen győzték le a nagy riválist, igazi csapatjátékkal. A döntőben mindkét meccsen kemény, de sportszerű játékot vár és azt, hogy továbbra is farkasokhoz méltó módon szerepeljenek a fiúk- igazi csapatként, együtt, egymásért.

2019-es U17 csapatunk
2019-es U17 csapatunk (fotó: Kardos Gábor)

Kovács Ádám József „Kovi” defensive koordinátor szerint a veretlen alapszakasz magáért beszél. A srácok kitettek magukért, többen több pozíción is helytálltak a mérkőzések során. A játékunkban ugyan több hiba is volt,-különösen az utolsó fordulóban-, de összességében Kovi elégedett a játékukkal, főképp annak fényében, hogy mérkőzéseken képesek voltak a fontos momentumokban is jó teljesítményt nyújtani. A hibákon pedig folyamatosan dolgoznak, hogy a döntőkön a legjobb formájukat mutathassák meg. Ami különösen előremutató, hogy számos fiatal játékos mutatott kiváló teljesítményt- akár felsőbb korosztályban is- ezek alapján továbbiakban is fontos tényező marad a Wolves utánpótlás. Emlékezetes az Újpest Bulldogs elleni rangadó, mivel a két csapat közt elég komoly rivalizálás alakult ki, nem volt hát kérdés, hogy parázs mérkőzésre van kilátás. A meccs nagyon szoros volt végig, az Újpest 10 másodperccel a vége előtt szerezte meg a vezetést, de a fiúk bebizonyították az utolsó play-ben, hogy soha nem szabad feladni és az utolsó sípszóig kell játszani; már csere irányítónk Földvári Krisztián szerepelt Huwiler Thomas helyett. A felívelt labdát Fullajtár-Horváth Gergő kapta el, aki Sinka Márton kulcsblokkja után meg sem állt az endzone-ig. 
A döntőben természetesen a győzelem a cél, szoros összecsapást várható a két csapat alapszakaszbeli mérkőzéséhez hasonlóan. Kovi mindkét korosztálytól, kemény és tiszta játékot vár és azt az ellentmondást nem tűrő attitűdöt, ami korábban is jellemző volt, így nem lehet gond a döntőben sem. 

2019-es U19 csapatunk
2019-es U19 csapatunk (fotó: Kenyeressy Kálmán)


Merucza Attila, az U19 vezetőedzője, valamint defensive koordinátora, elégedett a csapat teljesítményével. Elmondása szerint a játékosok túlnyomó többsége maximálisan sportemberhez méltó hozzáállást tanúsított végig a szezon során. A legbüszkébb arra, hogy a játékosaink hátrányban, előnyben, vagy nagyon nagy előnyben is a maximumot adják, és ha az állás már engedné, akkor sem lazsálnak, a legjobb tudásuk szerint elvégzik a dolgukat a mérkőzések bármely szakaszában. Így természetesen a döntőben is azt várja, hogy teljes erőbedobással fognak küzdeni a fiúk, ahogy a szezon során is tették. 

Darvas Róbert, az U19 offensive koordinátora is maximálisan elégedett a csapat teljesítményével és munkamoráljával. Robi szerint az összes játékos minden szituációban a legjobbat akarta mutatni, és nem engedtek le egy percre sem. A csapat tele van győzelemre éhes és tehetséges játékosokkal, akiktől a döntőben is egy kemény, sportszerű küzdelmet- és természetesen győzelmet vár.

Mindkét U19-es edző számára kisebb csalódást okozott, hogy volt olyan csapat, akit létszámproblémák miatt kizártak a bajnokságból, ezért ez a meccs sajnos elmaradt, így a Wolves nem tudta megmutatni a tudását és a kemény edzésmunka eredményét.

A Wolvesnak tehát mozgalmas hétvégéje lesz, mivel az U17-es csapatért szombaton (nov. 9.), míg az U15-ös, csapatért vasárnap (nov.10.) izgulhatunk- az esemény részletei a Facebook-on megtalálhatóak. 
Az U19-es derbi pedig november 17-én kerül megrendezésre Debrecenben.

írta: Péter Laura
Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores