Hírlevél


Hírek


W1Farkas sikert hozott a fővárosi rangadó

Wolves - 2021.6.9. 8:00

Kiadó felület 660x82

30-13-ra győzött a Budapest Wolves a Budapest Cowbells ellen, ezzel jó helyzetből várhatja a HFL alapszakaszának utolsó fordulóját

Farkas sikert hozott a fővárosi rangadó

Abban a tudatban lépett pályára a Farkas Falka a Cowbells elleni fővárosi rangadón, hogy egy esetleges vereség esetén idő előtt véget érhet a szezon. Apróbb hibák jellemezték az első drive-okat Offense részről, hiszen két labdavesztéssel indult a találkozó. Az első támadássorozat alkalmával downokkal adtuk át a labdát a vendégeknek, majd Bencsics Márk passzát a Cowbells Linebackere, Saliga Norbert húzta le.

Labdaszerzésre labdaszerzéssel válaszolt a Wolves Defense. Egy screen passzal próbálkoztak a vendégek, amit Roják Richárd nem tudott összeszedni, az így szabaddá vált labdára pedig Kozma Bálint vetődött rá. A jó mezőnypozíciót végül nem sikerült kihasználni, de Horváth Balázs Field Goal kísérlete után megszülettek a találkozó első pontjai.

Kozma Bálint
Kozma Bálint 2 labdaszerzésben is kulcsszerepet vállalt.

Egy-egy rosszul sikerült drive után magára talált a Cowbells Offense. Egy play után történő sportszerűtlen viselkedésnek köszönhetően először léptek át a Wolves térfelére, majd az első játékból Váry Mészároshoz passzolt, aki az elkapás után lerázta magáról a védőket és megszerezte a mérkőzés első Touchdown-ját.

Ismételten pozíciós harc következett, amiből ezúttal a Farkasok jöttek ki jobban, a Cowbells térfeléről indulhattak Bencsicsék. Gecser remekül verte meg az emberét, a felé érkező labda viszont egy kicsivel rövidebb lett a kelleténél, a jól olvasó Golita Zoltán kezébe hullott, aki meg sem állt az End Zone-ig. A pontszerzést végül visszavonták egy szabálytalanság miatt, a labda viszont visszakerült a Cowbellshez.

Fordulatok nélkül viszont nem is beszélhetnénk budapesti rangadóról. Kozma Bálint újfent megvillant, ezúttal Váry Tamás kezéből ütötte ki a labdát, amit David Casarrubias szedett össze, újabb esélyt adva a támadóknak. A fordítás nem sikerült, Varga Pétert viszont elveszítettük az Offenseből, aki sérülés miatt nem tudta folytatni a mérkőzést.

A vezetés megszerzésére így sem kellett sokat várni, Bicskei Dániel mutatott be tökéletes védőmunkát Váry passza után, megszerezve a mérkőzés első Wolves Touchdown-ját. A félidőből viszont még hátra volt 1:38 és a Cowbells Offense következett. Váry Tamás a pálya közepén találta meg Boros Lászlót, majd egy kései ütést is elszenvedett, így hamar a Red Zone-ban találta magát a vendégek támadósora. Itt Váry ismételten Boroshoz passzolt, ennek pedig egy Touchdown lett az eredménye. Fóra Kamilló extrája ugyan kimaradt, de így is vendég vezetéssel zárult a félidő.

A második félidőben még egy fokkal magasabb szintre kapcsolt a védelem és a támadóknak is sikerült összeszedniük magukat. Egy Cowbells 3 and out után Czirók Márton villant meg, aki több védőt is lerázva magáról punt return Touchdown-t szerzett, ezt a remek megmozdulást azonban érvénytelenítették a játékvezetők egy „block in the back” szabálytalanság miatt. A támadóknak nem szegte kedvét a visszafújt hatpontos, egy remekül felépített drive végén Bencsics passzolt Czirókhoz, aki kihasználta magasságbeli fölényét és védőjével a nyakában kapta el a labdát, ismételten megszerezve a vezetést. 

Czirók Márton
Czirók Márton első TD-je, volt csapata ellen

Szépen lassan sikerült felőrölni a vendégek támadósorát, akik a második félidőben már nem voltak képesek pontokat feltenni a táblára. Nem úgy a Farkasok támadói, akik Czirók második elkapott Touchdown-jával, majd Bartos Ferenc sikeres 2 pontos kísérletével kettő labdabirtoklásnyi előnyre tettek szert.

Az ezt követő támadássorozatban Váry ismételten eladta a labdát, David Richardson szezonbeli első Interception-jét szerezte. First down nélkül is pontokat tudott feltenni a táblára a Wolves, Horváth Balázs 37 yardos mezőnygóljával pedig beállította a 30-13-as végeredményt.

Sajnos a mérkőzésen mexikói játékos-edzőnk David Casarrubias a negyedik negyedében súlyos lábsérülést szenvedett melynek folyományaként műtétre szorul. David a 2021-es HFL szezon további részében nem fog már pályára lépni Wolves mezben. Ezúton kívánunk gyors felépülést neki. 

A mérkőzés interjúkkal tarkított HFL TV-s összefoglalója:


Ezzel a győzelemmel biztosítottuk a részvételünket a középszakaszban. Az alapszakasz záró fordulójában az eddig veretlen Fehérvár Enthronershez látogatunk. Az alábbi módokon alakulhat még az utolsó fordulót követően a középszakasz mezőnye:

Forrás: hungarianfootball

írta: Balizs Benedek
fotók: Kardos Gábor
Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores