Hírlevél


Hírek


W2A Pécs sem tudta megállítani a W2-t

Wolves - 2021.8.4. 10:50

Kiadó felület 660x82

23-16-ra nyert a Budapest Wolves 2 a Pécs Legioners ellen május 29-én a nyugati csoport rangadóján, megerősítve ezzel vezető pozícióját az élen.

A Pécs sem tudta megállítani a W2-t

Nem indult könnyen a mérkőzés a W2 számára, hiszen hiába az Offensé volt az első drive, még egy first downt sem sikerült összehozni, így puntra kényszerült a csapat. Az első negyedben a pozíciós harcot egyértelműen a hazaiak nyerték, hiszen szinte végig a Wolves térfelén zajlott a játék. A Legioners védelme még egy Fumblet is szerzett, miután Tóth Levente kezéből kiütötték a labdát, pontokat azonban ez a megmozdulás sem ért számukra.

A második negyedre összeszedték magukat a Farkasok támadói és először sikerült átlépni az ellenfél térfelére. Az első pontokat Ducza Bálint tette fel az eredményjelzőre, aki 3 yardos Touchdown elkapással szerezte meg a vezetést csapatunk számára.

A Defense folytatta dominanciáját, hiszen nemhogy pontokat nem engedett a pécsieknek, még egy Interceptiont is szereztek Marciano Rodrigues révén, aki a levegőben úszva kapta el a labdát. 

Marciano Rodrigues  IC


Kezdte átvenni az irányítást a Wolves, a passzok és a futások is jól működtek, magabiztosan haladtak a támadók. A driveot végül egy labdavesztés zárta le egy rossz handoffot követően Szilágyi Sándor kezéből pattant ki a játékszer, így a Pécs labdát szerzett a saját 5 yardosán belül.

Szorongatott helyzetben megremegett a Legioners Offense, szintén egy rossz handoff után a hazaiak irányítója a célterületükön belül tudott csak ráfeküdni a labdára, így egy Safetyvel már 9-0-ra vezetett a W2 és két labdabirtoklásnyi előny birtokában vonulhattak félidőre.

A második játékrészt is a Farkasok kezdték jobban, a védelem ismét labdát szerzett Rodriguesnek köszönhetően, ezzel jó mezőnypozíciót biztosítva a támadóknak. Egy Defensive Pass Interferencenek köszönhetően sikerült is eljutni Field Goal távolságba, Hegedűs Máté rúgását azonban blokkolta a pécsi Special Team.

Nem maradt pont nélkül a harmadik negyedben sem a Wolves Offense, Steiner Boldizsár két elkapással készítette elő a terepet Marczi Máté számára, aki megszerezte szezonbeli első hatpontosát. Hegedűs rúgása után már 16 pontos vezetésnek örülhettek a Farkasok szurkolói.

Marczi Máté


A Legioners felszívta magát a folytatásra, egy nagyszerű kickoff returnel kezdték meg a felzárkózást, kiváló mezőnypozíciót biztosítva támadósoruknak. A drive végén egy QB Dive, valamint egy sikeres két pontos kísérlet azt jelentette, hogy egyetlen labdabirtoklásnyira olvadt a Wolves előnye.

Hiába a védelem remeklése, akik Homoki Balázs remek megmozdulása után harmadszorra is Interceptiont szereztek, a támadók nem tudtak élni a jó mezőnypozícióval, downokkal adták át a labdabirtoklás jogát a Pécsnek. A Legioners egy közel 50 yardos Baranyai Péter futás után 16-14-re zárkózott fel és egy sikeres kétpontos kísérletre voltak az egyenlítéstől. A pontszerzést ismételten Baranyai vállalta magára, aki egy középső futás után egalizált.

A szezon eddigi legnehezebb driveja várt a Tóth Levente vezette Wolves támadósorra. Az irányító többször is lábon szerzett yardokat, majd egy hajszálpontos passzt ívelt be a pálya közepére Steiner Boldizsárnak, ezzel pedig 10 yardon belülre került az Offense. A győzelmet érő elkapást végül a korábban Wide Receivert játszó Széles Bálint jegyezte.

A mérkőzés legszebb jelenetei: 

23-16-os sikerének köszönhetően és mivel a Kaposvár – Taszár Hornets visszalépett a bajnokságtól, így kényelmes helyzetből várhatja a folytatást a Wolves 2. A jelenlegi 4-0 mutatóval biztossá vált, hogy első kiemeltként jutottak be az elődöntőbe.

Persze június 13-én nem dőlhetnek hátra a Fehérvár Enthroners ellen, hiszen a tökéletes alapszakasz mutató még hátravan és fontos, hogy gyakorolják a mert a bajnokság Keleti csoportjában erős ellenfélre lehet számítani.

Az utolsó alapszakasz mérkőzés Facebook eseménye, online streamje  (https://youtu.be/K4ckTd3cp4A) már elérhető

írta: Balizs Benedek
képek: Kardos Gábor

Kiadó felület 660x82


Fehérvár Enthroners
Budapest Wolves

Fehérvár Enthroners Budapest Wolves
Időpont: 2022.7.16. 18:00
Helyszín: Hidegkuti Nándor Stadion
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores