Hírlevél


Hírek


W1Döntőben a Farkasok

Wolves - 2021.7.13. 22:38

Kiadó felület 660x82

25-7-re nyert a Budapest Wolves június 19-én a Győr Sharks ellen, így bejutott a XV. Maker’s Mark Hungarian Bowlba.

Döntőben a Farkasok

Nem kisebb tétje volt a Wolves-Sharks meccsnek, mint a HFL döntőbe kerülés. Az alapszakaszban a két csapat összecsapását a győriek nyerték 35-28-ra, így aki ezt a mérkőzést megnyeri az lesz közelebb a döntőhöz. Ha a Farkasok hét pontos győzelmet aratnak, akkor biztos részvevői döntőnek, míg 6 pontos gyözelem esetén is van esélyük, hiszen csak egy Fehérvár elleni győzelem kell a továbbjutáshoz. A Cápáknak kell a győzelem különben a Enthroners kezébe kerül a sorsuk. Ennek fényében kezdte meg a Wolves a találkozót, az első drive-ban remekül haladt a támadósor Danku Dávid futásai révén, néhány játékra volt csak szükség, hogy átlépjenek a vendégek térfelére. A végállomást a Red Zone határa jelentette, Darrell Tate Fumble-je után a Győr labdát szerzett.

A Farkasok támadósora mutatott némi mezőnyfölényt az első negyedben, hiszen sikerült 5 yardon belülre is eljutni Bencsics Márkéknak, ám a Sharks védelme negyedikre is meg tudta állítani őket, így továbbra is várni kellett a mérkőzés első pontszerző akciójára.

A Győr saját 2 yardos vonaláról kezdhette meg támadását, elég hosszú pálya állt a Chris Jeffrey vezette Offense előtt, de sikerült kijönniük a szorongatott helyzetből. A félpályához érve hosszú passzal próbálkozott a vendégek irányítója, akihez hiába ért oda Hegedűs Bálint, hajszálpontos átadást osztott ki Andres Fernandesnek, ezzel pedig vezetést szerzett a Sharks.

A félidőből mindössze 27 másodperc volt vissza, de Darrell Tate remek visszahordása, valamint a 2 győri szabálytalanság azt jelentette, hogy 13 másodperce marad a Wolves Offensenek pontokat feltenni a táblára. Bencsics egy comeback útvonalon találta meg Bartos Ferencet, aki az elkapás után még be tudott dőlni az End Zoneba. Horváth Balázs sikeres extra pontjával 7-7-es félidei eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Bartos Ferenc öröme idei első Touchdown-ja után

Bartos Ferenc öröme idei első Touchdown-ja után

A második játékrészt ugyan a győriek kezdték, de újabb pontokat nem tudtak a táblára feltenni, azt azonban elérték, hogy a Wolves a saját 2 yardos vonaláról kezdhesse meg a támadását. Ami ment a vendég Offensenek, azt Bencsicsék is összehozták, a 98 yardos drive végén Danku futott Touchdown-t, megszerezve ezzel a vezetést. A kétpontos kísérletnél szintén futást hívott Kovács István, amit elsőre megállított a Sharks Defense, ám Danku három védő szorításában még előre tudta passzolni a labdát Szatlmayer Richárdnak, így a sikeres kísérlet után 15-7-re átvettük a vezetést.

A védelem a legfontosabb pillanatban lépett elő. Jól indult ugyan a vendégek drive-ja, de sikerült labdát szerezni, Chris Jeffrey passzát David Richardson húzta le. Danku ismét megvillant, egy screen passz után cikázott végig a Sharks védelmen, 82 yardos Touchdown-t szerezve. Horváth extra pontját követően 22-7-re növelte előnyét a csapat.


A mérkőzés legértékesebb játékosa Danku Dávid lett

A mérkőzés legértékesebb játékosa Danku Dávid lett

A Győr a hátralévő időben már nem tudott pontokat szerezni, Horváth Balázs viszont még értékesített egy Field Goal-t, ezzel kialakítva a 25-7-es végeredményt.

Az utolsó fordulóban esedékes Fehérvár elleni mérkőzés a két csapat megállapodásának értelmében nem kerül lejátszásra, így legközelebb július 10-én, a XV. Maker’s Mark Hungarian Bowlon lép pályára a csapat a székesfehérvári First Fielden, ahol az alapszakasz győztes Fehérvár Enthroners lesz az ellenfél. 

írta: Balizs Benedek
képek: Kardos Gábor

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores