Hírlevél


Hírek


W1Bajnok a Budapest Wolves

Wolves - 2022.1.26. 0:30

Kiadó felület 660x82

A XV. Maker’s Mark Hungarian Bowl-t 18-7-re a Budapest Wolves nyerte meg a Fehérvár Enthroners ellen a székesfehérvári First Fielden, megszerezve ezzel a csapat 8. magyar bajnoki címét.

Bajnok a Budapest Wolves

A XV. Hungarian Bowl győztese a Budapest Wolves   Fotó: Tenk László

A felek az alapszakaszban már megmérkőztek egymással a First Fielden, akkor a hazai csapat bizonyult jobbnak, 26-0-ás győzelmet arattak, bebiztosítva ezzel az alapszakasz elsőségüket.

30 fok körüli hőmérséklet és mintegy 2500 néző várta a csapatokat július 10-én a XV. Hungarian Bowl-on. A mérkőzés előtt megtartották a 2020-as Hungarian Hall of Fame Class tagjainak díjátadóját. A bizottság elnöke csapatunk Defensive Coordinatora, Sződy Ferenc volt. A díjazottak között volt Terdik László, korábbi játékosunk, aki jelenleg is az Offense Line edzője, Pethő Ferenc, aki szintén a Farkasok támadófalát erősítette, valamint előző mesterünk, a Magyar Amerikai Football Válogatott első vezetőedzője, Lee Hlavka. 

2020-as Hall of Fame Class tagjai Fotó: Kardos Gábor

Ezek után nem maradt más hátra, minthogy elkezdődjön az idei döntő. A pénzfeldobást az Enthroners nyerte, akik elhalasztották a választást, így a finálé első támadását a Farkasok vezethették. A mérkőzés keménységét már az első drive során megtapasztalhatták támadóink, akik 3 játék után elhagyni kényszerültek a pályát, érkezhetett a punt csapat.

Amíg a Farkasok passzjátékkal próbálkoztak első támadássorozatuk alkalmával, addig a Fehérvár inkább a futásokra hagyatkozott, ám ezeket a betonkemény Wolves Defense hamar megállította, így az Enthroners is 3&outtal kezdett.

A döntő első hibája hazai részről érkezett, a punter Beretka József kezei között átcsúszott a labda, végül pedig a saját 17-es vonalán tudott csak ráfeküdni, ezzel remek pozícióból jöhettek Bencsics Márkék.

A jó mezőnypozícióval viszont nem sikerült élnie az Offensenek, egy option játék után Bencsics Gecser felé passzolt, ám a bírói ítélet szerint a labda hátrafelé indult el, ezt pedig az Enthroners játékosa szedte össze, akik ezzel hamar visszaszerezték a labdabirtoklás jogát.

Az első negyedben még adódott egy esély a Farkasok előtt, hogy megszerezzék a vezetést, de Horváth Balázs 39 yardos mezőnygól kísérlete mellé ment.

A döntő első pontjait Rashad Still szállította Erős Márk passza után, Beretka rúgásával pedig 7-0-ra vezetett a Fehérvár.

A válaszra sem kellett sokáig várni. Egy-egy rosszul sikerült drive-ot követően, egy elég rövid punt után a Fehérvár 27 yardos vonaláról következhetett az támadósor. Danku és Tate futásaival sikerült csalni a távolságot az End Zone-ig, végül az utóbbi futott be közvetlen közelről a célterületre. Horváth Balázs extra pont kísérlete nem volt sikeres, így 7-6-ra zárkóztunk. A félidő végéig már nem változott az állás, így ezzel az eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok.


A mérkőzés MVP-je Darrell Tate   Fotó: Kutasi Petra

A második félidőt a Fehérvár kezdte meg, akiknek elég volt egyetlen Rashad Still elkapás, hogy eljussanak a Wolves Red Zone-jáig. Itt azonban bekeményített a védelem, szinte yardokat sem engedtek az Enthronersnek, akik nem bízva rúgójátékukban, rámentek a negyedik kísérletre is, ez azonban sikertelen volt, downokkal adták át a labdabirtoklás jogát.

A védelem az egész szezonban óriásit játszott, erre a jó formára pedig sikerült egy lapáttal rátenniük a döntőben. Egy-egy hibát leszámítva, szinte az egész mérkőzésen kontroll alatt tudták tartani a Fehérvár támadóegységét.

A második félidőre már az Offense is az igazi arcát mutatta, a rá jellemző precíz játékokkal haladt a pályán, aminek a negyedik negyedre meg is lett a gyümölcse. Egy 80 yardos drive-ot vezetve, a harmadik negyed nagy részét a pályán töltve Touchdown-t szerzetek, ismételten Darrell Tate rövid yardos futása után. A kétpontos kísérlet ugyan sikertelen volt, de a Farkasok először vezettek a szezonban az Enthroners ellen, a legfontosabb pillanatban.

Hosszú pálya állt a kékmezesek előtt, akik továbbra is futásokkal próbálkoztak yardokat szerezni, erre viszont esélyt sem adott a Wolves védelem. Az Enthroners nekiment a negyediknek is saját térfelén, de ez a próbálkozás elhalt, így remek helyzetből jöhettek támadóink.

A hangsúly ismét a futásokon volt, amivel a yardokat is sikerült termelni és az órát is remekül ölte. A drive ezúttal is egy futott hatpontossal ért véget, most Danku oldotta meg az End Zone közeli szituációt, 18-7-es előnyhöz juttatva ezzel a Falkát.

A Fehérvár még támadott a felzárkózás reményében, a pontszerzéshez azonban ez kevés volt. A Wolves Defense Szakács Kristóf Interception-je révén feltette a koronát a döntőben nyújtott teljesítményére, ezzel pedig kialakult a végeredmény is. 18-7-re győzött a Budapest Wolves, hetedik HFL győzelmét, valamint a nyolcadik magyar bajnoki címét megszerezve (2015-ben ugyan a Wolves lett a magyar bajnok, de a HFL döntőjét a Bratislava Monarchs nyerte meg).

A mérkőzés legértékesebb játékosának Darrell Tatet választották, aki két Touchdown-t is futott.


A mérkőzés összefoglalója a HFL TV csatornájáról

A szezon viszont még nem ért véget, július 18-án elődöntőt játszik a Wolves 2, hazai pályán fogadják a Keleti Csoport második helyezettjét, az Újpest Bulldogsot. A mérkőzés a Rozsnyai úton lesz, ahova ezúttal is várjuk szurkolóinkat. 

FB esemény: ITT

a cikket írta: Balizs Benedek


Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores