Hírlevél


Hírek


W2Út a DIV2-es döntőig

Wolves - 2022.1.26. 0:30

Kiadó felület 660x82

Az Újpest Bulldogs elleni 26-3-as győzelmének köszönhetően bejutott a XII. Duna Bowl-ba a Budapest Wolves 2. Tekintsük át az idáig vezető utat!

Út a DIV2-es döntőig

Ahogy az a döntőt megelőző megbeszélésen is elhangzott, egy nagyon hullámzó szezont tudhat magának a W2. Oroszlányon kezdődött a bajnokság, a Tatabánya Mustangs ellen, ahova 23 játékossal indult el Blaschek Bence csapata. A félidei három Touchdown-os előnyből egyet sikerült megtartani a lefújás pillanatáig, egy szenzációs Fullajtár visszahordásnak köszönhetően. 


Az első mérkőzés hőse, Fullajtár-Horváth Gergő

A második fordulóban Diósdra látogatott a csapat, immáron egy komolyabb létszámú, de még mindig nem teljesnek mondható kerettel. A 28-6-os végeredmény magabiztosnak mondható, ám a játék képe sokszor nem ezt bizonyította.

A Falka harmadik ellenfele a Pécs Legioners volt idegenben. Ez volt a legkomolyabb erőfelmérő az Offense számára az alapszakasz során, komoly fejtörést okozott a pécsi védelem támadóinknak. Izgalmakból ezen a meccsen sem volt hiány, hiszen az utolsó drive előtt még 16-16 állt az eredményjelzőn. A találkozót végül Széles Bálint elkapott Touchdown-ja döntötte el a Farkasok javára, akik ekkor féllábbal már a Playoffban érezhették magukat. 


Széles Bálint győzelmet jelentő TD elkapása Pécsen

A Hornets visszalépésének köszönhetően hamar eldőlt, hogy utolsó alapszakasz mérkőzésén az 5-0-ás mérleg elérése lehet a cél a Fehérvár Enthroners 2 ellen. A kezdeti hibákat végül ezen a délutánon is sikerült kijavítani, így magabiztos győzelmet aratva, veretlenül jutott rájátszásba a Wolves 2.

Az elődöntőben az Újpest Bulldogs következett. A Bulldogs volt az első olyan ellenfél a szezon során, akik a labda mindkét oldalán nagyon komoly játékerőt képviseltek. A védelem magját a HFL, illetve válogatott tapasztalattal rendelkező játékosaik adják, akik a fiatalokkal kiegészülve betonkemény Defense-t alkottak az egész évben, Offense oldalon pedig a liga legeredményesebb futójátékát produkálták az alapszakasz során.

Hiába kezdett jól a Bulldogs, hiszen az első drive végén egy Field Goal révén vezetést szereztek, a mérkőzés hátralévő részében esélyt sem adtak számukra a Farkasok. Már az első hazai Offense driveból sikerült válaszolnia Fullajtár-Horváth Gergőnek egy elkapott Touchdown-nal, amit a második negyedben megduplázott. A félidei eredményt Kardos Kolos Interception return Touchdown-ja alakította 20-3-ra. A koporsószöget Marczi Máté 69 yardos futása jelentette, amivel kialakult a 26-3-as végeredmény. 


Marczi Máté 69 yardos Touchdown futás
a

A védelem egészen szenzációs formát hozott az elődöntőben, 5 labdát szereztek (4 INT, 1 FUM), amivel óriási segítséget nyújtottak, az ezen a napon kissé gyengélkedő támadók számára. A mérkőzéssel egyidőben zajlott a másik elődöntős összecsapás is, ahol drámai csatában 20-19-re győzött a Tatabánya Mustangs a CFS Guardians ellen. Ezzel kialakult, hogy a Budapest Wolves 2 ellenfele a XII. Duna Bowl-on a Tatabánya Mustangs lesz.

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores