Hírlevél


Hírek


FARKAS GÁLA "2021"

Wolves - 2022.3.9. 22:20

Kiadó felület 660x82

2021. évi szakosztályi összefoglaló és sportolói díjátadó

FARKAS GÁLA "2021"

Adósak voltunk a 2021 évzáróval mind játékosaink, mind követőink felé, de nem maradt el csak úgy alakult, hogy évnyitóvá változott.
A 2021-es év szakosztályi értékelőjét és az MVP díjak átadását 2022 január 22-én megtartottuk a Martos Csocsó klubban, ahol jó ideje nem jártak a Farkasok, de nagy örömmel tértünk vissza. 
A rendezvényen minden aktív szakosztályunk beszámolt mi történt vele az előző évben és pár mondatban összefoglalta milyen terveik vannak idénre.

Először a baseball és softball szakág, azaz a Budapest Redwolves értékelt, mint az egyesület legfiatalabb szakága.

Sikeres évük volt, mivel minden hazai felnőtt versenykiírást megnyertek, ahol elindultak: az NB1-es és NB2 baseball, és a softball bajnokságokat, valamint a baseball és softball Magyar Kupát. Utánpótlás képzésük is megfelelő hiszen rengeteg játékost építenek be a hosszú távú fejlesztő programjuknak köszönhetően és emellett U15-ben döntőbe is kerültek, U12-ben negyedik helyen végeztek. Nemzetközi szereplésük a Covid járvány miatt klub szinten nem volt, de a softball és baseball válogatott edzői stábját is a Redwolves adta, és a játékoskeretekben is meghatározó szerepet vállaltak. A baseball válogatott hosszú évek után végre feljebb lépett az európai C csoportból a B csoportba. 2022-es céljük, hogy az utánpótlás létszámát növeljék. A Reds Fielden pedig edző pálya építésének tervezése és lehetőség szerint előkészítése is megtörténjen. Ha a COVID nem szól közbe, akkor mind a női, mind a férfi felnőtt csapat indul az interligaban, ahol szerb, szlovák és szlovén csapatok ellen játszhatnak várhatóan. Emellett júniusban Federation baseball kupa Belgrádban, a válogatottaknak pedig B csoportos kvalifikációs EB, U23 EB és a hazai rendezésű U15-ös EB jelent majd kihívást.

Sportolói díjak: 

Az év dobója Földessy Ákos

Az év utánpótlás játékosa Virág András

Az év visszatérője Flachner Zoé

Az év újonca Hegedűs-Nagy Botond

Az év játékosa Piros Bálint


Kézilabda szakosztályok esetén ősszel indulnak a bajnokságok és a következő év tavaszáig tartanak, így náluk ez az értékelés a 2020/2021-es összefoglalója volt. 

Női csapat a Budapest I. osztályában szerepel és van, hogy csak 1 cserével tudnak részt venni a mérkőzéseken, de így is 4. helyen végeztek hármas holtversenyben a 2020/2021es szezonban!
2021/22-es bajnokságban felénél a 7. helyen állnak, de 10 mérkőzés áll még előttük, hogy elérjék ide céljukat azaz a Final Four-t
Férfi csapatunk Budapest II. osztályában mérkőzik, ahol tavaly az alsó ház 4. helyén végeztek, idén viszont a felsőház top 3 a cél, amihez erősítettek a játékoskereten. 


Sportolói díjak: 

Gólkirálynő és egyben MVP Barta Andrea (10 meccs 68 gól, 3. a totál góllövő listán) 

Gólkirály és egyben MVP Nácsa Balázs (7 meccs, 49 gól, 19. a totál góllövő listán) 


Darts szakosztályról tudni kell, hogy 2020-ban csatlakoztak a Budapesti Darts szövetséghez, hogy a II. osztály C csoportjában rutint és tapasztalatot szerezzenek. Jól sikerült a bemutatkozó, hiszen 3-ból 3-nyert mérkőzéssel álltak, de a Covid miatt ez a bajnokság megállt és azóta nem indult újra. 2021-ben ezért csatlakoztak az országos darts szövetséghez, ahol soft és steel egyéni valamit csapatbajnokságban is indultak. Itt utólag összevonták a 2020-as bajnoksággal az eredményeket és mivel a Farkasok csak 2021-ben csatlakoztak így nem sok esélyük volt maradandót  alkotni, de említésre méltó Csonka Krisztián a soft szakágban összesítésben a 20. helyen végzett. 

2022-ben már teljes értékű résztvevőként az országos 3.osztály indulnak  csapatban. Első mérkőzésük január 30-án lesz. 5 csapatos csoportban kell nyerniük, hogy a 2. osztályban felkerüljenek. 

A szakosztály székhelye a Hazai Pálya Sport pub, ahol jelenleg 9 igazolt és 10-15 hobby versenyzővel zajlanak magán rendezvények. Ilyen a minden hónap első szombatján rendezésre kerülő 501 Dupla kiszállós Farkas Kupa. 

Hosszabb távú tervük, hogy a budapesti darts versenyek bizonytalansága miatt magán versenyeket rendezzenek. Esetleg egy premier leage jellegű verseny létrehozásában is gondolkoznak, mivel a XV. kerületben 6 másik darts klub is található, így résztvevőkben nem lenne hiány.  Egyéni sportolói díjak nem kerültek kiosztásra, viszont a HazaiPálya Sport Pubnak külön köszönet, amiért biztosítja az edzési lehetőségeket a játékosoknak és kialakították a Budapest Wolves Darts termét.

Egyesületünk alapító szakosztálya, a 2004 óta működő amerikai futball csapatunk 2021-ben egyik legsikeresebb évét zárta felnőtt szinten. I. csapatunk megnyerte 8. magyar bajnoki címét (HFL), ezzel továbbra is tartva a legsikeresebb magyar csapat címet. II. csapatunk idén a Divízió II-ben indult, egy extra fiatal csapattal és veretlenül, 100%-os mérleggel lett bajnok és hódította el a csapategység első trófeáját. Utánpótlás csapataink ősszel tisztességesen helytálltak, U19-es csapatunk elődöntőig jutott, U17-es csapatunk pedig ezüstérmet szerzett, U15-ös játékosaink rengeteg tapasztalatot szereztek a nagyon sok újonccal felálló csapatban. Innen is köszönjük mindenkinek a munkáját és beletett energiáját.

Külön öröm számunkra, hogy I. számú felnőtt csapatunk komoly magot ad a Magyar Válogatottnak. A bő keret mintegy 36%-a a Budapest Wolves játékosa. 

A válogatott, mely természetesen minden csapat és a szövetség közös munkájának az eredménye, hatalmas sikert elérve, veretlenül megnyerte a B-csoportot és feljutott a legjobbak közép, az A-csoportba.

2022-től újra szereplünk a CEFL-ben, mely az ELF megszületése miatt a kontinens legmagasabban rangsorolt kupasorozata lett, a sportág Bajnokok Ligájává vált. Középtávú célunk, hogy meghatározó és folyamatosan szereplő csapat legyünk a kupában. 

Kiemelt célunk az utánpótlásunk komoly megerősítése, és szeretnénk a következő 4 évben legalább háromszor HFL döntőt is játszani.


Sportolói díjak: 

Offense MVP U15 Máró Enikő

Defense MVP U15 Kiss Botond

Legtöbbet fejlődött U15 Hárs András

Offense MVP U17 Balogh András

Defense MVP U17 Homoki Balázs

Legtöbbet fejlődött U17 Hárs András

Offense MVP U19 Fullajtár-Horváth Gergő

Defense MVP U19 Hegedűs Máté

Legtöbbet fejlődött U19 Hirth Ádám

Offense MVP W2 Fullajtár-Horváth Gergő

Defense MVP W2 Homoki Balázs

Special Team MVP W2 Hegedűs Máté 

Legtöbbet fejlődött W2 Marczi Máté

Offense MVP W1 Danku Dávid

Defense MVP W1 Bicskei Dániel2021-es átadón személyesen megjelent sportolói díjazottak 
(felső sor balról:  Fullajtár-Horváth Gergő, Hegedűs Máté, Bicskei Dániel, Danku Dávid, Marczi Máté, Virág András
alsó sor balról: Kiss Botond, Hárs András, Hegedűs-Nagy Botond, Balogh András, Halmos Balázs, Földessy Ákos)Farkas érdemrend:


A sport eredmények mellett az egyesület korábbi, az Év Farkasa díj hagyományát a covid után kicsit átalakítottuk és létrehoztuk a Farkas Érdemrendet. 

Ennek célja, hogy a szakosztályok közösségéért kiemelkedő segítőket külön elismerje, értékelje. 


Az 2021-es Farkas Érdemrend díjazottjai: Halmos Balázs - Baseball

Purman Fanni és Tor Tamás - Kézilabda

Kardos család - Amerikai Futball


további képek: Szankovszky Szilvia
köszönjük a helyszínt: Martos Csocsó KlubKiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores