Hírlevél


Hírek


W1Hartai Gábor interjú

balful - 2022.5.5. 20:01

Kiadó felület 660x82

Régi-új játékost köszöntünk újra a Wolves berkeiben. Hartai Gábor 4 évnyi kitérő után tér vissza nevelőegyesületéhez a Farkasokhoz. Ebből az alkalomból készítettünk vele interjút.

Hartai Gábor interjú


T.Z.: Kezdjük egy kis történeti áttekintéssel. Mikor és hogyan kezdődött az Amerikai focis pályafutásod?

H.G.: 2008 elején mentem le első edzésemre a Rozsnyay utcába, ahol a újoncokkal együtt edzettem. Amikor egyik edzésen már játékra került a sor, az offense falban maradt egy üres pozíció, így oda állatottak be engem. Úgy tűnik egész jó érzékkel, mert azóta be is ragadtam oda. Innen Kovács Zsolt hívott a junior csapatba, akik abban az időben brutális dominanciával játszottak itthon is és Ausztriában is, így örömmel csatlakoztam hozzájuk, majd a történelem ismeretei alapján a Budapest Hurricanes-hez.T.Z.: Jöttek a Hurricanes-es évek, majd a Hurricanes megszűnése. Mozgalmas szezonok voltak, nemde?

H.G.: Sikerült egy domináns egyesületet összerakni, és a sors iróniája, hogy el is vettük a Wolves magyar csapatok elleni veretlenségét, amit aztán egy olyan döntő követett amit szerintem érdemes is elfelejteni. De az első HFL győzelmet a rá következő évben meg is szereztük. Majd sajnos a Hurricanes-t pár évvel később elérte a vég, így a csapat nagy része, köztük én is, visszatértünk a Farkasokhoz, jó pár sikeres évre. Innen a Debrecen Gladiators-ba vezetett az út egy kis kitérővel. Itt egy remek csapatot ismertem meg, ahol a mai napig is tartó barátságok is kötődtek a Div2 és Div1 küzdelmei közben.T.Z.: Itt újabb nagy váltás következett. Egy ambíciókkal teli csapathoz igazoltál.

H.G.: Igen, ekkor keresett meg az Enthroners, akik elmondták hogy mekkora és milyen klubot terveznek építeni, és nagyon meggyőzőek voltak, így áttettem focis székhelyem Fehérvárra, és igazuk is lett. Egy kis klubból, mára az ország meghatározó és egyedi egyesülete lett, amit kívánok, hogy minden hazai csapat követni tudjon, megtapasztaljon, mert sok szinten példaértékű amit ott építettek, építenek ki. Az építkezés egyik meghatározó kiteljesedése a 2019-es szezon volt, ahol nagyon összeállt a csapat és meg is nyertük a HFL-t. Amit egy eleinte tökéletesnek látszó 2020-as szezon követett volna, csak jött a Covid, így hogy ne legyen kiesés a sportból, a Dunakeszi Rangers csapatát segítettük ki eleinte játékosként, majd edzőként, rengeteg élményt szerezve. T.Z.: Néhány napja egyszerre jelentettük be Bánfi Mihály és a te érkezésedet és a szokásos posztjainknál ‘nagyobbat ment’ a hír a közösségi média felületeinken. Mit gondolsz mi lehetett ennek az oka?

H.G.: Szerintem az volt az igazán megdöbbentő, hogy Misi, mint egy football ikon, a Cowbells alapembere a nagyközönség számára ismeretlen okokból váltott csapatot. A részemről meg az lehetséges, hogy mint az Enthroners kezdő játékosa visszajövök ahhoz a klubhoz, ahol annak idején 15 éve elkezdtem majd az idők alatt még egyszer visszatértem.

T.Z.: Veterán játékos révén már a visszaigazolásod előtt is szinte mindenkit ismertél a csapatból. Játékosokat és edzőket egyaránt. Magyar bajnokikon és a válogatottban gyakorlatilag mindenkivel találkoztál csapattársként vagy ellenfélként. Zökkenőmentesen ment a beilleszkedésed a régi-új csapatodba?

H.G.: Szerencsére igen, befogadóak a srácok, a régi és új arcok is egyaránt. A keret egy részét már ahogy mondtad innen-onnan ismertem, de mégis az igazán jó érzés, hogy azok a játékosok akikkel anno elkezdtem és a junior meg húszas éveinkben együtt játszottunk, újra a csapattársaim.


T.Z.: Nem árulunk el titkot azzal hogy már hetek óta a csapattal edzel. Hogy értékeled az idei felkészülés eddig lezajlott részét?

H.G.: Elég aktív a felkészülési időszak, nagyon jól telik, jó hangulatban. Kellett is a fizikai felzárkóztatás is a csapatnak, elvégre a Wolves 2 nemsokára kezd, illetve a HFL is lassan startol. De emellet igazi football is van már edzésen, installáljuk a playbookot, elvégre a tavalyi bajnok csapatról van szó, úgyhogy már a felkészülés kezdeti és ezen szakaszán is ennek megfelelő lelkülettel kell nekiállni.T.Z.: Hogy halad a támadófal egybe kovácsolása az idei idényre?

H.G.: Ez az összekovácsolódás valójában, már augusztusban elkezdődött, mivel a Wolves támadófala elég nagy átfedésben van a válogatott támadó falával és hosszú évekre visszatekinthető barátságok is megtalálhatóak itt. Így az összhang már megvan Benivel (Gorzás Benedek) is hisz évek óta egymás mellett játszunk a címeres mezben, így már ritkábban lépünk egymás lábára a Wolves edzésein is, de a duplázásokat így még inkább tudjuk tökéletesíteni. T.Z.: Távolléted alatt több alkalommal is játszottál a Farkasok ellen. Milyen élményekre emlékszel vissza ezekről az alkalmakról?

H.G.: Vegyesen. Ez a legjobb szó. Voltak olyan meccsek is amiket szívesen elfelejtenék, de volt olyan is amire szívesen emlékszem vissza. De a Wolves ellen játszani mindig is egy nagy kihívás volt legyen az akár sima bajnoki vagy finálé. Fizikális csapat, remek edzői stábbal így a vereség sosem volt keserű, a barátok miatt sem, a győzelmet meg nem kell megmagyarázni.T.Z.: Idén részt veszünk a CEFL versengéseiben. Mit vársz ettől?
H.G.:  Kimondottan várom, hogy ebben a nívós nemzetközi kupasorozatban is részt vegyen a csapat, elvégre ez egy tökéletes erőpróba, hogy nemzetközi szinten hogy áll az egyesület és mi játékosok is. Bár nem tudni még pontosan, hogy lesz a menetrend, mert áprilisban a Moscow Spartans ellen kezdtünk volna…és hát…. Korábban már a Hurricanesel kipróbáltuk magunkat külföldön, akkor éppen nem tudom hogy hívták a sorozatot, és kisebb nagyobb sikerrel de helytálltunk. Ám azóta sok minden változott, erősebbek lettek a csapatok, így már várom, hogy ne csak német anyanyelvű ellenfelek ellen játszunk.T.Z.: Mennyivel nyomsz fekve?

H.G.: Az összessel! Viccet félretéve, nem a kedvenc gyakorlatom, mivel sajnos nem tudok nagy számokat produkálni korábbi váll és könyök sérülések miatt.Az interjút készítette: Tarnai Zoltán

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores