Hírlevél


Hírek


W1Bánfi Misi a Farkasoknál

Wolves - 2022.4.27. 15:44

Kiadó felület 660x82

Bánfi Misit nem igazán kell bemutatni a hazai futball világban, de beszélgetésünk során olyan dolgokat mesélt, amelyek talán a rutinosaknak is újak lehetnek.

Bánfi Misi a Farkasoknál


KelAki: Az első beszélgetős emlékem veled talán a 2011-es aréna foci volt a Sport11-ben. Ebből is látszik, hogy már jó ideje jelen vagy a magyar amerikai foci világában, hiszen te már akkor is A Bánfi Misi voltál, de mikor is kezdted a pályafutásod? 

Misi: 17-18 éve kezdtem pályafutásom a North Pest Vipers csapatában. Azt a csapatot edzette Varga Pisti aki akkoriban a Budapest Wolves RB-je volt 22-es mezszámmal. A Vipers ketté válását követően alakult újjá a Budapest Cowboys “Next Generation” alakulata ahová én “kerültem” és ezt követte aztán a Cowbells, ahol ironikus módon pont a Vipers jogutódjával, a Rebels-szel fuzionáltunk. Így tulajdonképpen már három csapat tagja is voltam, de a Farkasokhoz csatlakozás életem első valódi átigazolása.


KelAki: Ha választanod kellene, hogy Fehérvár vagy Cowbells ellen játszd a döntőt, akkor melyiket választanád? 

Misi: Mindkettő nagyon parázs mérkõzés lenne. Ha a Cowbells lenne az ellenfél az azt jelentené, hogy a Fehérvár a döntőbe sem jutott. Nagyon szeretném a fehérvári srácokat és az is előremutató, hogy van egy ilyen erős program az országban. De jó kis népmesei fricska lenne, ha inkább a hazai játékosokkal operáló csapatok jutnának a döntőbe. (A válasz a Cowbells három importjának érkezése előtt született)
Ugyanakkor a döntőben győzni a felturbózott Fehérvár ellen szintén remek üzenet lenne a sportvezetõk számára. Szóval bármi megfelel csak mi győzzünk.KelAki: Ha már ezt említed, mint gondolsz a hazai import helyzetről. 

Misi: Azt látom zsákutcának, hogy többnyire playmaker posztokra hoznak külföldi játékosokat a csapatok az elérhető highlight videókra és más ligákban elért eredményekre hagyatkozva. A hazai játékostól elveszik a játék lehetőséget. Azt a pénzt pedig amit a játékos befizet, odaadják az import költségére. A fejlődést az hozná, ha az import játékos a tudását át tudná adni a hazai játékosoknak. Vannak erre is pozitív példák persze az átgondoltabb hosszútávra tervező csapatoknál, de ez a ritkább. Legtöbbször a csapatok csak meg akarják nyerni adott év kiírását bármi áron. Aztán szezon végén az import lelép, soha nem látják többé. Majd következő szezonra rendelünk újat a katalógusból. Vannak csapatok, ahol bizonyos pozíciókon (pl QB) évek óta nem láttunk magyar srácot játszani. Ha elfogy a pénz akkor ki fog irányítani?KelAki: Játszottál valaha támadók között. Milyen volt? A HFL-ben vállalnád? 

Misi: Igen! Covid alatt a Rebels Oldboys-nál Div2-ben nem akartam a saját posztomon játszani, ezért egy éles bajnoki mérkőzésen WR-ként szerepeltem. Nagyon élveztem. Ha úgy adódik most is szívesen játszanék WR vagy akár TE poszton. Sőt QB-t is vállalom. Nem titkolt tervem, hogy a visszavonulás után jelentkezem Div2-be irányító posztra. A playekkel, koncepciókkal lehet meggyűlik majd a bajom, de megoldom fizikumból.


KelAki: Anno egyik készítője voltál a Kétpontos Kísértet című, a hazai focival foglalkozó műsornak. Tervezel az aktív focis pályád után vagy esetleg mellette a sporttal így foglalkozni? Akár humoros formában?

Misi: El szoktam játszani a gondolattal, de aztán inkább a kislányommal töltöm az erre allokálható időmet. Amit viszont imádok az a Trash Talk vendégszereplések és annak a műsornak a formátuma.


KelAki: Milyen most a Wolves játékosokkal együtt edzeni? Milyen a hangulat?
Misi: Két hetente egy edzést vállaltam, de azért próbálok heti egyet menni. Mióta a válogatott van, több játékossal is együtt edzhetek nyaranta igy bőven megvolt a kölcsönös tisztelet és szeretet eddig is. A Wolves-nak most két teljes DL sora van, akik HFL szinten TOP játékosok. Mindenki tudja helyettesíteni a másikat és ez nagyon jó lesz a mérkőzések közben. Francsival szeretek együtt dolgozni és az is tetszik, hogy így egész évben van lehetőségem Márkot “átölelni”.


KelAki: Csapatkapitány vagy a válogatottban és korábbi csapatoknál is az voltál. Hogy lesz a Wolvesban? 

Misi: Nincs ilyen ambícióm. Tavaly már a Cowbells-ben sem voltam CSK és nem hiszem, hogy annak bármennyire is jó üzenete lenne, ha birtokolni vágynám bármelyik régi bejaratott csapatkapitány szerepét ilyen alacsony edzés számmal amit jelenleg vállalni tudok. Ettől függetlenül motiválni és húzni az egységemet imádom, ehhez nem kell karszalag vagy plecsni.

KelAki: Hivatásos foglalkozásod a Futball pásztorság mellett szoftverfejlesztő. Hol van kapcsolat a kettő között? Előbb voltál focista mint programozó abban biztos vagyok.

Misi: Nem sok közöset találok a kettő között azon kívül, hogy szeretek emberekkel egy csapatban dolgozni. Hatékonyan motiválom a társaim, könnyen megtalálom mindenkivel a közös hangot. De ez egy focitól független skill ami bennem van az élet minden területén.


KelAki: Akik követnek Instán azok láthatják, hogy eléggé edzésben tartod magad. Ezt a foci miatt alakult így. vagy amúgy is sportos életet élnél? 

Misi: Tizenhét éve focizom, így nagyon nehéz kettéválasztani a dolgot. Előtte is sportoltam, de a foci miatt lettem ennyire aktív sportoló. Mára igazi mozgás függővé váltam. Konkretan fizikai fájdalmat és elvonási tüneteket okoz, ha nem sportolhatok megfelelő mennyiségben és minőségben. Elég színes és széles a paletta, de egyelőre mindegyik mozgásformát azért és úgy űzöm, hogy a fociban hatékonyabb legyek. De természetesen ha egyszer abbahagyom az aktív focit, utána sem fogok tudni megülni a seggemen az fix.


KelAki: Anno edzősködtél a Cowbells Ladies-ben. “Szia Uram, Wolves Ladies érdekel?”
Misi: Nincs rá időm sajnos, pedig nagyon élveztem a lányokkal dolgozni. Irtó motiváló volt. Sok örömöm volt benne. De már nem csinálnám, mert minél idősebb valaki ebben a sportban, annál több munkát kell a saját játékába fektetni, hogy tudja tartani a lépést a fiatal suhancokkal. Az én napom is 24 órából áll és meg kell fontolnom mibe rakom bele. Amikor a lányoknál is edzősködtem, 7 napból 5 este a pályán voltam. Vagy miattuk vagy a saját edzés miatt.


KelAki: Zárásként visszatérve az Rebels Oldboys-hoz. Mit gondolsz ki fog jobban teljesíteni a Div2-ben ők vagy a W2? 

Misi: A rutin és a tapasztalat az öreg urak mellett szól. De a pad hosszúsága, a fiatalos lendület és becsvágy meg a falka mellett.

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores